Zaneprázdnený manžel

Príspevok v téme: Zaneprázdnený manžel
moly86

s manželom som 11 rokov, z toho 5 ako manželia, máme jedného syna(4) a som úplne zúfalá z jeho práce. Cítim sa príšerne sama, stále je preč, nehrozí nám ani žiadna spoločná dovolenka kvôli práci. Inak je to úžasný chlap, múdry, cieľavedomý, dobrosrdečný, v sexe skvelý, ale skoro stále v práci :( Cítim sa osamelá a chýba mi jeho pozornosť, nehovoriac o synovi, keď sa začne dokola vypytovať, kedy príde môj ocko, už mám z toho krče v bruchu, nevládzem ho už každý deň čakať.....máte niekto podobné skúsenosti? vydatá a predsa sama......

0vecka

toto fakt smrdi.. ak neni podnikatel tak mu jednoducho tie cele dni v praci a aj soboty a ciastocne nedele neverim..podla mna sa niekde zasiva.. bud ma inu zensku alebo proste len tak...

akoze to ze sa nrboi 8 hodin to je jasne ale ze pride o 10... teda neviem kedy odchadza ale ak by odchadzal o 8 00 tak je 12 hodin v praci +sobota a dajme tomu nedela 4 hodiny to mame 76 hodin do tyzdna teda akoze robi za dvoch... ak to neni jednoducha praca typu SBSak tak neverim ze by to dobrovolne vydrzal...

veronika910

aj ja poznám veľa rodín ktoré robia 12tky, na smeny a podobne proste je taká doba človek nemôže chcieť mať všetko hned perfektné nemá každý 8 hodinovú jednosmennú prácu v kancelárií napríklad.

kafe

Laurora a VeronikaS9, nikto jej tu neradil, že má držať hubu a byť šťastná aj s málom. Ale je dobré uvedomiť si aspoň trochu AJ tie dobré stránky vzťahu, ktoré tam sú. Mimochodom zdravie vôbec neni niečo malé a nepovšimnuteľné.
Na moju ďalšiu otázku zakladateľka neodpovedala, to že sama pracuje v prvom príspevku ani nespomenula... takže aby som si urobila obraz trochu, mne blbej to chvíľu trvá. Ale vy dve situáciu v tejto rodine aj obidvoch manželov poznáte asi lepšie. Alebo nie? Lebo len povrchný človek odsúdi chlapa o ktorom prd vie. Ale to je presne tá slovenská mentalita, to súhlasím. A tie neoceniteľné rady, že sa má porozprávať, to ju samu určite nenapadlo. BOHU VĎAKA, že ste to sem napísali.

Poznám niekoľko rodín, kde si manželia len podávajú kľučky - obaja robia na smeny a vidia sa doslova a do písmena len vo dverách. Buď je s deťmi jeden alebo druhý. Ukočírovať to dá riadne zabrať. Myslíte, že takýmto manželom by tiež pomohlo, keby sa porozprávali? No nie, niekedy to fakt inak nejde, len zaťať zuby a vydržať - ak mi partner a rodina za to stojí. Ak sa dá zmeniť práca, tak jasné, že nech ju teda zmení. Ak potrebuje partner trochu pribrzdiť a UVEDOMIŤ SA, nepotrebuje rozhovor, potrebuje minimálne posedieť s psychológom prípadne i terapie, lebo rozhovor mu VEĽKÝ PRD pomôže uvedomiť si, že prichádza o rodinu, dieťa i ženu. Takže čo kočke poradiť, to JA vážne netuším (vy hej, vy toho viete viac). Neviem či je to len prechodné obdobie - a manžel vie, že o pár mesiacov to skonči, bude mať viac času - alebo ho práca pohltila a je z neho vorkoholik.

Inak, baby, toto fórum vás potrebuje :) potrebuje veštice, ktoré z jedného príspevku hneď vedia kde je sever a ako situáciu riešiť.

