Dobrý deň, mám 13 rokov a chcela by som si začať holiť ohanbie. Rada by som sa spýtala kedy ste začali s holením vy a akú techniku je najlepšie použiť. Ďakujem za odpovede
Holenie vagíny
Mám 13 rokov, holiť som sa začala v 12 a ano mala som jemne chĺpky pred holenim tam dole ale tam dole som mala botanickú záhradu, tak a bolo mi to nepríjemné tak som vzala ziletku a jednoducho to oholila, menštruáciu som vtedy ešte nemala a mama keď zistila ze sa holim tam dole (videla červené bodky Pod plavkami a pýtala sa ma na to a povedala som jej ze som si ju oholila ) tak začala po mne kričať ci som normálna a bla bla jednoducho je mi to trápne o tom rozprávať a ona ešte na mňa začne kričať... Ale tak co už...
A pre zakoplexovane štyridsiatníčky čo tu píšu ze nieje normálne sa holiť v 12.. Ako nieje normálne? Viete čo som prežívala s pocitom tým keď som tam dole mala množstvo chlpov
? Na kúpalisku mi to bolo trápne ako mi z pod plaviek trčali chlpy... Bolo to trápne a pre mňa veľmi neprijemne a poňižujúce, alebo keď som sa prezliekala na telesnej v šatni sk spolužiačkami tak za to som bola ohovárana aj šikanovania, smiali sa mi že dole mam džunglu... ??? Tak jednoducho som si povedala dosť mame som vzala jednorazovú ziletku a dala to dole od vtedy sa citim lepšie a sebavedomejsie, nemám žiadnu infekciu a pred 2 mesiacmi som dostala prvú menštruáciu a vsetko je fajn... Holenie v 12 je úplne normálne predsa sa nenacham ponizovat kvôli nejakým chĺpkom...
Ahojte ja uz som sa oholila klasicky ziletkov ale som sa porezala strastne to boli a ani sa vicikat nemozem poriadne prosim o radu. Dakuje
Môže, teraz je to už tak.
To je aké vtipné(aj smutné), že sa tam dole holia deti, baby, ktoré svoj vek počítajú ešte v pólkach. :D Ježiši, kam to spejeme.
No ale k téme je tu už vysvetlené, ako čo a baby, keď tam nič nemáte, tak sa nehoľte, lebo si iba zhrubšíte tie jemnučké chĺpky prvé.
Pekný deň.
A co si holis v 12tich? Ved tam este ani chlpy mat nemozes.
Ahoj ;)
Ja mám 12 a pol roka a holila som i už aj si holím vagínu
Dakujem
Ak už máš tam dole chlpky tak sa kludne môžeš a ak to urobíš opatrne tak by ťa to bolieť nemalo
A ešte jedna rada ked sa holíš tak si to natri kokosovým olejom ukludní ti to a nebude ťa to štípať
Ahojte. Ja by som sa chcela oholit tam dole ale chcela by som poradit ako. Aku techniku mam pouzit a ci to bude poliet mam 12. Dakujem.
Angella, tak vidíš aká si šikovná. A mohla si to urobiť aj bez toho že by si tu písala o radu. Tie blbé komentáre si nevšímaj, to písali nejakí zakomplexovaní debili. Kľudne sa hoľ, keď sa tak citiš lepšie.
Tak uz som sa oholila, nakoniec klasicky ziletkou, veet bude mozno nabuduce :). Dakujem za rady a nad niektorymi komentarmi som sa musela pousmiat :-) .
Na tu gynekologiu nakoniec pojdem, nech mam ako ste mi pisali, istotu,ze je vsetko ok.