Oplatí sa mať vôbec vzťah?

Príspevok v téme: Oplatí sa mať vôbec vzťah?
Avril

Vacsina vztahov sa vzdy rozpadne ked skonci ta zalubenost. Alebo vacsinou to vzdy niekto tretí rozdeli. Staci mi co vidim tu na fore, ako su tu ludia nestastni vo vztahu. Oplati sa to vobec aj ked viem ze to urcite raz skonci? A ta bolest ktora pride potom..
Vacsina vztahov kde su dvaja az fanaticki krestania tak taketo vztahy a neskor manzelstva asi vydrzia. Ale napriklad ja veriaca niesom a bojim sa ist do toho, lebo by raz ta zalubenost skoncila a pravdepodobne aj cely vztah. Dajte sem svoje nazory prosim. Ja som este nikoho nikdy nemala, co mi vobec nevadi, lenze tuzila by som po niekom s kym by som uz bola dokonca zivota. Len my, bez deti. Lenze hovori sa ze prva laska nikdy nevyhrava.

Avril

Dakujem vam za vsetky komentare :)

Avsak ten komentar ktory som skopirovala ma vo vsetkom usvedcil a rozhodla som sa ze vztah nechcem :)

veritas

Ahoj Avril,
To su tie tzv plytke vztahy, kde je primarny sex, potom ich sex trochu unudi, a podvedu, rozijdu sa. Takyto "vztah" kludne za vztah ani nepovazuj. Sice je ich dost vela, ale vobec vobec nie kazdy to takto chce. A aj keby mal byt jeden na svete, ak vies co je laska, milovat niekoho a byt milovany, stoji zato bojovat.
V poriadnom normalnom vztahu nieje primarny sex, ale city. Zamilovanost prejde, ano, no ponej, po spolocnych chvil, po spolocnych peknych zazitkach, ale aj zdielanych zvladnutych problemoch, trapeniach vsetkych druhov, pride laska, uprimne matie rad. Primarne su city. Nezalezi natom, ze niesi veriaca. Ja mam okolo seba samich znamich a kamosov, co by tiez chceli byt len s jednou do konca zivota,, a zatial vazny vztah ani nemali, a uz su po VS. No su velmi schopny, oni najdu... Nehlad nato, ze vecsina vztahov nevyjde, alebo dokonca vacsina manzelstiev stroskota. Vies aky ludia vacsinov su, tak potom tak aj ziju... Ale nanich nehlad, ak ti takyto riskantny zivot nevyhovuje. Su aj v pohode ludia, a vidim ich aj sem na fore. Zameraj sa na takych, a nehlad na tych nespravnych. Nenechaj svoj zivot ovplivnit ludmi, ktory niesu na tvojej vlne, ktory ziju zivotmi, ktory ty nechces. A aj ak by takych tebe podobnych bolo len zopar, aj ak by bol len jeden, tak preco nebudes s tym jednym, ktoreho chces, ale radsej budes zit so vsetkymi, ktorych nechces? Zi svoj zivot, taky, aky ho chces ty, a nenechaj sa ovplivnovat tym co nechces.

Avril

Ja si dovolim skopirovat sem jeden prispevok z temy Co vam robi radost. Toto pisalo asi moje dvojča a hovori to za vsetko.

Na lásku medzi mužom a ženou neverím, tam ide vždy primárne o sex. príťažlivosť a hľadanie si výhod pre seba. A potom, po čase, aj ked všetko funguje dobre, dominantnejšia alebo od dobroty nudiaca sa polovička podvedie. Len tak, pre vzrúšo, ved prečo byť stále s niekým tým istým a prečo si nezvýšiť ego, že? Stačí sa pozrieť na "plnohodnotné" vzťahy okolo seba

Kycera

Adr1a, ďakujem. Som mimo dosahu. Bola to len náhodička, že som sem nakukla a otvorila práve túto tému a prečítala len Rockstara. Nedalo mi to, aby som mu neposlala pár slov. Už zasa odchádzam, viac času nemám. Ak neľahnem popolom, ozvem sa, keď prídem domov. Mrcha sa vráti a s ňou aj mrcha časy... : D Tak si to tu užívajte, majte sa krásne a buďte na seba dobrí! Každému, komu len trošičku chýbam, posielam veľa lásky. < 3

