Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

neznasam navstevy

Príspevok v téme: neznasam navstevy
quaqua

byvame v dome, deti nemame, cez tyzden s manzelom pracujeme, cez vikendy chcem mat klud a venovat sa sama sebe tak, ako chcem ja. vyhybam sa prijimaniu navstev, ani pribuznych ani znamych. no je to uz trapne. oni by chceli chodit ku nam na stretnutia, lebo sa tu citia dobre, su tu akoby na vylete, pokecaju, pogriluju, a ja mam nervy na dranc, neznasam narusanie mojho sukromia. nechapem, ked im navrhnem stretnutie niekde vonku, tam nechcu ist, tu sa citia pohodlne, hrozim sa kazdych sviatkov, kedy rodina nas chce vidiet, ja by som najradsej absolvovala povinne stretnutie inde, u nich, ale kedze byvaju v bytoch, prirodzene ocakavuju, ze sa vsetci budeme stretavat u nas, kde je velky priestor pre vsetkych. nemam problem navarit, upratat, mam problem travit cas v mojom sukromi s ludmi, ktori ma unavuju, aj ked su dobri, s ktorimi ja nemam si co povedat, iba sa prisposobujem ich temam, a nechcem sa s nimi bavit o mojich sukromnzch veciach, som cudacka, ale nechcem sa s nimi bavit o mne, a tak len s hroyou cakam, kedy odidu. som cudna, ale mam rada sukromie, a je jedno, ci ide o mojho brata, rodicov alebo kohokolvek. len mi je trapne, ze stale tie zdvorilostne navstevy u nas absolvuju, a nepochopili, ze lepsie by bolo, keby sme my chodili ku nim do bytu nachvilku sa vidiet a dosttttt

Quaqua

Som zufala, velmi ma zranil. Toro sa uz udialo viackrat, ked som prejavila moj odlisny postoj, mam strach. Uzkost.manzel ma zacal urazat, nechce diskutovat o mojich postojoch, na vsetko povie, ze sa mam liecit, sprava sa ako cudzi, boli ma to. Meni sa mi pred ocami. Som vycerpana, slaba, uz nevladzem, milujem ho, ale takto zit nechcem, neviem ako to zvladnem

pomocnica

Quaqua- neuraz sa, ale tvoj manžel je dement. Ty akože nemáš právo na svoj názor? Nie je to váš byt?
Zdá sa mi, že vy ste dosť rozdielni. Čo máte spoločné?Záujmy...?
Veď to čo je, váš byt si ľudia budú prenajímať ako reštauráciu na oslavy?? Veď keď sa ani nepoznáte...
Vieš čo, choď do hotela, užívaj si. Netráp sa. Keď je ten pravý, tak si uvedomí, že urobil chybu! Ak nie, tak ste príliš rozdielni a ak on neakceptováva tvoje názory, ta by ste s tým mali niečo urobiť, lebo bez kompromisu to nepôjde! O tom to všetko je!
A on na teba vybuchol či čo? A že sa máš dať liečiť?OMG!. Asi ťa vôbec nevie pochopiť, to mi je ľúto. :´(
Ukľudni sa, všetko preber v hlave a urob rozumný záver. :) Veľa šťastia. :)

Quaqua

Vcera sa to vsetko ukoncilo, manzel, len tak medzi recou mi oznamil, ze cez vikend pride jeho mama, jeho brat s frajerkou, ktoru vobec nepozname, a ze budu slavit natodeniny jeho brata. Nikdy sme nikoho narodeniny doteraz neoslavovali. Ostala som obarena, zmohla som sa len na otazku, preco nas aspon raz jeho brat s frajerkou niekde nepozvali, aby sme sa zoznamili, a ze odmietam s nimi travit dva dni, kedy sa vobec nedostanem do mojej kuchyne, lebo vyvara svokra, a nemam zaujem dva dni trpiet zdvorilostnym pocuvanim cudzich. Muz mi vynadal, ze som chora, ze sa mam dat liecit, a ze radsej nech vypadnem, aby som ho nedrazdila. A ja som vypadla, a neviem sa spamatat zo soku, ponizenia, kriku, odcudzenia, bolesti, smutku, uzkosti, strachu, co dalej

adr1a.

