Dobrý deň. Mám 15 rokov a veľmi rada píšem. Rozhodla som sa, že napíšem román, Už mám napísané 4 kapitoly ale neviem kam to mám potom poslať. Našla som takú stranku, že mamtalent.sk ale tam chcú o vas vsetky osobne udaje a ja by som rada písala v anonymite teda pod nejakým pseudonymom, Tak isto som čítala, že nie je dobré keď začínate písať začať s románom ale treba začať s poviedkami a tak. Myslíte, že by sa mohol podariť román aj ked som este nic okrem slohov, mini príbehov a svojho dennika v detstve (:D) nenapisala? Dakujem za rady :)
Mám 15 a píšem román
Opcan no veľmi sa do literárnej tvorby nerozumiem, teda viem povedať, čo je román, novela, poviedka, báseň, fantasy a podobne ale hlbsie sa v tom velmi nevyznam. Ale tiež som nad tym rozmyslala, že napisem to ako viem a potom to skusenejsi ludia ohodnotia a zaradia. A dakujem :)
Neviem do akej miery sa rozumies literarnej teorii. Roman je svojou strukturou ovela komplikovanejsi ako poviedka alebo novela. Ale to az tak neries, napis to, co chces napisat a potom sa to vyhodnoti, ci ide skutocne o roman alebo iny zaner:-) Good luck.
Opcan ako myslíš koľko príbehov? Mám hlavnú postavu okolo ktorej sa rozvíja dej.
Jeej pomocnica ďakujem veľmi pekne za podporu :) dúfam, že sa mi teda podarí ten príbeh napísať poriadny a od srdca :)
A kolko pribehov opisujes vo svojom romane?
Fúú, neviem kde by sa to malo posielať, ale pohľadaj ešte po nete. Ja si myslím, že by si mohla kľudne napísať román ako prvý poriadny príbeh a nemusíš začínať nijakými poviedkami. :) Hlavné je písať od srdca..:) A ak máš talent, tak kľudne choď za seba, čo vieš, možno skončíš ako J.K.Rowlingová niekedy. Človek nikdy nevie.
Držím prsty pri písaní a prajem veľa inšpirácie. :)