Mika1

Ahoj,
žiaľ, presne poznám o čom píšeš a ako sa asi cítiš, nakoľko ja som na tom úplne rovnako.
Vydatá som niečo cez dva roky, máme 20 mesačného synčeka a väčšinu týždňa otca ani nevidí. Bývame v zahraničí, síce len 140 km od mojich rodičov a aj svokrovcov, ale cítim sa, akoby som bola na opustenom ostrove sama so synom.
Manžel odchádza do práce ráno o 7mej, keď malý ešte spí a hoci má pracovnú dobu do 16-tej, prichádza často aj pozde večer, resp. domov aj príde a musí sa vrátiť do práce. Už ani nepamätám, kedy bol doma cez sobotu, príp. v nedeľu. Tento týždeň som po dlhšej dobe uvažovania nabrala odvahu a sadla do auta so synom a vybrala sa k našim a ku svokrovcov.
Doma sa cítim totálne sama, nemá mi kto pomôcť, kamarátky tu ani nemám, skôr sú to len známosti. Popritom mám tiež skvelého manžela a jediným mojím problémov je jeho práca.

Laurora

Kto vravi, ze ma pracovat 4 hodiny denne a nakupovat a varit??
Ja a vsetci normalni ludia v mojom okoli pracuju 8 a pol hodin denne, po praci idem domov k manzelovi, inokedy s kamoskami von, inokedy cvicit -vsetko podla dohody. Ak mi povie manzel alebo ja manzelovi ze mi chyba spravime si pekny vecer po praci a prijemny spolocny vikend. Nikdy som sa necitila ako manzelka osamela!! Ak mame toho v praci vela samozrejme sa stane, ze skoncime aj nesor. No kedze mame psychicky narocnu pracu- pracu s ludmi, snazime sa nebrat si pracu domov, nepracovat mnozstvo zbytocnych nadcasov, ale naopak vyventilovat sa a odddychnut si doma s rodinou. Pride mi to uplne bezny zivotny styl, hlavne ak pracuju obaja manzelia. Preto mi nevravte prosim, ze zena ma trpiet a drzat hubu ak jej v rodine nieco nevyhovuje... ale ako pise Veronika na Slovensku je to asi oblubena cinnost zien.

Theeveronicaa9

Tie vaše odpovede..toto je tá ozajstná slovenská mentalita. Trpieť, mlčať, nakoniec sa z toho všetkého zblázniť. A potom že celá republika vyzerá tak ako.
Však ako jej môžete povedať že nech sa teší z toho čo má, lebo iní ani toľko nemajú. Takto by ste mohli povedať aj opak, že načo je šťastná, sú aj šťastnejší ľudia.. Najhoršia vec čo komukoľvek môžete povedať.
Neviem akú prácu má tvoj muž, ale v každom prípade by si sa s ním mala porozprávať, lebo áno, je to pekné a dobré, že sa stará o rodinu (aj to je otázne že v akej miere, keďže si hovorila, že bývanie zabezpečuješ ty) ale určite to nie je v poriadku, že s vami trávi iba minimálny čas. Tak potom načo pracuje toľko, keď nemá možnosť si užiť jej výsledky??!

VeronikaS9

Tie vaše odpovede..toto je tá ozajstná slovenská mentalita. Trpieť, mlčať, nakoniec sa z toho všetkého zblázniť. A potom že celá republika vyzerá tak ako.
Však ako jej môžete povedať že nech sa teší z toho čo má, lebo iní ani toľko nemajú. Takto by ste mohli povedať aj opak, že načo je šťastná, sú aj šťastnejší ľudia.. Najhoršia vec čo komukoľvek môžete povedať.
Neviem akú prácu má tvoj muž, ale v každom prípade by si sa s ním mala porozprávať, lebo áno, je to pekné a dobré, že sa stará o rodinu (aj to je otázne že v akej miere, keďže si hovorila, že bývanie zabezpečuješ ty) ale určite to nie je v poriadku, že s vami trávi iba minimálny čas. Tak potom načo pracuje toľko, keď nemá možnosť si užiť jej výsledky??!

VeronikaS9

Tomino333

Zaujimalo by ma, co je to za pracu. Ak nieco "klasicke", tak by som si ho preklepol, ci nahodou jeho praca nie je ina zena alebo hazard.