A este nieco. Si sice introvertka. Ale nauc sa presadit, uplatnit a povedat svoj nazor postoj rozhodnutie. Ja by som nemala problem ani papeza prezidenta ai poslat kam treba, ak zasahuju do mojich sfer ci zaujmov. Lebo ak ini neakceptuju mna, moje dobro zaujmy potreby ai, preco by som mala akceptovat ja ich?) Musis sa natolko milovat a mat rada, ze nikomu a nicomu nedovolis ist na tvoj ukor alebo ublizovat ti, vyuzivat ta. Vek na to mas. Nauc sa to. Ja by som za mojich drahych, blizkych ci milovanych aj dychala alebo zivot dala. Vsetko. Ale ak ma ktokolvek z nich ci z inych nastve ublizi ai, tak vedia ze su v R)) Mne sa vselico donesie do usi, ale odvahu mi to povedat priamo do oci nema nik. A ked aj nahodou ano, tak si to argumentami logicky tak obstojim, ze nepipnu ani makke F) nauc sa to. Radsej nech sa ta kazdy boji, zavidia ti a maju pred tebou respekt, nez byt inym za chuderu sluzku ai

zdradca

Quaqua si moj clovek. Ja nerad chodim na navstevy,lebo potom sa to berie,ze ti to musia vratit a pridu k tebe. Ked som par clenom vo svojej aj manzelkinej rodine povedal,ze ak chcu prist na navstevu musia sa ohlasit vopred,tak uz prestali chodit. A ked som raz pri rodinnej oslave troskyu pripity zahlasil,ze pre mna je najlepsia navsteva,ked je uz naodchode,tak sa urazili a nechodi skoro nik.
presne ako pises. Chcem mat svoj klud,venovat sa rodine,svojim veciam. A nie pocuvat tie rodinne klebety,ci furt sa niekto na nieco stazuje. Mam svoje starosti a riesim si ich a nemusim ich vesat kazdemu. Takze chapem ta,a hoc som so rozhadal rodinu,stojim si za tym.

adr1a.

Ahoj autorka temy. Sadni si s muzom a povedz mu to tak, ako to pises aj tu nam. Alebo pises, ze mas blizky vztah s dcerou. Tak nech to dcera otcovi - rodine normalne vysvetli ako sa veci maju. Ze to nie su navstevy ale sproste vyuzivanie vasej a hlavne tvojej dobroty. No ako manzelka by si si to s muzom mala vykomunikovat ty. Povedat mu. Ty sa len zabavas, sedis s nimi, potom spis. Ale ja ako take jedno hovado si to sama za vsetkych odmakam - upratovanie varenie pecenie obsluha, potom spratat vsetko, upratat umyvat prevliekat prat, behat kazdemu okolo riti a este aj hadzat usmevy na vsetky strany ai?) ZABUDNI) Tak nech si toto vsetko vyskusa aspon raz ON - tvoj muz, sam. A uvidi, pochopi. Vysvetlovat mozes dokola ale kym si to niekto sam na vlastnej kozi nevyskusa, nevie co je to casu snahy usilia driny, ako to vycerpaca vystavi cloveka, tak to nepochopi nikdy. U teba je to hlavne ta osobna zona. A tak pripravte vsetko nech tam maju zranice pitia a podte dnu spat, citat si, a ine co chcete. A nech vas muz im robi show zabavu a sasa.
My sme tiez mavali doma nonstop same navstevy, citili sa u nas ako prasiatka v zite, vyborna strava pitie prostredie spolocnost ai a preto chapem, ze je to o drzku. A jednoducho som to tiez zatrhla) pozyvam iba koho chcem alebo s kym to robime na striedacku. Raz ja potom zas oni. Ale nejde nonstop, ze iba jeden stale vsetko musi a druhi sa len vezu, zabavaju a H robia. Zabavat uzivat si vie kazdy blbec. Ale makat robit zabezpecit vsetko ai tak na to uz niet nikoho. Nech si to tvoj muz vyskusa a pochopi.
Alebo zvolte kompromis. Dohodnite co-kto zabezpeci donesie (niekto nealko, iny alkohol, dalsia navari jedno, druha ine, tretia napecie sladke ina zas slane). A takto podte von do prirody: les voda ai piknikovat grilovat ai)) Uvidis ako dlho toto vydrzia) Ludia si na dobre rychlo a lahko zvykaju. Tak sa nediv, ze ked ste si ich tak naucili ze sa len vezu a vyuzivaju. A treba sa aj naucit povedat NIE.
U nas sa to vyriesilo aj tak, ze je chata k dispozicii a chce niekto ist?? Tak podte a starajte sa sami ako viete a chcete

