Zaneprázdnený manžel

Príspevok v téme: Zaneprázdnený manžel
moly86

s manželom som 11 rokov, z toho 5 ako manželia, máme jedného syna(4) a som úplne zúfalá z jeho práce. Cítim sa príšerne sama, stále je preč, nehrozí nám ani žiadna spoločná dovolenka kvôli práci. Inak je to úžasný chlap, múdry, cieľavedomý, dobrosrdečný, v sexe skvelý, ale skoro stále v práci :( Cítim sa osamelá a chýba mi jeho pozornosť, nehovoriac o synovi, keď sa začne dokola vypytovať, kedy príde môj ocko, už mám z toho krče v bruchu, nevládzem ho už každý deň čakať.....máte niekto podobné skúsenosti? vydatá a predsa sama......

Mesačný princ

Najlepšie by bolo ak by manžel zarábal dostatok peňazí a pracoval len 4 hodiny denne. Mohol by sa hrať s deťmi po práci by šiel nakúpiť, navaril by, pekne by ťa pomiloval, občas by ste išli na dovolenku....

Alebo by bolo naj ak by pracoval z domu alebo nerobil nič a peniaze by sa mu množili...

Neviem, naozaj si myslíte, že na SK existuje takýto ideál???
Možno ale rád by som vedel percentuálny prieskum alebo ako to vidíte, pretože pre mňa je to osobne jeden veľký blud....

Laurora

Ako sorry ludia,vy musite mat poriadne tazke a smutne zivoty, ked dokazete zakladatelke temy napisat, tes sa z toho mala co mas a nevymyslaj, no a co, ze je manzel do pol 10 v praci...

To myslite vazne? Vy mate vobec nejakych chlapov, nejaky normalny zivot??? Preco by sa clovek mal porovnavat vzdy len s niekym kto sa ma zle? Vieme, ze su aj ludia ktori nemaju ani peniaze ani kde byvat poriadne...ako fakt nie je vhodne porovnavat sa vzdy s najhorsou situaciou aka len moze byt.

Ja mam manzela na seniorskej pozicii, ktory ma komplikovanu pracu a neskutocne vela zodpovednosti, ale oddychnut si a nepracovat 15 hodin denne je zaklad, inak sa z toho dostane na psychiatriu o par rokov. A bude po manzelovi. A aj ja mam v praci kolegov, ktori telefononuju manzelkam: prepac mi laska, mam toho neskutocne vela, pridem neskor a pritom vobec nepracuju, ale stavkuju, pozeraju sporty a robia blbosti a doma ich caka rodina. Nevravim, ze to iste robi aj tvoj manzel, ale aj to realita slovenskych rodin. No nezda sa mi, ze tvoj manzel pracuje fakt tak dlho a ak ano, nedovol mu to, lebo mu z toho prepne uz uplne. Ja pracujem max 9 hodin denne a uz to je pre mna maximum co vydrzim ( ak ide o psychicky narocnejsiu pracu- hlavne pracu s ludmi). Ako sa pise v prispevku nizsie - vas syn si nebude pamatat hracky, ale zazitky a chvile stravene s oboma rodicmi... nehovoriac o tom, ze o vztah sa ludia v manzelstve vzdy musia starat, inak prichadzaju krizy a su ludia zbytocne nestastni a rodiny rozbite. Nedostatok casu spravi az prilis vela.

No to je realita povrchnych ludi, ktori nemaju poriadne hodnoty, len zarobit co najviac penazi, vkuse karierne rast, upriamit sa na materialne veci, zabezpecit rodinu len hmotnymi vecami...a pritom uplne zabudaju co je v zivote skutocne dolezite... Velmi mi je takych ludi luto.