Kycera

Rockstar, za uznanie ďakujem, ale bola to len náhoda, že som trafila do čierneho. Občas sa aj mne zadarí. Občas... ;) Som rada, že si mi situáciu ozrejmil, aj keď nemusel. Vek som Ti odhadovala na 25 - 26 a myslím si, že žiješ v Ba. ; ) To, že sa venuješ rocku sa dá vyčítať z Tvojej prezývky. Povedala by som, že hráš aj na nejaký hudobný nástroj. Gitara? Bola som na 100% presvedčená, že ešte v ten istý deň na mňa zareaguješ! ; ) To, že si mladý inteligentný intelektuál som vyčítala z Tvojho príspevku, ale prečo to WTF??? Musí to byť? To sa mi k Tebe vonkoncom nehodí!
Musím Ťa však upozorniť, že ja nie som žiaden chirurg, gastroenterológ ani patológ, aby som sa zaoberala "útrobami". ; ) Ja vás nelustrujem, neotváram všetky témy, ja si vás len tak trošku testujem... Koho tomuto testu podrobím, si vyberám sama. Takže, ak si vydedukoval, že to mám z fóra, si vedľa! Bola to len a len náhodička... : D
Len nedávno skončil Tvoj vzťah... Mám pokračovať? Nie! Nebudem Ťa už trápiť! ; )
Načo Ti je messenger? Nestačí fax, telefón, mail? Neboj, sudca si Ťa aj tak nájde, ak Ti zabudol poslať upovedomenie o konaní a bude veľmi milý na Teba, najmä ak sa jedná o väzobnú vec ; )
Uznávam, že vy mladí ste dobrí... Hlavne ak sa jedná o napínanie bicepsov a tricepsov. A je jedno, či je to súdna sieň, fórum...
Vymeň rybník, lovíš v kalných vodách. Oči vidia, tie nemáš slepé. Slepé je však Tvoje srdce. ; )
Doky, musíš sa ešte veľa učiť. Nie si taký dobrý, ako si o sebe myslíš. Ty potrebuješ lásku. A lásku si treba zaslúžiť... ; )
C´ est la vie.

Rockstar

Kýčera si na tom tiez celkom dobre s odhadovanim ludi, s tym si trafila. Zhodou okolnosti som advokat a ano mam aj doktorat, resp. rigoroznu skusku (JUDr.) aby som bol presny, nie PhD. A advokat je clovek spravidla az po advokatskych skuskach, dovtedy je len advokatsky koncipient ;) Ja som zo skoly vysiel ako 22 rocny, v 23 som zlozil rigorozku a ziskal titul JUDr. a v 27 som spravil advokatske. Teraz mam 28 a vlastnu advokatsku kancelariu. Myslim, ze niekde v utrobach tohto fora to je uz spomenute, za to sa asi neschovam :D V tom co robim som dobry, na zeny som bohuzial stastie nemal. Prva bola pravnicka, po dvoch rokoch to skoncilo zo dna na den, dodnes neviem preco. Druha bola zloba na ktoru kazdy z mojich kamaratov nadaval ci nie som normalny. Rozumeli sme si ale v hudbe, chodievali spolu spievat do rockovych barov, mal som ju rad a to mi stacilo. S nou to bolo raz hore, raz dole, za jeden a pol roka sme sa rozisli asi 5x. Ta tretia bola paradoxne sice modelecka, o hlavu vyssia odo mna, ale bola najlepsia pravnicka aku som stretol. V zasade prave to ma na nej zaujalo (a neuveritelne pritahovalo), ze o prave vedela toho skoro tolko ako ja, bola neuveritelne scitana a rozumeli sme si po vsetkych strankach, odhliadnuc od skutocnosti, ze bola neuveritelne slusna a skromna. Smola bola, ze po asi mesiaci a pol stretavania odisla na rok studovat do Holandska, snazil som sa to nejako udrzat, ale po tristvrte roku to skoncilo tym, ze sice jej vyhovujem po vsetkych strankach, ale nie som dost vysoky pre nu. Akoze WTF mne ten vyskovy rozdiel vobec nevadil, ale jej ocividne ano. Ostatne za zmienku nestoja, pretoze to boli skor rychle klubove znamosti, pri ktorych ma po par vetach prestaval rozhovor bavit, ked som zistil ze nehladaju frajera ale sponzora. A moj nazor je skor kombinacia blbych skusenosti a odpovede JP Morgana jednej slecne ohladom otazky ako najst bohateho a uspesneho chlapa na vztah ;) ta odpoved mi utkvela v pamati, ale original je na nezaplatenie :D