Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

neznasam navstevy

Príspevok v téme: neznasam navstevy
quaqua

byvame v dome, deti nemame, cez tyzden s manzelom pracujeme, cez vikendy chcem mat klud a venovat sa sama sebe tak, ako chcem ja. vyhybam sa prijimaniu navstev, ani pribuznych ani znamych. no je to uz trapne. oni by chceli chodit ku nam na stretnutia, lebo sa tu citia dobre, su tu akoby na vylete, pokecaju, pogriluju, a ja mam nervy na dranc, neznasam narusanie mojho sukromia. nechapem, ked im navrhnem stretnutie niekde vonku, tam nechcu ist, tu sa citia pohodlne, hrozim sa kazdych sviatkov, kedy rodina nas chce vidiet, ja by som najradsej absolvovala povinne stretnutie inde, u nich, ale kedze byvaju v bytoch, prirodzene ocakavuju, ze sa vsetci budeme stretavat u nas, kde je velky priestor pre vsetkych. nemam problem navarit, upratat, mam problem travit cas v mojom sukromi s ludmi, ktori ma unavuju, aj ked su dobri, s ktorimi ja nemam si co povedat, iba sa prisposobujem ich temam, a nechcem sa s nimi bavit o mojich sukromnzch veciach, som cudacka, ale nechcem sa s nimi bavit o mne, a tak len s hroyou cakam, kedy odidu. som cudna, ale mam rada sukromie, a je jedno, ci ide o mojho brata, rodicov alebo kohokolvek. len mi je trapne, ze stale tie zdvorilostne navstevy u nas absolvuju, a nepochopili, ze lepsie by bolo, keby sme my chodili ku nim do bytu nachvilku sa vidiet a dosttttt

exwhyz

Možno nie si čudáčka, ale si intelektuálka a proste nemáš na také prílišné sociálne kontakty nervy. Ak im to nevieš povedať rovno, tak by im to trebalo povedať nejako inak, napr. cez niekoho iného.
Ja som už stratil tiež na to nervy, tak som im to povedal rovno. Je mi jedno, či sa so mnou bude niekto stretávať alebo nie.
U mňa je len málokto vítaný. Tiež chcem mať sv. pokoj.
Mám síce FB, ale priateľstvo nepotvrdím ani vlastnej mame:-) Dnes som jej to aj povedal. Každý potom niečo chce. Ja mám FB kvôli tomu, aby som si prezeral novinky mojich obľúbených umelcov. Mám tam len jedného kamaráta. A čo sa týka mobilu, tak aj ten mám radšej vypnutý. Už som mal sto chutí hodiť ho niekam do rieky. Každý ma len zaťažoval nejakými magorinami, aké má problémy a podobne.
www.youtube.com

ANGEL-DEMON

Nicky Ba ako ja :-D proste potrebujeme svoj pokoj....
a ked aj bude nejaky chlap niekedy v zivote,.. tak nejaky flegmatik, chápavý.... čo si pojde s kamosmi na kolu, ku rodicom, k rodine a ja budem doma v klude..a nebude ma otravovat... ked mu raz poviem ze nemám naladu ist na navstevu, ze sa na to necitim, nebude naliehat... ked by skusil letel by dvermi :-D

Nicky ba

Ja som taka ista, ja vyhladavam samotu. Najradsej si travim cas po svojom, navstevy ma unavuju a hoci mam tych ludi rada, staci mi ich tak 2-3 hodky a potom si chcem ist po svojom. Ani chlapa nemam a tiez vsetci, ze nech si dakeho najdem. Ale mna aj to velmi unavuje, ked sa napr. nejaky chlap o mna usiluje a vkuse chce travit cas spolu, vkuse. Vzdy som bola ina, ale ja som tak stastna, oni nechapu, ze keby som mala fungovat ako oni, tak sa zblaznim. Oni by sa nudili bez tych neustalych navstev, ja som sa nikdy v zivote nenudila, nepoznam ten pocit ako ho maju oni.

ANGEL-DEMON

celebrita...
zarábam, starám sa o seba sama, mám svoj byt,.... mám kamosky kamosov...rozhodne sa nenudím,...okrem toho som introvert, takže uplne v pohode vydržím sama so sebou.... ja ziadneho kokota si nepotrebujem na krk kvačkať...
ani sa "nemusím" vydávať... lebo dakedy sa vydávali lebo museli,..
ako by to vyzeralo pred 30 rokmi keby ostala slobodna zena tehotná...
no to by mala hlavne na dedine peklo... "prespala sa" "kurva" "radodajka" "isto ani nevie s kým to má.." hanba velká .prevelká!!!!!
ale neviem co sa cudujem ked v práci je priemerny vek mojich kolegin 50 rokov...a pozabudli sa...ze už žijú v 21 storočí a akosi nevnímaju realitu kolo seba....... a okrem toho niektore moje rovesnicky sa stihli vydat, dat si spravit 2 deti a už su aj rozvedene... a vzhladom na to že ja deti nechcem, nie je dovod aby som sa musela či mala vydávať...

