Chcela by som sa spýtať či tu má niekto skúsenosť so vzťahom s gamblerom, Ako to prebiehalo, koľko ste to vydržali, stiahol niekoho na dno so sebou? Ako?
Vzťah so závislým - gambler
Janka ako si to prezivala? Narobil dlhy predpokladam a dookola sluboval ze prestane. Manipuloval ta, bola si spoluzavisla, ako sa to prejavovalo?
najhorsie na tom je ze takyto clovek neberie ohlad na nikoho :/
Rozchod jednoznacne cim skor tym lepsie!!! Takyto vztah ta znici!! Aj ja som taky mala nikdy viac!!!
No ja by som to riesila rozchodom. Moja sestra mala podobny problem a muz ich totalne financne zruinoval. O psychickych nasledkoch na nej a detoch ani nehovorim.
Nema to vyznam to ak sa nechce liecit. Asi este nie v stadiu kedy si problem uvedomuje.
ja som mala tiež takého frajera a už nikdy by som s takym vztah netahala.Stale sa zadlzoval pokradol zlato mojim rodicom ked bol u nas. Je to cesta do pekla.Cim skor ho odkopnes tym lepsie. Ja lutujem ze som v ex vobec chodila.
Myslím si, že žiaden človek nemá právo ničiť život druhému! nikdy neboli ľudia v takomto vzťahu šťastní. Svojou istotu a tým, že pri takomto človeku niekto stojí - ho v tom podporuje, pretože má zázemie.
Jednoznačne odporúčam, snažiť sa to riešiť odborne, ak má partner ochotu a chce, podržte ho. Pomôžte mu. Dajme mu šancu. Ak však nemá, niet cesty, musí si byť sám za seba zodpovedný, inak sa nič nezmení.
Nemôže míňať vašu energiu, brať vám život a peniaze, ktoré ste zarobili... ja osobne by som takýto život žiť nechcela, mám len jeden a ak človeku nie je rady, musí za svoje rozhodnutie prijať zodpovednosť...
Ak by ale chcel sa zmeniť, pomôžte mu v konkrétnych krokoch.
Pomerne veľa dospelých ľudí má "vypestovanú" nejakú závislosť, ak sa na to pozriete z nadhľadu. Ja som tiež poskúšal všetko možné. Nemyslím si, že skončiť s alkoholom alebo s automatmi je až taký problém ako na to môže na prvý pohľad javiť. Ja si na budúce dám radšej kvalitnú minerálku - moja značka je Ma.nézia - cítim sa po nej lepšie, aj čo sa týka srdca. Abstinenčné príznaky nie sú príjemná vec, vtedy treba mať po ruke dobré antidepresíva a to je celá veda.
Podstatné je to, či si ten dotyčný človek uvedomí, že má problém, že je závislý. Ak nie, tak nech si hrá ďalej, kým sa úplne nezruinuje. Keby možno tipoval s rozumom, tak by to ešte nejako uhral, ale keď je tam aj vášeň, tak to ide častokrát bez rozumu a postupne sa to všetko zhoršuje.
Zajra, ak ta otazka bola mierena aj na mna, tak podla mna sa to neda pausalizovat, obaja mame silnejsie auta, mame radi rychlost, ale napr. si nemyslim, ze som arogantny vodic(nerobim mysicky, predbieham len vtedy, ked nikoho pri tom neohrozim, nepredbieham sa v kolonach, muz je vsak arogantnejsi sofer, ale nemozem povedat, ze nejak velmi riskuje). Avsak vo veci financii je taky, ze ja som z nas ten, kto viac oplieskava peniaze, on celkom setri. Dalej neriskuje v zivotnych veciach, vela rokov mu tvalo, aby si ma vzal, aby sa rozhodol definitivne, ze so mnou chce mat deti bolo to velmi planovane z jeho strany a aj sme si na to stanovili az buduci rok a to tiez omielal dlhe roky, ze nevie, ako bude na tom financne, ci sa este bude dat na tomto zarobit a co potom, nakolko nema vzdelanie, prax.. A rozhodovanie v zasadnych veciach mu tiez hrozne dllho trva, nevrha sa do nicoho po hlave.. Avsak myslim si, ze bude dobry otec, vidim jeho vztah k nasmu psovi, detom, ktore mame v rodine.. Ale kazdy clovek je iny, skor skus skumat jednotlive reakcie na jednotlive situacie a z toho si u neho otvor obraz. A co sa tyka vyhravania, on sa uz z vyhier vobec netesi, naopak, ked nieco nevychadza, tak sa rozculuje, ale aj tu nechodi do extremov. Dava vysoke vklady s maximalnym kurzom 1,7-1,8 a ako posledny si necha najtahsi zapas a ked nevychadza, da si vyplatit tiket, nezvykne pockat, ze prehra(v zahranicnych stavkovych ponukaju tuto moznost). Takze ked Tvoj v tom nema system, da sa ovplyvnit extazou, tak to nema pod kontrolou a nemal by s tym pokracovat. Daj si ukazat jeho ucet a ked nie je ziskovy(nech Ti ukaze vybery a vklady na ucet, tak mu otvor oci, ci sa mu paci sponzorovat stavkove).
zajra, tito si urcite nemyslia, ze maju problem a tvrdia, ze vyhravaju, o prehrach ani n, akokeby prehry neexistovali. Ale ja do nich nevidim, nie su to moji partnery ani neboli, takze ja az tak vela neviem.