Vacsina vztahov sa vzdy rozpadne ked skonci ta zalubenost. Alebo vacsinou to vzdy niekto tretí rozdeli. Staci mi co vidim tu na fore, ako su tu ludia nestastni vo vztahu. Oplati sa to vobec aj ked viem ze to urcite raz skonci? A ta bolest ktora pride potom..
Vacsina vztahov kde su dvaja az fanaticki krestania tak taketo vztahy a neskor manzelstva asi vydrzia. Ale napriklad ja veriaca niesom a bojim sa ist do toho, lebo by raz ta zalubenost skoncila a pravdepodobne aj cely vztah. Dajte sem svoje nazory prosim. Ja som este nikoho nikdy nemala, co mi vobec nevadi, lenze tuzila by som po niekom s kym by som uz bola dokonca zivota. Len my, bez deti. Lenze hovori sa ze prva laska nikdy nevyhrava.
Oplatí sa mať vôbec vzťah?
Si zober že každý človek chce aby ho mal niekto rád, takže určite sa vzťah oplatí nato aby bol človek šťastný v živote a aby vedel že ho fakt v skutočnosti niekto ma rád
Neoplati. Vztah je pre chlapa najhorsia mozna investicia zo vsetkych. Chlapovi na vztah postaci, aby ho zena mala aspon trochu rada. Zene? Zena chce vysokeho, tmavovlaseho, aby bol inteligentny, scitany, aby jej ho kazda kamoska zavidela, vysportovany, zdravo sa stravoval, dobre zarabal, mal perspektivnu pracu, aby sa s nim stale mala o com rozpravat, aby jej stale dokazoval ako ju miluje, nezabudal na sviatky, nosil darceky, kvety, mal oci len pre nu, robil jej program, braval ju na vylety, travil s nou cas, zabaval ju, bol vtipny, o vsetkom jej hovoril, mal auto, byt, staral sa o seba, chodil dobre obleceny, vedel sa o nu postarat.... A aj ked to vsetko chlap splni, tak potom "sa namotala niekde inde", "nepreskocila iskra", "uz to nie je ako kedysi", "je fajn chalan ale zasluzi si lepsiu" pripadne "fajn kamarat". Akoze WTF? Chlap je sam sebou prvy krat, druhy, treti, potom zisti, ze to nefunguje a zacne zeny nenavidiet. Obetuje tomu svoj cas, zdravie, peniaze, robi od rana do vecera aby sa vedel postarat o seba, o nu, pripadne niekoho tretieho, zabezpecil byt, auto, buducnost, nici sa na crossfite, kazdu volnu chvilu ked nemysli na pracu, mysli na nu ako by ju potesil, kam by ju zobral a nakoniec mu nie je ochotna obetovat ani par minut na osobny rozhovor a prinajlepsom mu posle spravu cez messenger alebo ho rovno blokne. Zeny potom vyplakavaju ake su chlapi svine a pod. Pre chlapa sa z toho logicky stane uz len obchod, v ktorom zena ponuka svoju krasu a svoje telo na sex a chlap svoj cas a svoje peniaze. Cim nizsia investicia zo strany chlapa, tym je obchod vyhodnejsi. Najlepsi obchod je bez citov, minimalnymi nakladmi a vymenou "damaged piece". Najlepsia taktika? Opit v bare a pretiahnut popripade este v ten isty vecer, zvlast ked mu v prvych troch vetach povie, ze ma "dost zle obdobie".
Pre ženu sa oplatí mať vzťah, dostáva zážitky, výlety, akcie, obletovanie, darčeky, kávy, atď. a stojí ju to 1/5 reálnej ceny. Pre mnohé ženy sú vzťahy a telo gro svojho života.Pre muža je to finančná a časová záťaž za predpokladu, že to nie je tá jeho pravá. Koníčky, jeho záujmy sa dostávajú na vedľajšiu koľaj, finančne ho to neustále vyciciava a pokiaľ sa vzťah neposúva ďalej, tak je to hotový stratový podnik - katastrofa. S tou pravou sa vzťah oplatí mať, s tými ostatnými by bolo lepšie keby žiadny nebol.
Stroskotané vzťahy prinášajú kumulujúci negatívny vplyv. Z mužov sa stávajú zatrpknutí uhundranci, ktorí nevedia čakať a zo žien v očiach mužov ku...
naoplati muzi su svine zeny su k*rvy aspon 90% zien urcite.
Nemoze to nijak ovpyvnit. V tom spociva prave slobodna volba cloveka, ze sa rozhodne niekoho milovat. Nemusi, len moze.
Existuje na to jedna pekna veta: Pokial chces zaruku na kazdy krok, nikdy ziadny neurobis.
Prostrednictvom vztahu spoznavas aj samu seba, co chces a co nie. Mas napr.frajera, ktory je blazon do aut a ty sa pri nom naucis vyborne soferovat, opravit si auto atd.To sa ti v zivote moze zist. Alebo takeho, co rad cestuje, spoznas s nim vela zaujimavych miest atd. Rozvijas aj seba. Nie je to tak, ze invetujes a potom stratis. Nestratis, aj ty vela ziskas.
Ano, do vztahu musis vela investovat. Cas, energiu, nervy, pozornost, peniaze, seba. Ale v tom vztahu si aj ty, cize to investujes aj do seba.
Vztah by nikdy nemal mat sebec, ktory nie je ochotny nic zo seba dat, len brat. Bazirovat na kazdom cente, ako to vidiet v inych temach. Vo vztahu sa proste musis vediet podelit a obetovat. Starat sa on kazdy den. Nie je to jednoduche, ale pokial sa budes bat, nic pekne nezazijes. Vztah samozrejme nie je iba o peknych veciach, ale aj trapeni, prekonavani prekazok, problemov.
Avril: ty budeš asi moje dvojča :) to, čo si napísala, to ako keby som písala ja sama. Tiež to tak beriem, že väčšina vzťahov sa po čase rozpadne, najmä keď vyprchá tá zaľubenosť. Najhoršie je, že do vzťahu musí človek investovať svoj čas a energiu - a potom sa bude len trápiť, v lepšom prípade iba myslieť na dotyčného a minulosť. A taktiež nad vzťahom nikdy nemáš 100% kontrolu - myslím to tak, že ak sa ten druhý zaľúbi do niekoho iného alebo povie, že už s tebou nechce byť - ako to môže človek ovplyvniť? Nijak.
ked spoznáš toho pravého zistíš že sa to oplatí :)
vzťah človeka veľa naučí, určite sa to oplatí
*oprava
... čo sa tak boja...
Avril z tohto fóra by som nebrala príklad. Ad 1 - rapídne to tu upadá (chodím sem pár rokov, tak môžem posúdiť) a ad 2 - kto problémy vo vzťahu nemá, tak sem asi nenapíše.. ale to neznamená, že takí ľudia medzi nami neexistujú. A k tomu, že prvá láska nevýjde - nemusí to byť pravda, poznám páry, čo sú spolu a sú si navzájom prví (nemyslím teraz sex).
Všetko je relatívne, keď nevyskúšaš, nezistíš... vo všetkom samozrejme existujú riziká, je len na tebe, či do toho ideš alebo nie. Ale sú aj ľudia, čo sa tam boja všetkých možných komplikácii, že radšej ostanú sedieť doma a potom ich zabije ten povestný budík, čo im padne na hlavu.