Dieťa chce, ale svadbu zatiaľ nie

Príspevok v téme: Dieťa chce, ale svadbu zatiaľ nie
Morielee

ahojte, mám taký "problém", s priateľom sme sa bavili o dieťati a svadbe a dieťa by sme chceli budúci rok a keď som sa ho spýtala, že či to stíhame, lebo chcem najprv dať náš vzťah "naporiadok" keďže už aj spolu bývame. Som zástancom toho, že najprv svadba potom dieťa, ale zaskočil ma tým, že svadbu zatiaľ nie. budem s ním ešte hovoriť na túto tému len nerozumiem tomu prečo chce svadbu odkladať na neurčito, keď už zázemie máme, funguje nám to, obaja pracujeme, ja mám 25, on 31...nerozumiem tomu...do svadby ho nútiť nechcem, ale v tomto som dosť zásadová, ak voľný vzťah, tak žiadne dieťa, ak dieťa a svadba, tak s radosťou.
....a prosím, argument, že načo ti je "papier" je u mňa niečo také ako načo ti je výplata keď máš robotu.
ďakujem za každý názor, radu, pochopenie aj za všetko ostatné :)

akosvadba

nenisvadba - ale u nas uz je potomstvo :) Najskor som chcel svadbu ja, zena nechcela. Potom sa situacia obratila a zena chcela, ale ja nechcem.

Neviem co tu pleties nejake vrtanie do kolena. Ja po zene peniaze nepotrebujem vobec. Viem sa postarat o seba i rodinu. Mne ide o to, ak sa mne nieco stane, aby vedela byt sebestacna a nie ze rodina bude niekde na ulici. Tiez ide o to, ze ked nieco niekto chce, ma sa o to snazit a nie iba chciet. Chciet je jednoduche. A nesmie sa snazit iba jeden a druhy nie. Na vztahu maju pracovat obaja. Ale ak niekto na vztahu nepracuje a chce len manzelstvo, nevidim nan dovod.

A este nieco - ked sa v dolezitych situaciach v zivote vyfarbuje partner/partnerka negativne, tak to veru nepridava na ochote vstupovat do manzelstva. Len aby bolo. Inak proti manzelstvu nic nemam, ale clovek musi citit, ze robi dobre. Mne vsak rozum hovori, ze by to dopadlo zle, ak by sme sli do manzelstva. Nemozem za to, ze som zistil neskoro, aka je. Pretoze zo zaciatku sa tvarila s pravala ku mne uplne inak.

Z mojho okolia, aj ked su mazelstva, dostavam signaly, ze robim dobre. Na manzelstvo treba spravny dovod a nie len ten, ze sa to niekomu hodi.

0vecka

neviem111111 jj to je taki pekny priklad ako su ludia ovlyvnitelny mediami ... je to podobne aj s prstenmi atd... proste kapitalisti su schopni presvedcit ludi ze chcu a nevedia zit bez veci o ktorych ani nevedeli ze existuju...

neviem111111

ovecka, ale to, ze pre teba je to len papier, neznamena ze to tak beru aj iny ludia. pre niektorych ludi je skratka rozdiel mat vztah a byt v manzelstve. znamena to pre nich viac.

Kongratulejšn

Ak nemate zeny, ktore vas do vsetkeho dokopu, tak mate hofno. Budete spekulovat, kalkulovat, ratat, vahat do blba.

0vecka

adr1a. a aky je medzitym rozdiel? jediny rozdiel v danom okamihu je papier na urade a doma v supliku... rozdiel je to jedine pri dedicstve popripade pri nejakom tazkom uraze a pri rozvode... cize vsetko su to prakticke alebo zistne dovody...

Nenisvadba

Akosvadba: Ty si si isty, ze s muzom, ktory takto kalkuluje, vsetko vnima cez peniaze, kvoli nim by si dal vrtat aj do kolena a ludi ma rad podla toho, ci ma, alebo nema, by zena chcela svadbu a este sa aj priviazat dietatom? Zabudni. Zena nie je stroj na vyrobu penazi a pohodlia pre muza. Podla toho, co si tam napisal, ty si ten, ktoremu vadi na nej vsetko. Zrejme si sam dokonaly a obrovske terno, len ci si to iba nenamyslas a zena ta nevnima skor opacne.

akosvadba

adr1a. 20.07.2016 09:26:09

presne ako si povedala. Ze niekto nechce manzelstvo s druhou osobou neznamena, ze je obecne proti manzelstvu. Ale ze len nechce manzelstvo s danou osobou. Mozno pri inej ano alebo aj za pri inych okolnostiach ano...

Niekedy je clovek vo ztahu, ze stagnuje na mieste. Neni to ani na rozchod, ale ani na posunutie dalej. Vztah sa neda hrat sposobom, kde hra iba jedna strana a ta druha spi.

neviem111111

to s tebou suhlasim, to co tu navrhovala celebrita facebookova je blbost. ale autorka temy podla mna tlacit nikoho nechce, napisala, ze je to ok, ale teda zatial mat deti nechce, kym nebudu zobrati. suhlasim s tym co napisala adria, ze by si o tom mali podebatovat ako si predstavuju buducnost, a bud najdu spolocnu rec alebo nech idu od seba, ak sa ich predstavy o zivote vobec nezhoduju.

adr1a.

Ovecka. Tak nech idu potom takyto ludia radsej od seba. Lebo ci manzelstvo s detmi alebo mat deti spolu ako druh a druzka, je rozdiel. Ak sa v takychto zavaznych veciach nazoroch na zivot ti dvaja nezhoduju uz teraz, nech sa radsej rozidu. Lebo je blbost od zien mat s niekym takymto deti a mysliet si/snivat, ze mozno si ju casom rokmi vezme, je skor utopia)

Podla mna v takychto pripadoch vsak nejde o skutocnu lasku. Lebo poznam velmi vela pripadov, kde dvaja zili spolu cele roky, mali tam uz aj deti a potom stretol/spoznal inu a uz pri inej zene zrazu so svadbou nemal problem, nevahal a to ani deti nemuseli spolu mat, ci ani deti neboli na ceste) Proste ju miloval, bol do nej zamilovany az tak, ze vtedy ON ako muz chcel a navrhol svadbu a nie naopak. No zena uz bola ina)