ahojte, chcem sa spytat na vas nazor, aj ked samozrejme musim dat na moje pocity... s priatelom uz byvame vyse roka a je nam spolu super, strasne ho milujem a aj on mna... problem je, ze este tu bude nejake 2 roky a potom sa vracia domov... je rozvedeny, 1 syn... vcera sme mali debatu, ze on uz nechce do buducna deti, lebo svojho syna nezvlada, je to aj o peniazoch, proste netrufa si na dalsie deti, je prilis zodpovedny, je odomna starsi, ale tiez ma miluje, to viem... a ze zvazuje sa odomna odstahovat, kedze ma nedokaze urobit stastnou do buducna.. neviem, co mam robit, ci si uzit stastne chvile s nim este tieto 2 roky..my sa stale spolu smejeme, je nam dobre, doplname sa, mame harmonicky vztah..ale je pravda, ze vo vzduchu to z mojej strany niekde visi, ze uz by som sa chcela pohnut vo svojom zivote dalej, budem mat cochvila 30... tak neviem, ako by ste sa zachovali vy... este s nim aspon tie posledne stastne chvile stravit alebo sa odputat a hladat si nieco perspektivne..predsa, cas leti, za dva roky budem mat 32 a chcem rodinu... je mi z toho mizerne, tak strasne ho milujem a som si ista, ze povahovo uz na takeho chlapa nenatrafim.. dakujem vopred za rady.
zostat s nim alebo rozlucit sa
urcite nema vyznam pokracovat v tom, co tu bolo doteraz. Kazdy si slobodne vyjadril svoj nazor a kazdy na to aj mal pravo. Nikto nemusi suhlasit s nazorom ineho cloveka, staci ho respektovat. Hlavne potom, co sama autorka nevie, co vlastne chce. To je evidentne. Ci s nim zostane, alebo nie, je jej slobodne rozhodnutie. Koniec koncov ona sama aj bude niest pripadne nasledky svojho rozhodnutia. Viac k tomu asi nie je potrebne dodavat :)
to, o čom hovorím JA, sa nedá vnímať rozumom. Preto vám dvom to príde ako úplne debilný nápad (možnosť, opakujem ešte raz, len zvážiť AJ možnosť zostať s tým chlapom dva roky, lebo je mi s ním dobre), lebo to hodnotíte rozumom. Ale kočka má "zapnuté" srdce a dokáže vnímať. Preto ONA rozumie, vníma, cíti to o čom píšem. Vnímať niečo srdcom neznamená že nepočúvam rozum, ale že srdce i rozum povie ano, je to dobrý nápad. Preto veľa hovorím o tom, nech vníma ako sa cíti - ak chce s ním zostať, VIE, akceptuje to, že to skončí (nepopiera fakty a realitu) a aj napriek tomu je jej sním dobre, tak nech s ním zostane. Jednoduché.
He-he, jediný citát?? 15:48 som písala - "rozísť sa s ním môžeš kedykoľvek. Nepotrebuješ to rozhodnutie robiť teraz hneď okamžite... Keď k rozchodu dozreješ, keď ti už nebude tak dobre s ním, tak pôjdete od seba a hotovo."
já tady končím velebnosti :)
A este si predsa len nieco neodpustim) dievca) ohanas sa jedinym citatom kdezto dalsimi a dalsimi si protirecis s tym uvodnym) takze tocila som o tych vacsinovych. Len aby bolo jasno)
Iba by s nim stracala drahocenny cas)
adr1a, kočka čo tu písala pochopila (snáď dúfam) čo som chcela povedať a mne to stačí. Diskutovať o tom s druhými, vysvetľovať čo a ako, nepotrebujem. Stále trvám na svojom názore.
Citujem teba: "Ty jej vravis uzivaj si s muzom 2r a neries co bude, zi pre pritomnost."
A teraz môj prvý príspevok tu 17:18: "Neustupuj zo svojich požiadaviek, pocitov, túžob, ak ťa to ťahá mať rodinu... skvelý chlap ti to NEvynahradí" Takže o čom vlastne točíš dievča?? Naozaj reaguješ na môj príspevok? Jediné, čoho ste sa obaja s bagration chytili, že okrem rozchodu, ktorý jej schvaľujem, jej schvaľujem AJ zostať s tým chlapom, ak sa ona sama na to cíti dosť silná, to znamená že ju predstava rozchodu neniči a nedeptá.
adr1a, kočka čo tu písala pochopila (snáď dúfam) čo som chcela povedať a mne to stačí. Diskutovať o tom s druhými, vysvetľovať čo a ako, nepotrebujem. Stále trvám na svojom názore.
Citujem teba: "Ty jej vravis uzivaj si s muzom 2r a neries co bude, zi pre pritomnost."
A teraz môj prvý príspevok tu 17:18: "Neustupuj zo svojich požiadaviek, pocitov, túžob, ak ťa to ťahá mať rodinu... skvelý chlap ti to NEvynahradí" Takže o čom vlastne točíš dievča?? Naozaj reaguješ na môj príspevok? Jediné, čoho ste sa obaja s bagration chytili, že okrem rozchodu, ktorý jej schvaľujem, jej schvaľujem AJ zostať s tým chlapom, ak sa ona sama na to cíti dosť silná, to znamená že ju predstava rozchodu neniči a nedeptá.
