ahojte, chcem sa spytat na vas nazor, aj ked samozrejme musim dat na moje pocity... s priatelom uz byvame vyse roka a je nam spolu super, strasne ho milujem a aj on mna... problem je, ze este tu bude nejake 2 roky a potom sa vracia domov... je rozvedeny, 1 syn... vcera sme mali debatu, ze on uz nechce do buducna deti, lebo svojho syna nezvlada, je to aj o peniazoch, proste netrufa si na dalsie deti, je prilis zodpovedny, je odomna starsi, ale tiez ma miluje, to viem... a ze zvazuje sa odomna odstahovat, kedze ma nedokaze urobit stastnou do buducna.. neviem, co mam robit, ci si uzit stastne chvile s nim este tieto 2 roky..my sa stale spolu smejeme, je nam dobre, doplname sa, mame harmonicky vztah..ale je pravda, ze vo vzduchu to z mojej strany niekde visi, ze uz by som sa chcela pohnut vo svojom zivote dalej, budem mat cochvila 30... tak neviem, ako by ste sa zachovali vy... este s nim aspon tie posledne stastne chvile stravit alebo sa odputat a hladat si nieco perspektivne..predsa, cas leti, za dva roky budem mat 32 a chcem rodinu... je mi z toho mizerne, tak strasne ho milujem a som si ista, ze povahovo uz na takeho chlapa nenatrafim.. dakujem vopred za rady.
zostat s nim alebo rozlucit sa
Ahoj bagration) Tiez to takto isto vidim aj ja. Mne sa zdalo, ze pisala ze ma 45r ale to je predsa jedno. Pohlad muza je pragmaticky a triezvy. Bez zbytocnych emocii fantazii ai
Ja osobne by som teraz to dieta ani neriesila, skor ci chce so mnou byt zit existovat "navzdy naveky") Nielen na 2r. Lebo keby som skutocne niekoho milovala, sla by do toho vztahu aj keby to malo trvat coby len den. Ale nie s niekym, kto sa chce zdekovat, prenechat ma ako daku vec inemu, alebo vediet, ze s nim budem len 2r. No nie 2r kvoli osudu chorobe smrti rozchodu ai, ale ze kalkuluje a nepocita so mnou/s nami nastalo. On vie co chce. O nejakej laske tu toci len autorka temy. Nehovorim. Ma ta rad. Ale nespaja s tebou svoju buducnost, svoj dalsi zivot
adr1a.
mas uplnu pravdu.
Ja sa inak ani necudujem tomu muzovi. Ma 47 rokov (ak si dobre pamatam) a uz jedno skrachovane manzelstvo a dospeleho, rozhadzovacneho syna na univerzite. Ak by sa aj dal prehovorit na dalsie dieta.. tak pri narodeni by mal tesne pred 50kou. On uz raz ako mladsi zazil, co je to niekedy cele noci nespat, prebalovat, krmit, atd. On pravdepodobne rata s tym, ze kym by dieta dospelo, on bude v dochodku, ale stale bude musiet makat, lebo aj toto dieta bude ziadat univerzitu. A je jedno, ci tu, alebo v USA. Studovanie ide poriadne do penazi aj u nas. A co ak sa "zadari" a dieta nebude len jedno, ale viac- dve, tri? To by musel do dochodku makat ako otrok, pritom on si uz chce praveze uzivat zivot. Preto je od mladych zien casto velmi neuvazene, ak si najdu partnera o 20, 30 rokov starsieho. Lebo zalozit s takym rodinu je uz skoro nemozne. A take rady, aby si s nim ostavala, ze mozno sa to este dobre skonci, su uplne z rise fantazie. On uz proste nechce dieta. Sama si pisala, kolko penazi vraza do tohto potomka, co ma. Pochybujem, ze by sa mu chcelo najs si este plus jedno zamestnanie navyse, aby uzivil seba, teba, dieta/deti, plus syna-studenta. Skus si to skalkulovat takto :)
incognito321. Ak by som ti mohla poradit, riad sa skor nazormi reakciami muzov. A prispeli ti sem, pisu ti tu. Preco? Lebo zeny su uplne z inej planety, vacsinou veria dufaju naivne si myslia, ze nejakeho muza (jeho rozhodnutie postoj plany ciele ai) zmeni vari ich laska oddanost vernost krasa deti a neviem co este) Ale takto by sa zachovali spravali skor zeny. No muzi vacsinou ak nie vzdy, inak konaju myslia, rozhoduju sa. Ak nechces mat raz oci pre plac a byt nestastna sklamana ai, skor pocuvaj muzske hlasy tu. Lebo muz muzovi skor rozumie, chape a skor vie odhadnut, ako to skutocne je. Neprikrasluje neidealizuje nefantaziruje nesniva. Jedna s faktami. Pisala som ti uz predtym. Ponukol ti vari, ze mozes ist s nim? Alebo inde ze spolocne pojdete zit?
