Nemám rád ľudí - som z inej planéty ?

Príspevok v téme: Nemám rád ľudí - som z inej planéty ?
Albert

Dobrý deň prajem.

(vopred sa chcem ospravedlniť za gram. chyby, nie som zrovna fanúšik Ľ. Štúra... ale budem sa snažiť.)

Neviem kde začať, mám problém s ľuďmi. Nejde mi ani tak o vyriešenie môjho problému ale skôr o zdôveriť sa s ním, prípadne naučiť sa s ním lepšie žiť.
Pociťujem to už od malička ale začal som si to vážnejšie uvedomovať až s nástupom na strednú školu. Odchod zo základne školy odchod od ľudí kamarátov ktorých som poznal od svojho detstva bol pre mňa neskutočne ľahký, dalo by sa povedať že som ich zahodil ako obnosené topánky, s ktorými som však bol spokojný... Na strednej škole bolo kopu veľa nových ľudí a poviem to takto, na každom mi niečo vadilo a unavovalo ma dennodenné zbližovanie s nimi počúvanie ich, pre mňa absurdných problémov.
Na druhú stranu musím uznať že som si našiel aj pár dobrých priateľstiev avšak stále som pociťoval že to nieje ono. Možno to vyzerá že som bol intelektuál s nemám kamarátov a podobne, no nieje to pravda zapadol som dokonca užil som si kopec srandy, patril do kolektívu, splynul z davom, no ale nemal som ich rád a asi každým som pohŕdal a nič vážnejšie pre mňa neznamenali ako spríjemnenie štyroch rokov na škole. Nechcem vyznieť ako úplný asociál (i keď možno som) ale takto to vidím a toto je ten môj problém s ľuďmi.
Čo sa týka mojich vzťahov nieje to žiadna sláva. Z jednej stránky z dôvodu vyššie spomenutého a za druhé mojej neschopnosti dôverovať ľuďom. Je absolútne jedno či sa jedná o priateľku, rodičov či najlepšieho kamaráta proste zdôveriť sa s niečim niekomu inému je pre mňa niečo nemysliteľné (dokonca ani zájsť k odborníkovi, preto píšem sem a anonymne) a toto mi najviac vadí že nedokážem ani slovami vyjadriť svoje emócie, vlastne im ani veľmi nechápem. Na pohrebe starých rodičov pred dvoma rokmi som tam šiel aj odchádzal s kamennou tvárou, každý sa ma pýtal ako sa cítim no nechcel som odpovedať, vlastne som ani nechcel.
Netrpím žiadnymi depresiami, záchvatmi, nespavosťou a pod. Som spokojný chodím do práce ktorá ma baví, ba som tam radšej ako doma alebo niekde inde medzi ľuďmi ktorý ma nezaujímajú a lezú mi na nervy. Paradoxne asi jediný človek ktorého plne akceptujem a dá sa povedať že ho mám rád je moja šéfka, netuším čím to je ale je to tak...
Keby si mam vybrať medzi prácou a oslavou známeho tak si vyberiem prácu, nie že by som sa nevedel zabaviť alebo bol nespoločenský práve naopak, zabavím sa, dokonca viem byť aj stredobodom pozornosti a baviť ľudí ale je to pre mňa len taká zásterka pre ostatných aby videli že som to čo oni považujú "byť normálny".
Pripadám si akoby som bol sám, kráčam po ulici pozorujem ostatných ako sa rozprávajú (o banalitách), riešia hlúposti, čumia do telefónov a "komunikujú" s priateľmi, ponáhľajú sa a ničomu s toho nechápem... Som sám alebo to takto pociťuje aj niekto z vás ? Máte niekto podobný alebo totožný problém ako ja ? Bol by som rád ak by ste napísali a podelili sa ako s tým "bojujete".

