Holenie vagíny

aANY

Haló? Zamyslite sa trochu. Každý dospievame inak rýchlo a každý má na isté veci iný názor. So mnou sa mama nikdy na túto tému nerozprávala a tak som od 12 hľadala rady na internete. Po dlhom trápení som jej to napísala na papierik a skončilo to tak že mi parádne vyčistila žalúdok a na konci povedala rob čo chceš pretože vedela že som rozhodnutá. V 12 som si začala holiť podpazušie a o pár týždňov, pred letom aj nohy. Neviem si predstaviť život bez holenia nôh. V 13 som sa začala holiť dolu a bolo čo. Možno som vtedy prežívala obdobie po prvých pár menštruáciach, bolo mi to nepríjemné. Spravila som to raz, druhýkrát, tretí... Priznám sa že cez zimu som sa na to celkom vykašlala ale znova začínam. Baby, nebojte sa toho, je to normálne, len dajte pozor aby ste sa neporezali a hlavne, v smere rastu a nebudete mať žiadne pupáčiky. Veľa šťastia!

petroneta

alicka potrebuješ k tomu penu na holenie - ženskú, a žiletku. Obe kúpiš v drogérii. Potom si oblečieš plavky a trochu viac si ich zboku vyhrnieš. Nageluješ si penou partie, ktoré si chceš oholiť, počkáš pár minút a žiletkou - teda britvou to pekne odstrániš. Potom opláchneš čistou teplou vodou.

Alickaaa

Ahojte,mám 13 rokov a neviem ako si mám holiť vaginu. Mám tam hotový prales a keď mám plavky tak to je vsetko vidieť. Mama mi povedala že je to normálne že mám take chlpy. Rastie mi to viac a viac a aj na miesta kde moc nedovidim. Veľa ľudí tu píše že v 13tich by sa vagina ešte nemala holiť ale ja tam mám vážne veľa chlpov. Prosím pomoc.

Kukuk22

No tiež som sa tak v 12tich začala holiť. Komentáre typu sexualizácia mládeže si nechajte pre seba. Čo ste nemali deti ešte? Možno raz budete mať a nebudete ani vedieť a bude sa tam holiť aj tak :D. ,,To už potom neviem ako by ste prežili keby sa váš syn holil.''

akinom007

Ochlpenie "dole" mi zacalo rast v 10r., v 11 som sa oholila. Poradila som sa s kamaratkou ako. Mama mi nic nepovedala, neviem ci si vsimla v plavkach alebo nie, ale rozhodne to bola moja vec. V rovnakom case som si zacala holit aj podpazusie. Nohy az neskor cca v 15r.

Guga12

mam 12,5 roka. Takze som uz 1,5 roka v puberte. Dospelí by to mali respektovat. Nemajú mi co hovorit, ako a kde sa mám holit. Ked sa ja spytam, to je ine. S nejakym sexom to nema nic spolocne, aky sex, ked mame 12-13 rokov? Lezie mi na nervy, ked nieco na mne nevyzera dobre a ludia na to cumia. Na brade mam materske znamienko. Keby sa dalo, zlikvidovala by som ho. Neviem to urobit, tak na mna cumia a kazdy ho vidi.
A v lete mi mama povedala, ze ked nosim saty na ramienka, mam si oholit podpazusie, lebo to nevyzera dobre, a dala mi vsetko, co k tomu potrebujem. Dole sa nepotrebujem holit, lebo na moju vysku maju nohavicky, ktore su trochu sirsie, kedze som dost chuda a dobre ma zakryvajú. Na ruky a nohy mi mama povedala, ze sa zbytocne ziletkou poranim, ze mam chodit na slniecko, odkedy sa bude dat a pekne sa opalit, vtedy to nebude vidiet.

Alexandra 13

Nebudem snáď chlpatá do osemnásty keď chceš tak sa nehoľ ty a bud chlpatá keď ti to je prijemne mne teda rozhodne nieje príjemné byť chlpatá

Alexandra 13

nematerozum- a vy ste kto? Nejaká slečna v mojom veku sa tu pýtala tak som jej rozpovedala kedy, ako, prečo som sa ja tam oholila a ano mam si tam co holiť

nematerozum

Neviem naco si vy smarkate pičhky chcete svoje pišule holit..?
Mate casu do osemnastky !
Svojim pišulam dajte nateraz pokoj a radsej berte knihy do ruk namiesto ziletiek..soplane!