Dobrý deň. Mám 15 rokov a veľmi rada píšem. Rozhodla som sa, že napíšem román, Už mám napísané 4 kapitoly ale neviem kam to mám potom poslať. Našla som takú stranku, že mamtalent.sk ale tam chcú o vas vsetky osobne udaje a ja by som rada písala v anonymite teda pod nejakým pseudonymom, Tak isto som čítala, že nie je dobré keď začínate písať začať s románom ale treba začať s poviedkami a tak. Myslíte, že by sa mohol podariť román aj ked som este nic okrem slohov, mini príbehov a svojho dennika v detstve (:D) nenapisala? Dakujem za rady :)
Mám 15 a píšem román
tak píšeš :) noa?
Tu máš v podstate presný návod, čo máš robiť, keď dopíšeš román - je to napísané s humorom, ale presne tak to funguje. Vyšlo to od tejto spisovateľky aj v prílohe SME trochu pozmenené, ale všetko dôležité nájdeš tu. www.fandom.sk
Na tvojom mieste by som si prečítal aj predchádzajúce tri časti. A o tom, kam poslať román, by som uvažoval, až keď ho dopíšeš a dáš otestovať betareaderom. Ak to bude dobré, tak by som to videl na ten kickstarter.
Veľa šťastia.
Som Debil-hej, si zober, že ten čo jej to nezobral si do teraz musí trepať hlavu o stenu, že o čo prišiel. Rowlingová sa mohla vzdať, ale neurobila to a pozri čo z nej teraz je? Podľa mňa aj keď niekto povie, že Harry Potter je pre deti...je to aj tak najpremyslenejšia kniha a podľa mňa ju dosť dlho nič netromfne, ani taký Pán prsteňov...Tá kniha je premyslená od najmenšieho detailu. A písala ju (čo ja viem) v kaviarni, či v niečom takom, teraz je z tej kaviarne už turistická atrakcia. Alebo kde ju napadol ten svet Harryho Pottera? Vo vlaku! To je niečo úžasné podľa mňa. :)
a rado sa stalo, dúfam, že sa ti bude dariť. :)
A vedeli by ste mi prosim vas poradit nejake najlepsiie vydavatelstvo? Jedno som nasla uz si nespominam ako sa volalo ale tam pisali, ze to nechcu emailom ale vytlacene a zviazane. Vytlacene vraj len jednostranne nie obojstranne, nechapem preco.
Rowlingova Pottera neposielala do sutazi. Dala ho vydavatelstvu ktore ho neprijalo lebo to bolo podla neho na rozpravku pre deti moc dlhé! Ale nevzdala to a sla do dalsieho vydavatelstva a bum. Neexistuje clovek co nepozna Harryho Pottera. Skus to aj ty tak a pod pseudonymom. Ak neuspejes vobec tak nevadi. Napises zase dalsie a dalsie.
Citala som knihu Vlci z Aljasky. Totalna hovadina! Staci si pozriet recenzie na martinuse. Niekedy mam zas pocit ze vydajú skor hovadinu ako normalnu knihu
Tak tam udaj aj svoje osobne udaje. Ale reaguj len na stranku, ktoru najdes cez prehliadavac G.ogle. Na nic ine. Ak to budes posielat emailom, tak im posli len cast tvojho diela, nikdy nie cele, aby si ho niekto neprivlastnil. Na zapade si davaju na vsetko autorske prava a za vsetko sa plati, ziadne kamaratstva. Tak bud obozretna. Viel Gluck.
Opcan :) dakujem, len som stále nenašla kam by som to potom poslala :/ áno našla som pár stránok ale všade chceli osobné údaje, dokonca aj školu, ktorú navštevujem alebo to bolo vyhradené len pre určité regiony na Slovensku...
Ja som prvy, ktory ti praje uspech. Netrap sa nad sujetom, ani nad tym, kto je to narrator. Prilis vela studia zabija podla mna kreativitu. Rob to, co ta bavi. Bud vesela a stastna. Keby nieco, schrajbni na Zdravie a pomozeme ako budeme vediet a moct. O tom je zivot, aby si ludia pomahali a nie o tom, aby mali voci sebe primitivne predsudky:-)
Ďakujem vám veľmi ale naozaj veľmi pekne za podporu. Popravde, čakala som skôr kritiku, že tak mladá som sa pustila do románu ale som milo prekvapená, že sú aj takí ľudia, ktorí ma v tom podporujú. :-))
Ahoj, ja ked som bola mala, mohla som mat tak 7-8 rokov som zacala pisat rozpravky, neskor poviedky a potom som zacala aj romany. No ale dala som si s jednym romanom vysoky ciel. Chcela som napisat historicky roman za cias Napoleona a chcela som, aby sa drzal skutocnych udalosti. Nedokoncila som ho. Potom som nadlho prestala pisat a teraz v dospelosti opat citim impulz.
Velmi ti drzim palce, je obdivuhodne, ze sa este v tejto dobe najdu tinedzeri s chutou pisat a tvorit.
Nemusis mat na zaciatok nejaky velmi zlozity dej a ani dlhe to nemusi byt. To aby si to mohla lahko dokoncit .
Pamatam si, ze ked som bola mala, pytala som sa na besede Daniela Heviera, co musi clovek urobit, aby sa z neho stal spisovatel. To som bola este krpec ale bolo to velmi mile.
Drz sa a ked ho dokoncis, daj sem nan link. :)
Vela stastia. :)