Ďakujem že som mal možnosť sa takýmto spôsobom zveriť, a všetkým ktorý toto všetko zvládli prečítať gratulujem ja by som to nezvládol.

slobodnemaciatko

Ano, ja viem. Vyjadrovala som sa k tvojmu prispevku a zaujimalo ma preco si ju po tolkych rokoch vyhrabal.

Alexej

Pre: slobodnemaciatko
Tému som nezaložil ja. Pôvodca témy je Albert. Ja som reagoval na jeho príspevok s podobným charakterom opisu atď ;)

hamula

Nie si z inej planéty, čím ďalej tým viac ľudí ma takéto pocity, Podľa mňa je to spôsobené tým ako sa k sebe ľudia správajú. Stále častejšie narazíš na neochotu,na protivných ľudí, bohužiaľ

slobodnemaciatko

Zaujimavy pribeh Alexej. Mozem sa opytat preco si vytiahol tuto temu?
Nie si z inej planety. Bohaty clovek nepotrebuje ludi, neznamena to, ze ich nema rad, len si jednoducho starostlivejsie vybera s kym sa o svoje bohatstvo podeli, kym prazdny clovek sa bude obklopovat co najvacsim poctom ludi, mysliac, ze ho to naplni a pri tom ho to vycerpava. Ono staci, ak mas jedneho cloveka s kym si uzivas to pekne v zivote.
Mas truhlicu s pokladom, ktoru nechas otvorenu, cim viac ludi k nej pozves, tym skor ti ju vykradnu a ostane prazdna. Pokial ju mas prazdnu, kolko z tych ludi do nej hodi aspon jedneho zlatacka? Cize si ju musis naplnit sam.

annah

*našťastie som nikdy takéto stavy nemala, že by som nemala rada ľudí. neviem si to ani predstaviť. ty ani svoju rodinu nemáš rád?

Jezisko

Ahoj, presne ako ja, dokonale ti rozumiem az na jedno. Dodnes neviem, kde sa zamestnat a co robit, aby som sa vyhla ludom, nemusela s nimi komunikovat a byt tak spokojna. Prosim das mi tip v akej oblasti pracujes ty? A tiez sa spytam, nestalo sa ti nieco v detstve? Ja som prezila toho strasne vela a asi to malo na mna dopad. Zneuzivanie, sikana, opustena oboma rodicmi, len sa to vo mne nabalovalo. Ja som introvert + smrnc kvalitnou socialnou fobiou. Do 23r som bola extrovert, potom som dostala panicke zachvaty a uzkost a odvtedy bojujem uz 10r tak sa zo mna stal aj introvert. Nie, ze by sa mi to nepacilo, nestazujem si. Uz ma nelakaju party a spoznavanie ludi, ktori ma jeden po druhom aj tak sklamu. Len keby som bola zdrava a nasla pracu, ktora ma bude naplnat. Jedine co k zivote potrebujem je pes. Psia laska sa neda nicim nahradit, pes ta nikdy nesklame.

ahjajjaj

myslím, že si v pohode, prijmi sa tak, ako si. Introvert. Myslím, že skôr keď budeš mať nejaké vážnejšie problémy to bude viac náročné, pretože introverti sú podľa mňa náchylnejší na depresie a pod. Ono je to tak, človek, ktorý zo seba vydáva emócie okamžite a niekedy aj poriadne nahustené umrie na infarkt a ten, ktorý sa zožiera zvnútra na rakovinu.

marcelina78

A s čím chceš vôbec bojovať, aké rady chceš? Tebe to vadí a chceš sa akože zmeniť a robiť zo seba čosi , čo nie si? Si introvert, takých je nás viac , ja to vôbec neriešim, mne takýto život vyhovuje, prílišne komunikovanie a stretávanie sa s ľudmi ma energeticky vyčerpáva, raz za čas áno, ale potom dlho klud a samota, prechádzky v lese osamote so psíkom, či sama /podotýkam, že mám rodinu, takže samota to nie je doma úplná, ale milujem , keď som úplne sama/.