Zaneprázdnený manžel

Príspevok v téme: Zaneprázdnený manžel
moly86

s manželom som 11 rokov, z toho 5 ako manželia, máme jedného syna(4) a som úplne zúfalá z jeho práce. Cítim sa príšerne sama, stále je preč, nehrozí nám ani žiadna spoločná dovolenka kvôli práci. Inak je to úžasný chlap, múdry, cieľavedomý, dobrosrdečný, v sexe skvelý, ale skoro stále v práci :( Cítim sa osamelá a chýba mi jeho pozornosť, nehovoriac o synovi, keď sa začne dokola vypytovať, kedy príde môj ocko, už mám z toho krče v bruchu, nevládzem ho už každý deň čakať.....máte niekto podobné skúsenosti? vydatá a predsa sama......

Moly86

Baby,mate pravdu a dakujem vam za vase odpovede,len doplnujuce info:ja tiez chodim do prace,a aj byvanie mame len vdaka mojej praci...takze s tym zabezpecenim to nie je tak celkom pravda.Domov manzel chodi niekedy aj po desiatej vecer a robi aj vikendy.v nedelu je ale doma aspon pol dna.Najhorsie mi bolo,ked moj syn zacal cudzim chlapom na ihrisku hovorit tatik, alebo ked vecer je strasne smutny,lebo toho tolko chcel tatkovi povedat.....tiez som z prace casto unavena a vecer mam dost, ako asi kazda matka.......v kazdom pripade,ste zlate,ze ste reagovali, a popracujem na tom,aby som sa asi prestala lutovat a tesila sa z toho,ze aspon spi vedla mna:) ....verim, ze to objatie, ktore niekedy pri mnohych povinnostiach tak potrebujem,tak ho aj dostanem....

skorpionka32

ahoj :) musis si uvedomit ze v kazdom vztahu to neni idealne a niesi sama... bud vdacna za to co manzelovou pracovitostou mate a spomen si na rodiny ktore nemaju ani zlomok toho co vy. Trapia sa s chorobami,nedostatkom penazi atd atd. Predpokladam ze si asi s malym doma a nerobis co si tak najst nejaku pracu na privyrobenie si? alebo zacat nieco vyrabat musi byt nieco co ta bavi :) Ja ked mam trocha volneho casu citam,vzdelavam sa, malujem. Mam to stastie ze som povaha ktora aj ked je sama vzdy si ten cas nejak vyplni :)

adr1a.

Ahoj Moly.
Kafe ma velku pravdu.
Zmen svoj postoj, aj pohlad na celu vasu situaciu. Sama pises, ze mas uzasneho mudreho dobrosrdecneho cielavedomeho ai muza. Este aj sex mate skvely. Ved vam vytvoril domov, vsetko potrebne na to, aby ste vy ako rodina, ty aj vas syn, mali vsetko pre stastny a spokojny domov, zivot. Predsa nikomu nepadaju pecene holuby ci peniaze len tak z neba. Takze ich tvoj muz musi zarobit a ziskat.
A to je prave dovod pricina, ze je takmer stale v praci. Keby bol nezamestnany ai, tak by si bola zas nestastna, ze nemate z coho zit, hadate sa, mate medzi sebou napatie ai. Keby robil v zahranici tak by si ho videla a bola s nim ako aj vas syn este menej. Potom by si mala kde krce? ;)
Takze. Vypln svoj cas aj synov cas co najviac, uplne ho vytaz, aj seba. Starostlivost a venovanie sa synovi, starostlivost o domacnost, ze vytvoris utulny krasny domov kde sa vsetci budete citit prijemne, dobre stastne a kde je radost vraciat sa.
No a potom comu sa venujes dalej? Pracujes? Vzdelavas sa? Mas zaujmy zaluby konicky, zmysluplne aktivity? Predsa vsetky tieto zlozky vedia vyplnit velmi vela casu a energie. Buduj si soc.kontakty. Rozsiruj svoje obzory. Podporuj muza. A syncekovi vysvetluj. Ze otecko vas velmi miluje, pracuje aby vam bolo dobre, nic vam nechybalo, syncek mal dobroty co lubi (vymenuj vsetko co ma rad), aby mal hracky, ai ai. Proste dokola mu to s laskou porozumenim vysvetluj, vypln mu ty co najviac cas vez zaujmy aktivity aby "nemal ani cas" mysliet ze otec nie je doma. A ked aj pride domov, spravte z toho ritual. Ze ked pride muz domov z prace (aj ked vecer), ze budu isty cas iba syn a otec spolu. Nech ho otec objima (aby citil ze ho miluje, ma rad), zahral sa s nim chvilu, alebo sa len tak spolu rozpravali. Staci aj polhodinka. Vsak vikendy (mozno nedele) travite spolu vy traja ako rodina. Tak vtedy sa venujte sebe co najviac. No zaroven nevycitaj muzovi jeho zaneprazdnenost. Vies, keby sa flakal, nerobil, nestaral sa, nezaujimal. Jeho to predsa tiez boli a trapi. Mrzi ho ze nemoze byt s vami viac. Obetuje sa pre vase pohodlie, dobro, aby vam nic ako rodine nechybalo. Bud mudra a dobra zena. Podporuj ho, miluj ho, ocen ho - co pre vas ako muz pre svoju rodinu a vas robi. Isto to nebude takto stale

