chcela by vediet preco zeny chcu rodit po tridsiatke a mat jedno dieta,nie je to sebecke?ved tie deti im uz mozu hovorit pomaly dedko a babka ,
kedy mat deti
Tiez mam taku sestru. Ona deti mat nebude. Ona im zadok uterat nebude. Ona bude cestovat zarabat. Teraz chodi otravovat nas a nase deti a misli si ze ked im kupy cokoladu a sluby znackove tenisky ze sa z toho pos...
Cao kafe. Pre teba)
lulluu 08.10.2016 13:42:32
Ja mam 38 a vacsie deti,nie som este babka.Samozrejme je to kazdeho vec kedy mat deti,len som chcela pocut nazor druhych.
ludia ludia !!!!
spamatajte sa!!
porovnavat rodenie deti v socializme a v terajsom kapitalizme je ako porovnavat usa a nase slovenskou. Kedysi sa stat viac staral o to aby mladi si zakladali rodiny, postaral sa o pracu a byvanie. Prispevky na deti boli vyssie a dnes? Pozrite sa ako ziju dnesne mlade rodiny. Aj ked sa navonok tvaria stastne pravda je o inom. Muzi odchadzaju za pracou do inych krajov slovenska no viac je tych co su v zahranici. Domov chodia na tyzden? A manzelku a deti nevidia kolko ? 3 tyzdne? Co je toto za rodina? Takto ma zit rodina? Ze otec je viac mimo ako doma? A co nevera ktora sa tam deje kde manzelka nieje? Preco tolko rozvodov? Kto potom viac trpi? NIe deti? Nedostatok penazi nuti rodiny sa zadlzovat. Beru si na desiatky rokov pozicky, rodicia im musia pomahat, hypoteky. Kolko sloven. rodin zije nie vo vlastnom ale s rodicmi len preto lebo byty su drahe alebo ich je nedostatok. Co je toto za zivot?
a este nieco. Nik nema pravo rozhodovat o druhom kedy kto bude mat decko a ze musi mat. To uz kde sme? Je to niekde v ustave napisane ze kazdy musi mat deti? A kto nema bude co, obeseny, zastreleny? Jedine co viem Biblia nieco take prikazuje. Ale nabozenstva stale nieco zakazuju a prikazuju. No nemozno nikomu prikazovat ze musi mat decko. To ako keby sme niekomu prikazovali ze musis mat cervene auto, ty musis mat zlte oblecenie ziadne ine, ty smies pozerat len komedie ziadny iny zaner, ty musis chodit nakupovat len do daneho obchodu nikde inde.
kazdy ma slobodnu volbu a vlastnu vôlu, Je demokracia a tak je na kazdom jednom ako bude zit. Nebudme ako stare baby z dedin co pchaju svoje zvedave rypaky do zivota inych a chcu riadit a zasahovat do zivota inych ludi ako maju zit. Nebudme ako ludia zo stredoveku. Kde ked niekto bol trosku iny nazormi, spravanim, vyzorom a pod tak ho sli upalit. Budme toleratni a rozumni. Zijeme v 21 storoci tak sa konecne spravajme moderne a slobodne. Nezvazujem seba a ostatnych v okoli nejakymi predsudkami a konvenciami. Riadme sa heslom Zi a nechaj zit.
houk
Julina77- ale áno, život je o rodení potomkov,asi by si toto nepísala, keby si tvoji rodičia povedali, že načo deti. je to však každého osobné rozhodnutie, takže nikto nemá právo nútiť ľudí do niečoho čo nechcú. Určite sa vie realizovať aj do iných vecí, ale táto téma má názov kedy mať deti, takže načo tu bude písať, že skončila právo a veľmi sa jej darí? :o
Pekný deň. :-)
Pauulla:
Ja mám už 37 rokov, takže viem, o čom je život... určite nie o deckách...to možno tak pre teba, lebo sa nevieš inak realizovať, to ťa teda ľutujem
Passka
"tie dievcata co nechcu teraz deti,aspon sa tak vyjadruju nemozu vediet ,co ich caka za par rokov" - neviem koho máš konkrétne na mysli, ale ja už dávno nie som nejaká pojašená teenagerka, aby som nevedela, "čo ma čaká za pár rokov". Ja viem dobre, akým smerom sa v živote chcem uberať a aj sa mi to darí. Ale tebe želám detí ako smetí :)))
Angela-demon,tie dievcata co nechcu teraz deti,aspon sa tak vyjadruju nemozu vediet ,co ich caka za par rokov.Mozno pride laska ,zamiluju sa a pride aj babo.Tak som to myslela vies?A samozrejme niektore sa budu brat antikoncepciu lebo nebudu chciet mat deti aj nadalej.To je tiez normalne.Preto hovorim mozno,,,,lebo je viacej moznosti a nie som jasnovidka aby som im mohla povedat ze isto....Tehotenstvo neni choroba,to viem aj ja,nie som d........,ale proste nemozeme vediet co bude o par rokov.Ked sa tu dievca vyjadri ze nechce deti to neznamena ze o par eokov ich mat nebude.To nemoze vediet .
Passka... a ešte teraz mi do očí udrelo slovo, ktoré si použila vo svojom príspevku "možno" ..možno budete inak hovoriť.. a možno nebudú...
passka..... "...ale ked to príde.."
?????????????????????????????????????????
to čo ? akože ako to príde?
tehotenstvo nie je choroba, že človek ochorie aj napriek tomu že sa stará o svoje zdravie... asi ťa sklamem
ALE!
ak niekto dieťa nechce! a trvá na tom, tak používa antikoncepciu, dokonca sa môže dať sterilizovať takže to "nepríde"
Keby si tak nasi rodicia povedali naco mat deti,,Boli by sme teraz na svete?To len tak teraz vravite ze nechcete deti,ale ked to pride a budete matkami tak mozno budete inac hovorit.
kafe , nie ANGEL DEMON, ale ty sa pozri dobre......"Ja nemam vysoku skolu,mozno preto som sla na matersku skor,ale dnesne mlade dievcata si robia povecsine vysoke,koncia stredne skoly ako devetnastrocne ,plus pet sest rokov studia,tak sa im materstvo posuva na neskor.To je pochopitelne.Ale ak by som mohla odporucit vsetkym zenam tak je lepsie stihnut deti do 30....." toto píše lulluu o pár stránok nižšie....takže....