Drzim velmi palce aby to vsak nebol tvoj pripad a aby sa to vsetko vyriesilo, kedze pises, ze mas mudreho, milujuceho a dobrosrdecneho manzela.

veronika910

Ja na tvojom mieste by som si vazila vsetko co mam niektore rodiny nemaju ani zlomok toho co ty. Clovek nemoze mat vsetko. Ja som napriklad slobodna mamicka na synceka som sama pretoze ex priatel ho odmieta uplne a nestara sa ... a ver ze je to nehorazne tazke nielen vsetko utiahnut ale aj pocuvat od maleho ze preco chodia ockovia do skoly pre deti a kde je ten jeho preco nepride.... su to pre mna hrozne chvile

Saška11

Keby bol taký úžasný a múdry ako píšeš, dávno by pochopil, že ak si chlap založí rodinu, síce starať sa o ňu a zarábať je vec dôležitá, ale rovnako dôležité je VENOVAŤ SA JEJ. To znamená, radšej si dovoliť menší luxus a viac byť spolu. To čo je za chlapa, veď má na háku aj teba aj syna. Nestačí len decku kúpť lego, ale spolu si ho aj stavať. Syn raz nebude spomínať na chvíľu, keď mu otecko daroval novú hračku, ale najmä na chvíle, ktoré spolu s ním strávil. Nuž si otvor oči a neidealizuj si svojho muža. Múdry a úžasný určite nie je.

adr1a.

Moly. Mozno aj to, ze byvanie mate vdaka tebe a tvojej praci, ho zenie vpred. Nie kazdy chlap ustoji, ze zena zaraba/ci zarabala viac, zabezpecila byvanie/domov. Predsa len sa toto akosi automaticky ocakava od muza. Emancipacia sem/emancipacia tam, desiatky stovky tisicky rokov maju zeny i muzi nieco v sebe naprogramovane. Mozno sa preto o to viac teraz snazi, aby si dokazal ze je "chlap", ze on sam dokaze zabezpecit zaistit rodinu, ze sa sam dokaze o nu postarat.
Moly. V kazdom vztahu treba komunikovat. A snazit sa najst vhodne riesenie, ktore by akceptovali obaja, hladat vzajomny kompromis, toleranciu. Neviem, aku pracu vykonaca tvoj muz. Ci je tam novacik musi sa najskor zapracovat zamakat na svojom raste, kariernom postupe, alebo buduje svoj vlastny biznis, rozbieha sa. Niektore prace zo zaciatku pohltia celeho cloveka, niektore zas treba vymenit za iny druh prace. Ty vies co robi. Ci je adekvatne tam travit tolko casu, ci si to ta praca vyzaduje, ci k tomu je nalezite fin. ai ohodnoteny.
Komunikujte. Hladajte riesenie. Da sa to vydrzat isty cas, prvotne roky. No nie stale, donekonecna (hrozi potom vyhorenie, zdravotne ci psychicke problemy, partnerske ai odcudzenie).
Musite vsak drzat spolu. Ste rodina. Uz nie je iba on a ty a dieta. Ste VY.

Mesačný princ

ferihitka - áno, existujú aj také zamestnania, kde si nemôžeš dovoliť odísť, závisia od teba ľudské životy či iné straty, si závislá od počasia...atď...

kafe ti to napísala dobre, no na druhej strane by to žiadna žena netolerovala to je fakt.

Pretože sme na Slovensku a tu sú platy, aké sú. Niekto naozaj robí len pre dobrý pocit. A potom ho druhá strana začne podvádzať, lebo sa snaží zabezpečiť rodinu a nemá na ňu bohužiaľ čas.
Nie sme v rozprávke, tak sa trošku uvedomte!

Kľudne môžeš robiť to, čo tvoj manžel a uvidíš či budeš mať viac času, ako on.

ferihitka

akože sorry,ale to čo je akože za práca ? v ktorej trávi 20 hodín denne je burzový maklér,alebo veľkopodnikateľ či ?nechápem akosi.
a na to píšeš,že vdaka tebe máte kde bývať,to mi tu trošku nehrá o kariet.
a to jemu nie je luto,že zanedbáva manželku a malého syna ?? a venuje sa Vám POL DNA v nedelu ????!!načo ti potom bol manžel ?

Kelly111

On robi taky narocnu pracu, kde musi byt az do noci? Je to sice pekne, ze sa snazi zarobit, ale baby, naozaj by ste toto tolerovali? Aby pri vas manzel len prespal a travil s vami nedelu? Tomuto sa mi nechce verit. Hlavne, ked zakladatelka pise, ze vdaka nej su zabezpeceni.