intro

Uplne chapem autorku temy. Tiez som introvert a navstevy, ktore narusaju moje sukromie moc nemusim.

Ale vsetko pri navstevach ma majitel domu/bytu vo svojich rukach.

Chce sa k vam niekto nasackovat ? Preco asi ? Lebo sa citi dobre. Casto na vas ukor. Nechcete to ? Je to vase pravo. Tak je par metod, ako odohnat navstevy, aby sa tak dobre necitili:

- poviete im, ze cestujete prec, ked maju dojst. Alebo ked dojdu aj tak, neotvorite a tvarite sa, ze nikto neni doma, ze ste prec.
- chytili ste infekcnu brusnu chripku
- nic, ale absolutne nic nekupite a nebudete sa starat. Nech sa stara ten, co si pozyva navstevy, ktory druhy nemusi.
- alebo sa budete starat, ale inak. Dajte si kolacik, sama som piekla. Pritom kolac urobite nejaky zkysnuty, pokazeny, vyschnuty..... Alebo dajte si cajik /s trochou octu/, fajny je...
- na otrlejsie navstevy - po 5tich minutach im poviete, ze prepacte, necitim sa dobre, idem spat.
- pre velmi otrle navstevy - prehanadlo do jedla a nezabudnete sa zmienit, ked uz prisli, ze mate infekcnu brusnu chripku a obsadite este WC... :-D

Par takych navstev a uz k vam nepachnu.

koberecka

Ono tvoj pohlad je troska egoisticky. V prvom rade musis pochopit ,ze nemame zit len pre seba ale aj pre druhych. To,ze si nemas s nimi co povedat ,je troska chyba.Mala by si sa zaujimat o nich,o to ako sa maju a co prezivaju. Samozrejme vsetkeho vela skodi,a mat kazdy den navstevu dlhodobo je chore. Ale raz za mesiac ked niekto cez vikend chce dojst na navstevu je normalne.Zit uzatvorene sama doma a kazdy vikend travit tak,ze mat cas len a len pre seba mi pride nanajvys cudne a nie uplne normalne. Sem tam taky vikend bodne,ale urcite tiez nie stale.Pride mi to tak,ze mas nejaky iny problem preco nechces navstevy,nieco co ta trapi a preto sa uzatvaras sama do seba pred svetom.

HelgaJ

Ja som prezila vazne huuuste obdobie, ktore trvalo viac ako destarocie, kedy k nam prudili davy priatelov, kamaratov, rodiny s detmi, aj bez deti, obcas aj celkom neznamych znamych a inych a inych .... Citili sa u nas vyborne, vzdy dobra papka, mnamka, pivecko a vinecko, spali v cistych postielkach a ja som uz pomaly nestihala prezliekat vankuse, mycka myla 3 krat denne, 3 vysavace som pokazila. Bola som neustale unavena, nasrana a vycerpana, lebo moj manzel zalahol a ja hlupa som do 3 az 4 v noci davala do richtigu terasu a aby boli rano ranajky pre vsetkych a aby boli spokojni.
Tak sa z extrovertky stala introvertka. Zhodnotila som, ze som vycerpana z pripitych ludi, ktori mi aj tak nic nedavaju. Povedala som dost.
Mna to stalo vela, pokazili sa vztahy s mojim muzom, lebo :nechapal:, ale nelutujem, pretoze dnes by som uz bola mrtva. Davajte na seba pozor.