Naco su medziludske vztahy

Príspevok v téme: Naco su medziludske vztahy
Gertruda

Iba ma tak napadlo, nemyslite, ze sme trochu drasticky preludnili planetu? A teraz sme vsetci nuteni stretavat desiatky az stovky ludi denne, musime sa tvarit, ze nam to tak vyhovuje, ze si nestojime v ceste, ze nam nevadi spolusediaca v autobuse, ktora zjedla na ranajky 50 tuniakov, ze nam nevadi cakat v rade na vsetko, ze nam nevadia hlucni susedia atd...
Nielen to, ale my sa este navyse musime neustale pretvarovat, ze sme straaasne radi, ked natrafime na nejakeho znameho na ulici, pytat sa ho ako sa ma, aj ked nas to nezaujima a odpovedat na tu istu otazku nechutne otrepanymi frazami, aj ked nie su pravdive. Hlavne len aby sme nemuseli s niekym nadviazat uprimnu, empaticku, hlbsiu konverzaciu.
Tak o com su medziludske vztahy, prezradi mi to niekto? O tom, ze sa stretne 10 ludi v piatok vecer v podniku, len aby o sebe kazdy vytvaral dojem spolocenskeho cloveka, ktory nezaostava v modnych trendoch, ani v mnozstve vypiteho alkoholu? Aby kazdemu ukazal svoje ego?
Preco sa ludia nechcu zblizit na nejakej zaujimavej urovni?
A teraz moj hlavny problem. Kedze z vyssie napisaneho textu ste si mohli vsimnut, ze nie som velmi cool, mam este jednu staznost. Ako je mozne, ze sa vam, ludom, neustale chce smiat na nesmierne nudnych vtipoch? Niekto ma totiz obvinil, ze nemam zmysel pre humor, ja som mu na to odpovedala, ze mozno nie je az taky vtipny, ako si o sebe mysli a vytvorila si dalsieho nepriatela. Skratka, tak raz za uhorsky rok niekto povie dobry vtip, zvysok nemozem ani vystat.
Nemyslite si, ze by sme si uplne vystacili s 10 percentami interakcii, ktore podstupujeme? Ten zvysok je taky hnusny falosny precukreny balast. A potom sa cudujeme, ze sa zvysuje agresivita, kriminalita a depresie vo vacsich mestach.

odľud

ty zas čo riešiš prosím ťa už po kolký krát. máš depky ? sme schopní láskavosti, dobroty, empatie, pomoci druhým a tak rôzne ? sme ? sme. a to je dôležité podporovať a v sebe pestovať. je to nástroj a je na nás ako a či vôbec ho použijeme.
dneska kur*a perlím.

Mesačný princ

Nezištnosť nejestvuje, tak načo celé dni rozoberáte takú nezmyselnú tému???? Sú jednoducho na......

odľud

don pablo "Dievca, ty nemas rada ludi a mas nejaky problem. Ries to a rychle."

Getruda "No ved vacsinou nemam. Ved som aj napisala dovod, preco. Nezda sa ti relevantny?"

Gertruda neskor "Moj pristup k ludom nie je silne hodnotiaci, odsudzujuci"
"V skratke, ludia mi nevadia"

LOL takéto p*če mám najradšej. další človek ktorého nemusím ide do zbierky. a to som tiež odľud.

Zummi

Necital som cele vlakno len hlavny prispevok tak sa vyjadrim k tomu.

Gertruda, tak za prve s preludnenim to nic nema, nemusis sa pretvarovat, ani sa na nic hrat, nemusis nikde zapadnut. Neviem co hladas, ale vacsine staci len zapadnut, je im jedno ci su povrchny a uprimny. Bezne sa ludia s tebou nebudu bavit o ich sukromnych veciach aj ked ich uz nejaku dobu poznas, ale to zalezi aj na tom do akej skupiny sa pripojis. Kazdy ma svoje problemy a veci ktore v zivote riesi, takze je jasne, ze sa tebou nebude bezdovodne zaoberat. Preco ludia pouzivaju otrepane frazy? Aby sa vyhli trapnym situaciam a je jednoduchsie povedat to co chcu ludia pocut.Najlepsie si je najst podobne zmyslajucich ludi, co je samozrejme tym viac tazsie cim viac sa odchylujes od takej ten "normy" ktorou sa riadi vacsina.

Neviem co si myslela pod "Preco sa ludia nechcu zblizit na nejakej zaujimavej urovni?" skus to blizsie definovat.

Róz Marín

nespamuj temu ? ved ti sem uz ludia prestali pisat pretoze ani nevies vyjadrit o com chces diskutovat ale potom vsetkym pises ako ta nechapu a mas blbe poznamky. pritom oni sa snazili len identifikovat co vlastne riesis.
chces filozofovat nad ludskymi vztahmi ? tak to zrozumitelne vyjadri. chces riesit nejaky svoj problem chces radu ? tak to zrozumitelne a bez pretvarky vyjadri. alebo chces nariekat nad takymi beznymi vecami ktore sa vyskytuju v medzliludskych vztahoch ? nech sa paci su tu taki sebalutostivi ludia ktori len na vsetko hundru. ale to asi ostatnych moc bavit nebude.

nie ja ti nedokazujem ze by ti vyhovovalo 10% interakcii. ty tu ukazujes presne svoj problem ktory mas v medziludskej komunikacii. a vies co ? tak ti treba moja.

Gertruda

Toto je len dalsi tvoj rovnaky prispevok, v ktorom pises zase len to iste, si teda pekny priklad toho, ako by som si vystacila s 10% interakcie s niektorymi ludmi. Nesnazim sa ta urazit, len mi uz prosim nespramuj temu.

Róz Marín

mozno ale asi by sme mali na tu tiez nedomyslenu otazku v nadpise naco su medziludske vztahy odpovedat ze nahovno moja pekna

Róz Marín

haha Gertruda teraz si sa ukazala. ak si to teda ty a nie niekto iny. moja zlata ja sa na pychologa nehram ja len vysvetlujem ako to vidim ja zo svojich skusenosti a ked mas takuto obrannu reakciu voci tomu a si protivna tak to vypoveda ze som slapol na citlivy bod pretoze nemas dovod byt. ludia sa ti tu snazia poradit a ty mas hlupe arogantne poznamky. no ale presne to na co cely cas poukazujem tu vlastne predvadzas, tvoj problem prenasas aj sem. nie si schopna to vidiet a ci niekedy budes netusim ale asi tak skoro nie. a kedze nie somk psycholog nemusim byt profesionalny tak ti rovno napisem ze riesis picoviny a ludia maju ovela vacsie problemy :o)