Chcela by som sa spýtať či tu má niekto skúsenosť so vzťahom s gamblerom, Ako to prebiehalo, koľko ste to vydržali, stiahol niekoho na dno so sebou? Ako?
Vzťah so závislým - gambler
Tento hra v Tipose cez net, nic ine vo volnom case nerobi. Maju aj fazy vyhravania? Tie tohto povzbudia a rozbehne to, potom prehrava. Uvedomuju si, ze maju problem?
"Riziko myslim napriklad pri soferovani, alebo pri nakladani s peniazmi, v starostlivosti o zdravie."
Nic zvlastne, ten jeden peniaze utraca v herni a este v Tipose, ci Fortune ci tak nejak, stieracie losy. To len co viem. Zvysne peniaze tiez rozhadzuje. Inak nie je na riziko co spominas, akurat neudrzi peniaze. K lekarom chodi, ked potrebuje. Ten druhy poriadne neviem, ale asi nieco podobne a ten je zas velky skrblik, co si nic nekupi, ani kavu, nikam nechodi. Obaja su nesoferi.
Riziko myslim napriklad pri soferovani, alebo pri nakladani s peniazmi, v starostlivosti o zdravie. Aky druh gamblerstva prevadzkuju tvoji znami?
zajra ako myslis, ze vyhladavaju adrenalin, ze. ja co poznam jedneho, dvoch, tak ti nie, praveze ziju len pre to a pre nic ine, aspon ja mam ten pocit.
Najlepšie odsťahovať sa s ním preč do iného mesta ale veľmi ďaleko začať od začiatku len ty a on dať mu plnú dôveru ale zdôrazniť že naposledy dôveruješ ked ta tentokrát sklame môze ísť. Zmeniť telefonne čisla aj tvoje aj jeho odtrhnúť sa od ľudí ktorých ste poznali. PS: lebo ked aj on by skončil vo vazení kde ho budeš navštevovať tak zlí ľudia ktori nikdy mu nič nepožičali zazvonia ti pri dverách a budu pýtať od teba prachy: jednoducho falošníci využijú príležitosť, aby sa mohli napásť na tvojom nešťastí. A to ti môže urobiť aj naj kamoška každý. Už sa budeš báť aj otvoriť dvere že čo ak niekto zlý komu tvoj chlap nikdy nepožičal o celú vyplatu ťa bude chcieť pripraviť a ty skap od hladu, nevyplať nájomné, energie :( Keby sa dnes aspoň niekomu dalo veriť. Dnes je taká doba: buď máš okolo seba ľudí falošných, zlých a krutých alebo žiadnych. A vyber si. Ja verím že príde tretia svetová pre toto všetko zlo čo sa tu deje. Ináč láska robi zazraky on by naozaj mohol prestať. kvoli láske kvoli tebe by naozaj mohol prestať. Ked ťa ľúbi pôjde sa liečiť a prestane. ale je ťažké aj pre teba ked máš stálu prácu zanechať všetko a ísť z Bratislavy niekam napríklad do Zlatych Moraviec kde robota neni. To je pravda zase. čo spravíš? Kto ľúbi neklame, neokráda. kto okráda a klame, neľúbi. Môžeš mu povedať, že ho ľutuješ, že mu dávaš poslednú šancu ale vtedy naozaj by musel odisť s tebou do iného mesta zanevrieť na všetky staré kontakty, nájsť si prácu a urobiť hrubú čiaru za všetkým. Ked vydrží sekať dobrotu, tak potom sa pokúsiť o dieťa. to by ho možno že obmäkčilo, pred dieťaťom neskôr o zlej minulosti nehovoriť. mohlo by sa tiež dať v puberte na zlé chodníčky. Začať chodiť do kostola a veriť v Boha. Nemá dnes už človek istotu pravidelného príjmu nikde. Ani na Slovensku, ani v zahraničí. Kopa ľudí si nájde aj s perfektným jazykom robotu v zahraničí a bud agentúra okradne, alebo okradnú poisťovaci alebo zmluva na dobu určitú a potom po troch odrobených mesiacoch zmizni domov k rodičom nech ťa dobre jedujú a o všetko sebavedomie pripravia a aj o posledné zvyšky rozumu. je to kruté a ťažké dnes pre každého. Opatrovateľky? Stará žena, po nemecky ani slovo, vychytí za najviac peňazí robotu, mladá šikovná a pracovitá s perfektnou nemčinou je ohováraná anenávidená Rakúšanmi, lebo im všetko rozumie a just sa vždy nájde nejaký retardák, ktorý šikovnú a mladú len podozrieva, že im prišla s dedkom sexovať a že ich chce o majetok pripraviť, ale že tá mladá má dlhy