kafe

ty si žienka domáca? Do práce asi nechodíš. Kámošky s deťmi tiež nič? Voľnočasové aktivity - šport, štrikovanie.. nehrozí? Kedy chodí chlap domov? Víkendy pracuje tiež? Bol takto pracovne vyťažený celých 10 rokov alebo len v poslednom čase?

Neviem, ale pokiaľ jeden človek v rodine má zabezpečiť VŠETKO, potom sa nediv, že to ale dá skutočne riadne zabrať a vezme to veľa času. Môžeš sa zamestnať a prispieť aj ty svojim dielom, ale nejak tuším, že chlap má prácu, ktorá toho času potrebuje veľa a týmto mu vôbec nepomôžeš.
Prestaň ho čakať a rob si so synom vlastný program až do neskorého večera. Môžeš pomôcť nejakej slobodnej mamičke opatrovať dieťa. Môžeš sa venovať dobrovoľníctvu a prísť na iné myšlienky, byť v kontakte s inými ľuďmi a uvedomiť si trošku, ako skvelo sa vlastne ty i s mužom máš. dobrovolnici.ludialudom.sk

Pozri sa na to takto. Ste mladí, zdraví, máte všetkého dostatok, pekný bytík (dom), ty máš dobrého muža tvoj muž má krásnu žienku. Za takéto veci by si každý deň mala poďakovať kľudne i 10x. Uvedomiť si koľko veľa toho máš. Aj keby si sa videla s mužom len 10 minút denne... oproti rodinám s niekoľkými deťmi, kde muž po troch týždňoch príde na pár dní domov je to stále luxus. Váž si to. Viem, že je to málo. Ale ty máš len jedno dieťa a netrieš s ním biedu. Chceš si to vymeniť? Mať napríklad choré dieťa a muža stále v práci? Alebo nemať peniaze a aj tak mať muža stále v práci? Máš chlapa, ktorý ťa ľúbi. Vyhrávaš po všetkých možných stránkach, ktoré ma vedia napadnúť. Len ten čas s milovaným človekom... Neviem, mne napríklad dáva veľa aj to, keď len spím vedľa môjho chlapa. Jednoducho ak nemôžem zmeniť situáciu, skúsim sa na ňu pozerať inak. Nie tak tragicky strašne smutno s kŕčmi. Proste takto to momentálne je. Ano, chcela by som to trochu inak. Ak sa tým budeš stále zožierať, vôbec ti to nepomôže len si zbytočne budeš kaziť život.