Kafe. Mas dieta ci deti? Lebo ona ich chce mat, tiez. On nie. Nesulad nepomer fakty. Takze ak deti nahodou mas, pride mi to "farizejske" ako keby vodu kazes vino pijes) Muzi boli, su, aj budu) Vlastne deti co chce ona, nie....
Autorka temy vlastne dieta/deti moze aj nemusi mat. Mozno stihne jedno dve? Ak vobec. Muzov do smrti vsak moze mat este cele kvantum. Aj ako 60-70rocna. Decka vsak nie. Tuk tuk bio hodinky) Muz moze mat decka aj na smrtelnej posteli. Ona nie. Iba pokial bude mat reprodukcny cyklus a mozno sa pridruzia zdravotne alebo ake ine tazkosti a je v riti) Vsak ano. Moze si deti osvojit adoptovat ai, prip.ich nemat vobec. Ale pokial ju citam, pise, ze tuzi a chce mat vlastne dieta. A na to ma mozno este 10r cas? Ani nie. Alebo aj viac. U kazdej je to individualne. Mozno ty si v jej veku uz deti mala. Ona este len o nich iba hovori teoretizuje, tuzi)
Ked som este nemala VS a pracovala som, rozhodla som sa podat prihlasku a ist na VS. Na personalnom som potrebovala dostat vsak dake potvrdenie. Personalistka s VS vzdelanim mi povedala: naco ti je VS? Uzivaj si zivot mladost, zabavaj sa, zi. Naco chces VS a starosti vydavky ai navyse? A druha personalistka bez VS ma dobehla na chodbe a povedala mi, pod na tu VS a nevahaj, nedaj sa odradit a spln si sen. Pocitis to neskor aj lepsimi prac.poziciami postupmi, fin.ohodnotenim nazeranim na teba ai ai.
Chapes tuto podobnost? Si ako ta s VS co mi vravela naco?, uzivaj si ai) Lebo ak ty decka mas a ona nie-a chce ich, tak naco ma stracat cas pri niekom s niekym co ich mat s nou nechce? Este takych muzskych co jej bude s nimi fajn super zabavne ai bude mat az-az) pochybujem, ze aj ty si cely zivot iba s jednym. No ak mas decka tak tvojimi detmi budu az kym nezomries. A je naivita si mysliet, ze iba 1 jediny muz je perfektny skvely a iba s nim ako s jedinym si bude rozumiet lubit ho, a dokaze ju spravit stastnou spokojnou ai. Takych este bolo aj bude) Ty jej vravis uzivaj si s muzom 2r a neries co bude, zi pre pritomnost. Ma po tridsiatke. Ked sa potom rozidu urcite neotehotnie okamzite ci nenavstivi hned spermobanku, ale asi bude hladat niekoho s kym otehotnie a prip.by aj chcela ostat s nim. Nepise ze tuzi byt slobodnou mamickou. Co je tiez alternativa.
Plus nezvlada to psych.uz teraz a ja ju nevnimam az tak silnu ako ty. Uz teraz pise : "je mi z toho mizerne, tak strasne ho milujem" ai. Keby bola silna vie co chce a ide si za tym odhodlane isto aj "cez mrtvoly")) Ide si za svojim. A to su ledva rok spolu. Po dalsich 2r bude este vacsmi nanho namotana priputana naviazana. Takze ak fakt bez nej o 2r odide domov a da jej bay bay, bude potrebovat dost dlhy cas, ak nie roky, aby sa dala zas psych/fyz dokopy. Ak vobec)
bagration, kde som napísala, že tvoj názor je zlý? Cituj ma, prosím ťa. Ja som jej hneď v prvom príspevku napísala, že OBE MOŽNOSTI (zostať s ním aj sa rozíst) sú fajn a len ona musí zistiť, čo chce a držať sa toho. To je všetko. Nerozhodujem za ňu ale dávam jej môj pohľad na situáciu. Fakt nikde nevidíš, že spomínam AJ ROZCHOD?
