byvame v dome, deti nemame, cez tyzden s manzelom pracujeme, cez vikendy chcem mat klud a venovat sa sama sebe tak, ako chcem ja. vyhybam sa prijimaniu navstev, ani pribuznych ani znamych. no je to uz trapne. oni by chceli chodit ku nam na stretnutia, lebo sa tu citia dobre, su tu akoby na vylete, pokecaju, pogriluju, a ja mam nervy na dranc, neznasam narusanie mojho sukromia. nechapem, ked im navrhnem stretnutie niekde vonku, tam nechcu ist, tu sa citia pohodlne, hrozim sa kazdych sviatkov, kedy rodina nas chce vidiet, ja by som najradsej absolvovala povinne stretnutie inde, u nich, ale kedze byvaju v bytoch, prirodzene ocakavuju, ze sa vsetci budeme stretavat u nas, kde je velky priestor pre vsetkych. nemam problem navarit, upratat, mam problem travit cas v mojom sukromi s ludmi, ktori ma unavuju, aj ked su dobri, s ktorimi ja nemam si co povedat, iba sa prisposobujem ich temam, a nechcem sa s nimi bavit o mojich sukromnzch veciach, som cudacka, ale nechcem sa s nimi bavit o mne, a tak len s hroyou cakam, kedy odidu. som cudna, ale mam rada sukromie, a je jedno, ci ide o mojho brata, rodicov alebo kohokolvek. len mi je trapne, ze stale tie zdvorilostne navstevy u nas absolvuju, a nepochopili, ze lepsie by bolo, keby sme my chodili ku nim do bytu nachvilku sa vidiet a dosttttt
neznasam navstevy
taky jeden- aha dik, potom nech tie návštevy trpí on(keď mu to nevadí) a ona nech si ide niekam inam s kamoškami!hej kompromis tu nebude, lebo keď on niečo chce a ona nie tak čo? raz to bude trpieť a potom bude mať voľno? Veď je to dospelá osobaa nemusí sa prispôsobovať!. Je tu veľa komentárov a každý má iný postoj, ale to musí rozhodnúť autorka témy, takže veľa šťastia! :)
skus mu navrhnut že čo keby ste si spravili pekny vikend vo dvojici, niekam sobotu ist niekam do prirody na vylet a nedelu pred TV papučova kultura.... kedy maju rozvijat svoj vztah ked sa furt u nich najebane navstevy... a toto tym navstevam netrkne ze aj oni chcu sukromie..?! hosie bude ak chlap odmietne... chyba je na jeho strane...nie na jej.....
a teraz trosku mimo.... tieto veci si bolo treba ujasniť pred svadbou... lebo ked su kazdy z nich rozdielny, jeden je introvert druhy extrovert, tak je to dost problem a zial je otazka casu do kedy im to vydrží... nie ONA........ ale ON ak sa neprisposobí.... lebo ja poznam podla seba ze ked pridem domov chcem mat pokoj, klud ticho, nakolko aj teraz robím v práci kde je "rizikove pracovisko" ze je tam nenormálny hluk od strojov, nepocujeme sa medzi kolegynami.... a ked pridem domov chcem ticho... a keby som mala niekoho este pocuvat s hlavou ako melon, mi ju ide rozdrapiť.... tak by som asi zavraždila niekoho...
otazka je prečo by ona mala robiť kompromis.... ked sa jej "milovaný" chce stretávať s rodinou.. OK nech sa stretáva ale nech si ide on za nimi, prečo by ich musela ona koli nemu trpieť.... len preto aby bol pánko spokojný..?! to kde sme ??!!!! je 21 storočie už aj ženy maju práva, právo na nazor,..nie ako kedysi ze bolo tak ako chlap povedal... dnes uz nie!
Pre Pomocnicu a inych co necitaju diskusiu: problem je, ze manzel tie navstevy chce, nechce samotarcit, ale cielavedome chce udrzovat spolocenske kontakty a autorke temy hovori, ze je cudna.
Podla mna riesenie je tak ako skoro vzdy kompromis.
Takze by nebolo dobre odstavit manzela uplne od spolocnosti, na druhej strane on by mal akceptovat ze s tym mas problem a volit taku formu a rozsah, aby si to zniesla.
Neviem, či sa to tu už písalo, ale proste sa nauč povedať NIE! Hodí sa ti to v živote. Nemôžeš sa stále prispôsobovať, potom si na to všetci privyknú a nebudú chcieť meniť, keď sa tak už nestalo. Proste povedz,: ,,prepáčte, ale nie, nemám na návštevy chuť, mohli by sme tento čas, ktorý by sme inak využili na grilovanie a pitie vína a šampanského využiť nejako inak , nejako lepšie? Napr si ísť dať niekam piknik alebo takto niekam do prírody na výlet?´´ Ak povedia, že nie, tak sorry, tvoj byt tvoje pravidlá. Nech sa prispôsobia, alebo nech sú niekde inde. Viem, je to drsné, ale ako vidím, tak toho máš vážne dosť a práve preto by si si mala vážiť chvíle keď nie si v práci, ale si s manželom a robíte aktivity, ktoré ťa(vás) bavia a rozprávate sa o veciach, o ktorých sa rozprávať chceš. :)
Držím prsty!
PS: NIE! PREPÁČTE ALE NIE! NEPROSÍM! NEMÁM CHUŤ!
v pripadne ze jednoducho vypadnes tak mu to radsej predtym povedz... teda stylom ze sa ti to nepaci a ze ked tu nabuduce bude zase tak rusno tak ty sa zdekujes... inak skor by som isiel za nim s nejakym kompromisom.. taketo drsne zasahy podla mna neprospievaju vztahu...
vybabri s nimi a chod na vikend niekam vikendovy pobyt, alebo nieco.... a nech si mužíček navarí napečie, postara sa o navstevu...
hmm v tom pripade by ste mali ist na kmpromis napr ze raz do mesiaca sa bude jeden vikend zit a tri nie.. popripade 2:2
ty kokooos!! oni este aj prespavat chcu u vás? no ja mám dosť...!
uplne chápem.. ja som tiez taká čudáčka samotárka,.. návštevy nemusím od mala... ked som byvala u rodicov, vzdy som sa zašila do izby-....tiez ma to stresovalo a tie debilne otazky... presne ako píšeš zasahovanie do sukromia... uz zijem sama 5 rokov a som rada že taketo veci nemusím riešiť... chodim len navstivit 1x za mesiac rodicov, lepsie povedane psika ktoreho tam mam,.keby nebol tak tam nemam dovod chodiť..... na vlaku, oni nie su schopni dojst ku mne napriek tomu ze vlastnia 2 autá... a ani nechcem ich tu mať... ked sem aj pridu ze su v meste na 5 min tak mam nervy z nich ze su v "mojom teritoriu" viac znesiem kamošku.. a ked moja prepnuta mater zahlasila ze pride ku mne bývať???!!!!! som ju hned zrušila! ze v ziadnom prípade!!!! ja mam 1 izbovy byt... kde si vodím ludí,.. a nebudem sa niekomu prisposobovat vo svojom vlastnom ked som do piče od nich ušla....lebo tam sa nedalo dýchať.....