Nikdy som takým veciam nechcela veriť, ale vlastná skúsenosť ma donútila naozaj tomuto uveriť.
Skúsenosť: Vždy, keď som niekde, ale nikto nevie, kde a robím niečo, ale nikto nevie, čo, bývam v určitom meste, ale nikto nevie, v akom, robím určitú prácu, ale nikto nevie, akú a najlepšie: ani vlastní rodičia, ani duch svätý :).....tak či veríš, či nie, fantasticky dobre sa mi darí a neuveriteľne som šťastná a je mi neskutočne dobre. Ako vo finančnej oblasti, tak aj v oblasti medziľudských vzťahov na pracovisku, šéfstvo milé a zlaté, už len vyobjímať a vybozkávať :) Naozaj je to tak. No potom sa z nejakého dôvodu prerieknem v telefóne pred mamou, otcom, kde som a čo robím, kde bývam a akú mám adresu a kde som zamestnaná, mama vodnár-vyzvedač a vyťaovač informácií, no najmä vytrubovač, vytrúbi do sveta a tu nastáva ten moment: Prestáva sa mi dariť a nastane nejaký problém. Napríklad na pracovisku niekto z dobrých kolegov odíde a príde namiesto neho nový, horší, ktorý celému kolektívu robí intrigami zo života peklo, až dám výpoveď a znechutená odídem alebo sa zmení vedenie firmy a príde nové šéfstvo, ktoré nám robí zo života peklo, alebo je menej peňazí, alebo niekoľkých zamestnancov z akéhosi nepochopiteľného dôvodu vyhodia, hoci po dlhých mesiacoch a medzi nimi samozrejme musím byť ja... No proste smola, smola, nekonečná smola... Pre mamine vytrubovačky, lebo ona nevie, čo patrí do sveta a čo sa má udržať v rodine ako tajomstvo a nikdy to ani vedieť nebude. Ostatní klamú, povedia, že zarábajú menej... aby sa nepreriekli pred závistlivcami, ale ona nie. Keby som jej ukázala výplatnú pásku, asi by ju dala do novín, tak mi to pripadá. Matka nebude závidieť a ani veľké zlo priať vlastnému dieťaťu, to je jasné. Ale tí ľudia, ktorým vytrúbila... Žlčovito závistlivá tetuška, ktorá sa svojou závisťou zadusí, asi raz z toho dostane rakovinu... jej sa mama zdôveruje so všetkým, lebo je to jej sestra, ďalej s otcovou sestrou telefonuje, ktorá tiež dosť závidí, pritom má 3 šikovné, sebestačné a VŠ vzdelané deti, ktoré za Slovensku zarobia viac jak ja v Rakúsku :) moji rodičia všetky 3 deti bez VŠ, a tak to aj zostane, ale aj s kopou ďalších ľudí si volá, smskuje a klebetí na ulici, potom jasné, že sa nedarí, bodaj by sa darilo a ja musím striedať roboty a obdobia nezamestnanosti, počas ktorých si miniem úspory a zase nič nemám, hanba mi, vďaka pásomnici a pažravosti, chvalabohu aspoň tá je už preč. Posledných asi 8 rokov vždy všetko odchádzalo na jedlo, nevyšla som do výplaty :) Ja už jej od istého času nič o sebe nehovorím, radšej prídem domov na návštevu a pýtam sa, nechávam ju, nech sa sama vyrozpráva, zvolí tému, akú chce a počúvam. Dosť som sa rozpísala, chcela som len, že áno, verím tomu, že závisť je strašne silná energia. Mení sa na nedobrý osud, ktorý ubližuje.. Zažívam to opakovane. Z jednej žlčovito závistlivej kamarátky to išlo. Tá závidela ešte aj svojmu frajerovi a jemu sa pri nej nedarilo :) Vymazala som si ju zo života, odvtedy sa dosť veľa vecí zmenilo k lepšiemu :) POkiaľ vycítiš, z koho to ide a obmedzíš kontakt s ním, odpraceš sa od neho :), tak je šanca na zmenu k lepšiemu. Niekedy je ľahké to odhaliť, niekedy ale veľmi ťažké.