Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Dieťa chce, ale svadbu zatiaľ nie

Príspevok v téme: Dieťa chce, ale svadbu zatiaľ nie
Morielee

ahojte, mám taký "problém", s priateľom sme sa bavili o dieťati a svadbe a dieťa by sme chceli budúci rok a keď som sa ho spýtala, že či to stíhame, lebo chcem najprv dať náš vzťah "naporiadok" keďže už aj spolu bývame. Som zástancom toho, že najprv svadba potom dieťa, ale zaskočil ma tým, že svadbu zatiaľ nie. budem s ním ešte hovoriť na túto tému len nerozumiem tomu prečo chce svadbu odkladať na neurčito, keď už zázemie máme, funguje nám to, obaja pracujeme, ja mám 25, on 31...nerozumiem tomu...do svadby ho nútiť nechcem, ale v tomto som dosť zásadová, ak voľný vzťah, tak žiadne dieťa, ak dieťa a svadba, tak s radosťou.
....a prosím, argument, že načo ti je "papier" je u mňa niečo také ako načo ti je výplata keď máš robotu.
ďakujem za každý názor, radu, pochopenie aj za všetko ostatné :)

adr1a.

Bola som na svadbe, on je profesionalny vojak. Teraz maju uz aj rodinu s dietatom. Jeho kolega prednedavnom, mlady fagan pred 30tkou, tragicky zomrel. Ostala po nom zena na materskej s dvoma malymi detmi. Muza jej to sice nenahradi, ale ona po nom teraz aspon vdovsky dostava. Neskoncila aj s detmi na ulici, inak by si na byt narokovali jeho rodicia, surodenci, jej deti by mali tiez narok ale len cast a ona by aj tak nemala na vyplatenie spolupodielov. Decka by vsak tak ci tak dostavali sirotsky. No ona by bola brana za cudziu)) Ale aj takyto je zivot. Ved dnes ludia kapu ako muchy. Aj mladi ludia. Staci sledovat spravy uz len z havariek kolko mrtvych je. Toto su tie prakticke dovody....

Ten co tu pisal o majetkoch, ze chudak pride k majetku, nie je to celkom tak. Vsetko sa da urobit. A k majetku nadobudnutemu pred svadbou (dedenim, darovanim, kupou), nema partner narok. Aj ostatne sa da krasne pravne ai osetrit.

Inak ked sa vraciam domov do regionu z kadial pochadzam, tak ked si prezeram tie ich noviny, su tam tyzden co tyzden odfotene novorodene deti alebo deti s matkami. Co sledujem uz dlhsie obdobie, tak priezviska decok su vo vacsom pomere po otcovi a matky zas uvedene so svojim priezviskom. Takze tam je krasne vidiet, ktore deti su z manzelstiev, a ktore z partnerstiev. Jedna tam bola minule odfotena s dietatom a tiez rozdielne mena, a ze doma ich este cakaju traja surodenci s rovnakym menom po otcovi))) no mat s dakym styri decka a byt druh druzka je inak dobry for :D

Pozri autorka prispevku. Dolezite je, ako to citis ty. Ty chces svadbu, dieta, rodinu. On len dieta, bez svadby. Tak sa s nim otvorene o tomto vsetkom porozoravaj ako si to on dalej predstavuje, vas vztah, dalsie vase fungovanie, vypocuj si pokojne jeho argumenty nazory preco nechce svadbu no s detmi uz problem nema, ty mu povedz zas o svojich myslienkach postojoch, a bud sa dohodnete alebo nie. Vsetko je o kompromisoch, dohode zhode chceni. Bud spolu ostanete, alebo sa rozidete. Alebo budete spolu dalej zit no bez deti, ci budete mat deti no iba ako partneri. No toto su inak zakladne otazky. Necakaj, ze ak on svadbu nechce a predsa ich - tie deti budes s nim mat, ze sa nieco zmeni a zrazu by ho osvietilo a zatuzil by odrazu aj po svadbe. Tak si najdi takeho, ktory so svadbou detmi rodinou nebude mat problem. Ver, je plno muzov, co so svadbou problem nemaju. Inak je zaujimave, ze vy dvaja uz spolu veselo zijete a az teraz zistujete, co kto chce v takychto podstatnych veciach?) Tak ja by zacala s niekym zit az vtedy, keby mal v takychto ci inych pre mna podstatnych/dolezitych veciach jasno a v zhode so mnou. A ja zas s nim. Ze tohto milujes?? Tak si zvaz plusy minusy vsetkeho co sa vas tyka. Co od zivota partnerstva chces/chcete. No ak sa dvaja miluju a chcu byt/zit/existovat spolu "navzdy naveky" tak by mali mat aj v podstatnych prioritnych zivotnych postojoch jasno. Dnes vela ludi len kalkuluje. Kazdy vztah by mal byt vsak zalozeny na laske ucte spolupatricnosti zhode, tolerancii, kompromisoch, no hlavne spolu vediet a chciet komunikovat a vediet sa dohodnut. Ak to nejde tak to nejde) Si mlada. Rozhodni sa.

neviem111111

akosvadba, alebo napriklad este mozno existuje aj taka sialena teoria, ze sa ludia beru z lasky, pretoze chcu byt manzelia, tvorit rodinu, boli tak tradicne vychovavani a ma taketo vyslovenie zavazku pre nich hodnotu. a to nepatrim k zenam, ktore sa chcu vydavat, ale svet nie je ciernobiely a viem pochopit aj to, ze su na svete aj takito ludia. je to pre nich dalsim logickym vyustenim kroku zo vztahu, akesi posunutie vztahu na vyssiu uroven.

akosvadba

Svadba je o tom, ako chytit toho zodpovedneho za "gule". Je jedno, ci je to chlap, ci zena.
- svadba nezaruci, ze s vami partner ostane
- svadba nezaruci, ze nebudete mat konflitky,
- svadba nezaruci, ze vas nebude podvadzat.