ANGEL-DEMON

FILIP TT lenze tu sa IBA ona prisposobuje! on nie je ochotný.... tak to teda vztah nie je ale len jednostranne vyuzivanie z jeho strany...
čo ju má za sluzku, ktora uprace, navarí, napečie... on zavola navstevu.... potom si sadne s pivkom pred TV.. a ona zas LEN ONA upratuje... ked chce nieco ine on sa neprisposobi...

ANGEL-DEMON

celebritaFB
vcera mi kolegyna v práci ....
si vydata, slobodná...? ja ze "nie"
ona zahlásila... "do 30 máš čas"

akože PROSÍÍÍÍMMM ???!!!!!!! asi som zle počula! vravím: "na niektoré veci si ja čas nenájdem nikdy!!!!! mám rozum totiž!!!!"
ja nie som nejaky dobytok! ak sa do 30 nevydáš ideš na bitúnok...??!!!!! to čo máá byť?!

Filip TT

Mna napriklad bavia sci-fi filmy (ak je to naozaj aspon trochu science", mojej manzelke to nic nehovori, ale ide so mnou na to. Mna zas az tak nebavia nedelne prechadzky po prirode, ale idem s nou.

Keby sme vsetko riesili sposobom: ty si chodievaj sam do kina a ja si budem sama chodit na prechadzky, tak to by sme neboli par. To by sme si kazdy zil svoj vlastny zivot a nemuseli by sme sa vobec na seba viazat.

Ale tak dolezitejsie pre nas je to, aby sme tvorili jedno aj ked pri cinnosti, ktora bavi hlavne toho druheho. To, ze to robime spolu, je dolezitejsie ako to, co robime.

celebrita FB

...Ja som tiež introvert a som za to, že návštevy by som si nevodila domov, vyhovujú mi skôr stretká vonku. Sadneme si na kávičku, popíjame, debatujeme a dovi, dopo, každá k sebe domov.
...Lebo keď si niekoho začneš vodiť a pozývať k sebe domov, tak on si na to zvykne a potom sa ho už nezbavíš. Presne to sa stalo u vás. Teraz je to už dosť ťažká situácia, lebo tvoj mažel-extrovert si z vášho spoločného domu urobil "party house". Pritom ty ako introvert potrebuješ svoje súkromie. A keď ho nemáš mať doma, tak kde potom? Niekto tvoje plány neustále narúša a núti ťa prispôsobavať sa mu. Teba potom zožiera nervozita, že prečo si to a to neurobila, nestihla, čiže strácaš svoj drahocenný čas kvôli tomu. Vôbec nie si čudná a ani chorá a vôbec by si sa nemala liečiť. Len ste vy dvaja rozdielne povahy. Ja to vidím tak, že pred rozpadom manželstva ťa zachráni jedine to, keď si nájdeš okrem vášho domu ešte nejaké iné miesto, kam sa v nevhodných chvíľach utiahneš do svojej samoty. Neviem, či máte chatku, alebo niečo také. Alebo či máš dosť peňazí, aby si mohla ísť na víkend niekam do hotela prespať. Dohodnúť sa, vysvetliť si veci rozumnou diskusiou... Ešte raz poprosiť manžela, aby si svojich ľudí vodil niekam inam. Alebo mu navrhnúť kúpu nejakej víkendovej chatky.
...vzťahy v rodine bývajú zložité. Ja tiež počúvam od všelikoho takzvané "múdre rady", ako si mám život zariadiť a čo mám robiť a každý by chcel, aby som si zariadila život opačne ako to chcem ja. To akože moja vôľa nesmie byť našimi tetuškami rešpektovaná? Asi nie, lebo pre nízke sebavedomie vyžarujem zo seba akúsi zdanlivo sa javiacu menejcennosť, debilitu a neviem, čo ešte... :) A hlavne mi všetci radia, aby som si hľadala chlapa. Lebo sami majú nešťastné vzťahy, ale samota by ich ako extrovertov neurobila šťastnými a závisť ich zožiera, že mňa áno:) Ale to je už ich problém. Ja potom už len jedným uchom dnu, druhým von a robím si po svojom. A ako by povedal raper Rytmus :): moja mama to zabila:):):):):): "Dcéra moja, modlím sa ti za dobrého muža." A ja jej nato, že hádam radšej za ženu, keď som teplá :D

HelgaJ

a este dovetok... Pan pozyvajuvsi vstaval, ked uz bolo vsetko upratane
a vonave. Tak, ved, kde bol problem? Nenechavajte si skakat po hlave -
- z lasky. Na dobre sa zabudne a zostanete hlupanou, co sa nevie

zabavat . ha

HelgaJ

Tu je nameiste len kompromis. Normalna dohoda s manzelom.
Ak navsteva, tak povedzme 2 x do mesiaca. Preskocmo si urobit
vlastny program. divadlo, kino, restauracia.
Nech sa manzel podujme na pripravu a aj na umyvanie riadu, cistenie
travnika apod.
Viem z vlastnych skusenosti, ako pan domu pochrapkaval do obeda a ja som
o 3 rano upratovala zahnusene stoly.
Dohoda.