Mne príde normálne zostávať naďalej v situácii a okolnostiach KDE SA CÍTIM DOBRE, príjemne, viem v akej situácii je partner, čo chce on a čo plánuje a mám jasno v tom, čo chcem JA. To je všetko. Len chvíľu si vychutnávam jedlo, len chvíľu mám na výchovu detí. Proste život plynie. Ak tvrdohlavo trvám na niečom statickom, nemennom, na nejakej istote... nevydrží to. To neznamená, že sa nedá žiť s jedným partnerom až do smrti, lebo ho predsa treba meniť ako ponožky. Ale znamená to, že potrebujem partnera s ktorým sa dokážeme meniť, rásť, plynúť životom spolu. Taký vzťah je kvalitný, je živý, má šťavu. A presne tie páry, ktoré len "skysnú" spolu a nemenia sa, spolu len trpia, ubližujú si, hnijú. Nezmyselne. A ja osobne by som si vždy vybrala radšej byť sťastná S NIEKYM CENNÝM aspoň dva roky, ako už dopredu sa na to vysrať a odmietnuť to, lebo nemôžeme byť spolu šťastní celý život. Lebo aj keď na takého človeka natrafím a myslím si, že s ním budem ďalších 50 rokov až do smrti a on to vidí rovnako... he-he, a čo keď zajtra zomriem? Odmietol si možnosť pekne prežiť dva roky a druhú šancu už mať nebudeš. Odmietol by si 50.000,- eur len pre to, lebo ich nebudeš dostávať pravidelne až do smrti každý rok/mesiac? Že preboha, mohol by si si zvyknúť na nejaký luxus, ktorý si ale neskôr nebudeš môcť dovoliť. Tak radšej nie, ani tých 50.000,- si nevezmeš. Pre mňa je blízkosť druhého človeka cenná VEĽMI. Ak je ten človek normálny, milujúci a mňa ten koniec o ktorom VIEM dopredu nejak nerozlaďuje a neničí... berem to. Je to dobré a človeku to dokáže dať veľa. Môj skromný, čisto subjektívny názor. Nemusíš súhlasiť, nemusíš to tak vidieť.
kafe
evidentne ty potom poznas ju a toho chlapa, ked si myslis, ze moj nazor a nazor dalsich asi 90% ludi, ktori prispeli, je zly. Alebo ich nepoznas a len na zaklade zopar protichodnych prispevkov sudis rovnako ako aj ja/my. Neviem, mozno tebe to pride normalne, uzasne, krasne romanticke, ze tak krasne, nie ako "slaboch" jej oznamil to, co oznamil. Ok.. prepac, ale trochu mi to tak pride, akoby si nikdy nemala ziaden vztah a len romanticky snivas. Prepac, neviem, ci je to pravda, ale toto mi z tvojich viet vyslo. Lebo ju podporujes v niecom, co je proste uplne na hlavu. Ziaden normalny clovek nechce byt len ako vypln urciteho casu u cloveka, ktory s nim nepocita do buducnosti. Ale ja sa v dnesnej dobe uz nad nicim nepozastavujem :D Kazdy si je strojcom svojho stastia. V tomto pripade nestastia.
incognito, rozísť sa s ním môžeš kedykoľvek. Nepotrebuješ to rozhodnutie robiť teraz hneď okamžite. Nech si nejaké nicky na nete myslia že si naivná, na to sa vyprdni. Iba ty vieš aký je ten chlap, čo chceš ty a ako sa s ním cítiš. Keď k rozchodu dozreješ, keď ti už nebude tak dobre s ním, tak pôjdete od seba a hotovo.
Mám kámošku ktorá sa po dvaciatke zoznámila a chodila so starším chlapom, štyridsiatnik. Bolo jej s ním úžasne, ale tiež racionálne si zhodnotila, že ak by mali spolu rodinu, čo ak zomrie a nechá ju s deťmi samu. Bála sa toho, rozišla sa. Teraz o 15r neskôr má rodinu a chlapa primerane jej veku. Len ten vzťah s chlapom je nahovno a teraz by veľmi privítala keby ten chlap išiel do p..reč a starala by sa o deti aj sama. Týmto chcem povedať len toľko - pokiaľ si dosť silná (ja ten pocit z teba mám) nevzdávaj sa toho pekného, príjemného v živote IBA KVôLI tomu, že to raz skončí. Proste si to vychutnaj do poslednej chvíle, do posledného dúška a potom sa pohni ďalej. K ďalším pekným veciam. Len takéto čosi nedokážu robiť slabí ľudia, čo visia na druhých, sú závislí, neistí, boja sa... Ale presne takýchto silných ľudí (fajnšmekrov) život/Boh odmeňuje a po jednom peknom období im dopraje ďalšie.
Ak niekto zahryzne do čokolády, zistí ako úžasne chutí a ostatok vyhodí, lebo nemôže tú čokoládu jesť na veky... kľudne. Každému podľa jeho vlastnej logiky. Ale v tomto konkrétnom prípade - do riti, prečo by kočka nemohla s tým chlapom byť? Pokiaľ sa s tým dokáže vyrovnať, že raz to skončí a bude jej stále príjemne... nech sú spolu.
bagration, život a ľudské osudy nikdy nefungujú logicky, spravodlivo. Všimni si to niekedy. Majú svoje vlastné zákonitosti, ktoré ty nepoznáš :) ja tiež nie. Ale niečo málo som si veru už všimla.
adr1a, presne tak! "muzi vacsinou ak nie vzdy, inak konaju myslia, rozhoduju sa (ako ženy)" preto TY nevieš AKO tento chlap myslí, cíti a rozhoduje sa LEBO SI ŽENA. Alebo nie si? Aj ty si z inej planéty, nejednáš s faktami ale so svojimi domnienkami o dotyčnom. A div sa svete, máš ho za hajzlíka. Veď o ňom hovno vieš. Ale kľudne si fantazíruj, veď ženy to robia. ANO súhlas. Presne toto ženy robia. Ty tiež.