Ale co svadba zaruci:
- v pripade umrtia druheho partnera - vdovsky dochodok. To je sice fajn, ale pre pozostaleho, pozostalu...
- svadba zaruci, ze po rozvode ma pol roka este aj rozvedeny partner narok na vyzivne pre seba, ak ma problem zamestnat sa.
- svadba zaruci, ze na pripadnom rozchode zarobia pravnici
- svadba zaruci bezpodielove spoluvlastnictvo a ten kto je nezdopovedny a nic nema, tomu je hej. Dojde k peniazom, ale slepe kura k zrnu.
- bezpodielove spoluvlastnictvo zaruci, ze ak jeden z partnerov narobi dlzoby, splacaju ich obaja.

Je to sice len papier, ale pravne tolko obmedzujuci, ze do manzelstva sa hrnu ludia, co nic nemaju a len nim ziskaju. Ale ti zodpovedni, co tazko robili - vidia v tom more problemov, ktore mozu nastat.

Lepsie sa snazit a chciet nieco z vlastnej vole pre toho druheho dobre, ako sa nesnazit a ocakavat nieco od toho druheho z donutenia.

Napr. niektore zeny /i muzi/ - sa prestavaju po svadbe ovladat. Dovtedy si davaju na seba pozor, ale potom sa rozozeru, tlstnu, pripadne ich sexualne libido je na bode mrazu. Alebo zacnu mat velke poziadavky bez svojho usilia, ci adekvatnej protihodnoty.

Kym ste v situacii, ze len ziskate, tak je jasne, ake uzasne a vyhodne je manzelstvo. Ale ak je clovek uspesny a ta jeho polovicka je uplny jeho opak... tak sa neni co divit, ze chce chranit seba, ci svoju rodinu.

Ono sa moze napr. stat, zeby ste kupili si byt, ci dom a pomohli tak svojej sestre, ci bratovi, alebo rodicom - aby v nom byvali. Ale co po rozvode ? Partner/partnerka ma narok na polovicu a tak sup, stratia strechu nad hlavou. Dnes to vidno vo vztahoch na kazdom kroku, ako vela zien zneuziva manzelstvo na obohatenie sa.

A full servis ? Dnes ? Nie sme v stredoveku. Dnes skor robi full servis chlap zene, nez naopak. Takze kto chce svadbu a ten druhy-druha nie, nech sa zamysli nad svojim postojom k zivotu. Dnes je to taky trend, neustale len ruky natrcat, miesto toho, aby sa nimi aj pracovalo.

slobdna bezdetna kraska :D

No vidis a ja chcem svadbu a dieta nie nevymenime sa? :D
Mám 26, daj vediet tomu svojmu o mne, kolko ma rokov? :D

neviem111111

zaujimave, ja praveze poznam velke mnozstvo parov, ktore sa zobrali a isli sa oddat na radnicu, alebo sa vzali na tajnasa na dovolenke a ziadnu paradu pred 150 ludmi nepotrebovali.

prezyvka...

nič v zlom ale mne sa zdá že v dnešnej dobe je tá svadba presne tak braná ako urobiť show pre čo najviac ľudí nech vidia že nato máme nech sú čo najdrahšie obrúčky šperky šaty a podobne... ako tu bola aj téma prednedávnom že pár prešiel pomaly celú Eu aby našiel vyhovujúce obrúčky.. manželstvo je naozaj len papier.. ps: ten kto si drží zadné dvierka si ich drží aj v manželstve by si neverila koľko ženatých mužov hľadá na každom kroku bokovky a hľadajú si tajné milenky... takže je to o povahe o tom čo máš v sebe svadba ti nezaručí nič na 100%

Lilyen

Ovecka, nemyslim si ze kazda chce biele saty, ja to vnimam skor tak, ze ak si chcem niekoho vziat, tak k tomu nepotrebujem cirkus so 150 ludmi, staci mi on, ja , dvaja svedkovia a rodicia....svadba je len jeden den, o nu nejde, aspon tak by to malo byt, ale manzelstvo vnimam ako hodnotu a mali by donho vstupovat ludia ktori sa vzajomne poznaju a su si isty ze zvladnu byt spolu v dobrom aj v zlom...
ale ak to niekto vnima ako papier - chapem, ale pytam sa, ak je to teda "len" papier, tak preco sa tomu brania ako cert kriza?
skor to vnimam ze ludia si nechavaju zadne dvierka ze co ak...vacsina tych vztahov a´la nepotrebujeme papier funguje tak ze lubime sa, stojime pri sebe v dobrom ale uz ked je zle obzeram sa "kudy pryč"

0vecka

Lilyen a na co je svatba tej zenskej ked ma fullservis aj bez toho? okrem toho ak xce biele saty atd tak imho kazdy chlap by pristal na to aby sa pozvala rodina on a sa ohakla a bolo by to bez podpisu... ale tu ide fakt o to aby ho drzala za gule kebyze si to rozmysli