Som asexualna?

Príspevok v téme: Som asexualna?
wehey

Pekny vecer prajem :)

Neviem ci sa tu nachadzaju 'skusenejsi'ludia, ktori by vedeli poposudit moje postoje, ale ..vymenujem vam tu ako sa na opacne pohlavie pozeram ja, a tiez aj na ine veci. Mam totiz pocit, ze som asexualna. Prosim seriozne odpovede, ja som slusna, prosim aj vas o takt a rozumne vyjadrovanie.

- Nepritahuje ma ziadne pohlavie. Zeny uz vobec, a muzi vo svojej podstate tiez nie.
- Ked vidim nejakeho sympatickeho cloveka, nepocitujem ziadne pocity, ktore by suviseli s tym ze som ocarena.
- Nemam zaujem o sex. Povazujem to za nepotrebnu vec k zivotu. Pristup dnesnej spolocnosti k tymto veciam ..ma proste rozculuje.
- Mam strach z pohl.chorob
- Nemam rada dotyky, ale ani mi niesu vyslovene neprijemne
- Nemam rada dvojzmyselne vzrusujuce frazy a slova a vtipy
- Nedokazem k cloveku citit nieco viac
- Som emocne chladna
- Nemam potrebu sa uspokojovat/nevzrusuje ma to
- Mam odpor voci sex.videam

Ehm, ..inak som ale mily clovek, ktory s vami pokeca o comkolvek, ale toto ee :))

Duchovny Dav

Baran, ja neviem, ci sa naschval hras na hlupeho, ale asexual moze mat sex za ucelom splodenia deti. To, ze nemozes mat sex za ziadnych okolnosti sa nazyva CELIBAT...

kafe

ja ti tu postnem pár linkov:
sk.wikipedia.org
asexual.cz

Tiež by som rada citovala Ne...lu z asexual fóra. Veľmi výstižné podľa mňa: "sexualita (sexuální apetence především), může doznávat během života změn, i z asexuála se časem může stát sexuálně aktivní člověk a naopak sexuál může dozrát v asexualitu, nic není v životě zcela definitivní." Úplne najkrajši to vidno na chlapcovi, ktorého v úvodnom príspevku dotyčný spomína - najprv o sebe hovoril, že je gay a po pár rokoch, že je hetero. Či kvôli spoločenskému tlaku, alebo sám chudák nevedel poriadne, čo je, kto je, boh vie. Nie vždy je to také jednoznačné.

Nesnaž sa silou mocou vopchať do nejakej škatuľky. Momentálne ťa sex nezaujíma a vzťah nepotrebuješ. Ak ťa o 5 rokov začne niekto priťahovať a jeho spoločnosť (nič viac) ti bude robiť dobre, budeš sa mu vyhýbať, lebo to ty nesmieš cítiť, ak si raz asexuál?? Pôjdeš tým proti svojej "orientácii"?? Všimni si, že ani homosexuáli vo svojej orientácii nemajú všetci jasno lusknutím prsta, ale prejdu si i manželstvom, splodia deti... a AŽ PO SKúSENOSTI s opačným pohlavím si uvedomia - neni to ono. Som gay, lesba (bi). Niektorí asexuáli tak isto majú najprv SKúSENOSŤ, cítia, že to neni ono a sex. akt k životu nepotrebujú, nezujíma ich to, a potom si to ujasnia v sebe - som asexuál.

Aj ty si normálna baba. Že ťa v 17-tich nezaujíma sex a vzťahy je normálne. Za to ešte nemusíš byť asexuál (ale môžeš, uvidíš časom sama). Vzťah bez sexu si úplne v pohode môžeš nájsť, vďaka netu to dnes ide oveľa oveľa ľahšie.

V puberte niektorí mladí radi šokujú, chcú byť iní ako spoločnosť - nejedia mäso, baby sa bozkávajú s kámoškami (nie preto, že by boli lesby), v prudérnej dobe sú sexuálne uvoľnení a v sexuálne uvoľnenej zas asexuálni... nič nové pod slnkom. Preto ja osobne by som si dávala veľký pozor, či niekoho v tomto veku označím ako lesbu, alkoholika, alebo slušného a dobrého chlapca. Proste to ešte nič neznamená. Je to len obdobie ktorým prechádzajú. Či chceš alebo nechceš, ty tak isto.

HelgaJ

Mozes byt asexualna, ale v niecom to musi pramenit. Mozno si mala prilis puritansku vychovu, nejaky nepekny zazitok z detstva, ktory si uz nepamatas, alebo je to hormonalna zalezitost.
Skus najprv psychologa, predpokladam, ze ti daju vysetrit hormony (gynekolog, endokrinolog), nakoniec hadam sexuolog. Vobec nemaj ziadne predsudky, lekari su tu na to, aby ti pomohli. Chces predsa prezit plnohodnotny zivot a neokradat sa o nieco velmi pekne?
Este je tu moznost, ze si neprebudena a ze iba stretnes niekoho, kto tvoj problem vyriesi okamzite.

Duchovny Dav

Asexual, vie splodit dieta. To je nieco ine ako impotencia...asi si pleties pojmy. Ved i vsetci skutocni krestania su asexuali... a aha, kolko deti naplodili v historii... a bocian v tom rozhodne prsty nemal. (alebo zobak? ;)

Duchovny Dav

Prepacte, ale pletiete dve veci dohromady, a to asexualitu a deti... vobec nieje pravda, ze asexual nema rad, alebo nechce mat deti.

Asexual nechce len sex, nechce ho potrebovat...netuzi po nom. Asexual stale tuzi po laske, rodine a detoch.