Ano, jedna s tebou ferovo otvorene. Vies na com 2r si. Ale ak ti povie, muz ktory ta vraj miluje, ze sa zdekuje a prenecha ta inemu muzovi, tak....
...diky, ja viem, ze to je vsetko dobre myslene... budem vas informovat neskor..
tak to ries, ako to bolo v tom prispevku, s ktorym si uplne suhlasila. Bol plny fraz typu: "co ak", "mozno", "ak", "je tu moznost"... cize len uplne teoreticke moznosti. Ano, je tu moznost, ze ak s nim este ostanes a nevyuzijes jeho "laskavu ponuku na okamzity rozchod", tak sa nieco predsa zmeni.. poziada ta o ruku, splodite spolu krasne deti, ostane tu alebo ty pojdes za nim. Ano, je tu aj ta moznost.. ale aka je sanca, ze by sa toto stalo? 5%? alebo este menej? Je to tvoj zivot, ty si musis rozhodnut o tom, kam by mal smerovat. Len skus zahodit tie zalubene myslienky a trochu racionalne sa k tomu postavit. Co ti vychadza? To musis vediet ty.. v kazdom pripade vela stastia v zivote, naozaj v dobrom ti to prajem :)
Odporúčam definitívny rozchod, lebo mladučká kočka po 20tke plná naivity schopná ľúbiť s motýlikmi v bruchu je pre starého 45 ročného capa s dospelým synom iba zábavkou pre sex (aspoň nemusí míňať na prostitútky, nakoľko sa jedna zadarmo ponúkla), ktorá mu navyše mastí ego, aby sa mohol tešiť a pyšnieť, že sa po ňom ešte aj také obzerajú, no nič viac. Najlepšie by bolo bývalo nikdy si s takým ani nezačať a hľadať si hnedˇ seberovného, vekovo primeraného s rovnakými plánmi do budúcnosti, ale keďˇ už sa stala chyba, treba ju čím skôr napraviť. Náprava chyby=rozchod!
tak naco s nim pojdem, ked by nechcel deti... hoci ho mam velmi rada, od tohto vazne nebudem upustat..
"Tak on navrhol, ze sa teraz zdekuje, aby mi dal volnost, len ja zvazujem, ci este s nim tie 2 roky zostat a mat sa fajn alebo to nechat tak.. ale vlastne ste mi aj trochu otvorili oci, vdaka.."
no, to je fakt, ze mas v hlave poriadny gulas. Pises uplne ine veci ako predtym. Predtym si nepisala, ze by si sla s nim. Pisala si vylucne len o tom, ze uz s nim mozes byt len dva roky. Ja som si to prebehol, celu diskusiu, ale nikde ani len naznak nejakeho riesenia z tvojej alebo jeho strany. Takze teraz asi darmo s niekym suhlasis, alebo nesuhlasis. Ak je podla niektorej prispievatelky uplne v poriadku jeho chovanie, tak ok.. zrejme aj jej uz priatel povedal, ze je to vztah na dobu urcitu. Vtedy by to bolo uplne v pohode, ak by navrhol, aby si sla s nim.. ak by ta lubil, ani by ho nenapadlo hovorit, ze bud dva roky, alebo koniec hned teraz. Takze si najprv ujasni, ako to cele vlastne je, ujasni si, co chces od zivota a nazbieraj trochu sebavedomia a hrdosti :)
kafe, ty ako keby si mi prehovoril/a do duse, aj neviem111 to chape velmi dobre... dakujem kazdopadne za vsetky prispevky, velmi si to cenim.. musim sa rozhodnut, ale asi nebudem tlacit na pilu a necham tomu volny priechod nasledujuce obdobie...ano, asi si myslite, ze som naivka, ale mne je s nim fakt super a potrebovala som pocut vase nazory, naozaj som mala gulas v hlave.. a je to velmi dobry clovek.. je to este aj na debatu s nim, to je jasne..pekny den!
suhlasim s kafe a nechapem, o com vsetci tocite ze vztah na dobu urcitu. ten clovek sem zrejme vycestoval z ameriky na urcity cas a potom sa musi kvoli nejakym veciam vratit - napisala, ze to vedela od zaciatku. napisala, ze by kludne isla s nim. on jej predsa nepovedal, ze ide bez nej, on jej povedal, ze nechce mat deti a to sa tu riesi. co riesite vy?