a je s nervami v koncoch pre dlhy, to nikto nevidí, zlý na dobrého do agentúry nažaluje a také nakydá, že agentúra najlepších vyhodí, najhorších si ponechá. Nespravodlivosť a kruté zaobchádzanie s opatrovateľkami. ALe len s dobrými. Nie so zlými. Lebo zlým sám diabol pom§že a dobrým nikto. Ver že ked príde tretia svetová tak my Slováci sa budeme predbiehať v tom, že kto z nás má byť zastrelený a zabitý a ked nepriateľský vojak namieri zbraň ty sa budeš tešiť že mieri na teba a znenávidíš toho kto sa ti postaví do cesty aby bol zabitý on a nie ty lebo chce už ukončiť svoje trápenie. keby prišla sem vojna tí čo prežijú závidieť budú tým čo v tej vojne zomreli. verim tomu tak su ľudia krutí a zlí už. Nejedna šikovná a inteligentná pre krutosť a žiarlivosť Rakúšanov a slovenských zloprajnných striedačiek neprávom na psychiatrii skončila aj ked jej nič nebolo a nejedna polodebilná bez nemčiny do neba bola nimivychvalovaná aj plat jej zvýšili všetko jej dali, lebo ona je predsa vydatá. Tak nehrozí že im bude deda starého baliť. Bože jak sú len krutí neľútostní a hlúpi aj tí. Nedajú zarobiť nikomu. nenávisť ponižovanie. Mladá slobodná s perfektnou nemčinou nebude sa mocť ani ako učiteľka zamestnať darmo sedí v kostole každý deň povedia na ňu zlí nažalujú že je lezba aj ked neni a vyhodená bude ešte aj odtiaľ lebo kazi moralku vraj. teba do Rakúska za opatrovatelku zoberu nemusiš po nemecky jedno slovo vedieť, stači debilnemu rakusanovi ukazat fotku kde si s frajerom nehc vidí že máš muža a budeš mať robotu aj prachy, sa nemusíš báť. Stačí byť vydatá a nevedieť po nemecky a máš robotu ako opatrovateľka seniora ver že ža 80 € na deň, ale ktorá je mladá s perfektnou nemčinou a skromná a chce len za 30 na deň na tú budú pozerať jak na vraha lebo nemá muža. Všetko sa dá. Opatrovatelstvo v Rakusku je o tom. Anglicko? Keby ste tam odišli spolu a mali znamych, ktorí vás ubytujú, učili sa spolu, dalo by sa tiež. Treba porozmýšľať čo a ako.
Nestretli ste sa s tým, že by riskoval aj v iných oblastiach života, napríklad pri jazde autom?
dakujem, no tak to je dobry potom
co je to slusne vyzit? Stale on zarobi niekolkonasobne viac, nez ja s VS v praci.
valihora a da sa/dalo sa z toho slusne vyzit ci je to len take prezivanie?
Samozrejme pustia, ale obmedzia mu vklady napr na 5eur, cize na tom ucte uz nemoze dalej tipovat, alebo napr na Slovensku mu vsetky stavky potom idu na bookmakera a ten mu ich vsetky zamieta. No to moje vnimanie sa rokmi menilo, beriem to ako jeho pracu, travi hodiny sledovanim zapasov, vypracovava a porovnava si statistiky, vysledky jednotlivych hracov, niekedy celu noc caka, kym nahodia kurzy, aby si zapasy podal predtym, nez mu znizia kurzy. Nemozem povedat, ze ho vnimam ako gamblera, lebo si myslim, ze ak by mu to neslo, tak skonci. Minuly rok si dokonca dal asi 3 mesacnu pauzu, lebo mal blbe obdobie, ze ho to uz nebavi sa stresovat, lebo bol furt asi dva mesiace na tej istej sume a nevedel sa odrazit, ale potom sa mu to zase rozbehlo. On sa tiez neberie ako gambler, je pripravny, ze ked to nepojde, ze skonci, buduje si rezervu a rozmysla, co bude dalej. Myslim, ze u neho to nie je chorobne, lebo nepodava kazdy den, len ked si vie zostavit tiket, co je tak 3-4x do tyzdna a v tom si myslim, ze je to u neho ine ako u inych. Ked mne podaval, tak tiez som si sem-tam nieco podala, aj ma to dlhsie drzalo, ale ked prislo obdobie, ze som si cast vyhratych penazi, ktore som mala v stavkovej prehrala, tak som s tym zo dna na den skoncila a nechala, aby mi on podaval, preto si myslim, ze ked mu to nepojde, spravi za tym ciaru, ako to bolo v mojom pripade.