Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Som asexualna?

Príspevok v téme: Som asexualna?
wehey

Pekny vecer prajem :)

Neviem ci sa tu nachadzaju 'skusenejsi'ludia, ktori by vedeli poposudit moje postoje, ale ..vymenujem vam tu ako sa na opacne pohlavie pozeram ja, a tiez aj na ine veci. Mam totiz pocit, ze som asexualna. Prosim seriozne odpovede, ja som slusna, prosim aj vas o takt a rozumne vyjadrovanie.

- Nepritahuje ma ziadne pohlavie. Zeny uz vobec, a muzi vo svojej podstate tiez nie.
- Ked vidim nejakeho sympatickeho cloveka, nepocitujem ziadne pocity, ktore by suviseli s tym ze som ocarena.
- Nemam zaujem o sex. Povazujem to za nepotrebnu vec k zivotu. Pristup dnesnej spolocnosti k tymto veciam ..ma proste rozculuje.
- Mam strach z pohl.chorob
- Nemam rada dotyky, ale ani mi niesu vyslovene neprijemne
- Nemam rada dvojzmyselne vzrusujuce frazy a slova a vtipy
- Nedokazem k cloveku citit nieco viac
- Som emocne chladna
- Nemam potrebu sa uspokojovat/nevzrusuje ma to
- Mam odpor voci sex.videam

Ehm, ..inak som ale mily clovek, ktory s vami pokeca o comkolvek, ale toto ee :))

wehey

Eh, trochu mi pointa uteka...

Cielom bolo spoznat nazory a skusenosti asexualov, nie nazory ludi ktori ziju v komunistickom principe zivota..zena chlap a 3 deti. Asexualita je orientacia, ...to ako napr.lesbicka zato ze v zivote nic nedokazala, tak nemoze byt lesbickou? Asexualita je vrodena. A moze byt ziskana taktiez (znasilnenie, trauma, viera)...zlatko, nastuduj si zakladne informacie z googla, lebo asi nevies co sa tu riesi. A pozdravujem vopred kazdeho sexualne zalozeneho moralistu.

adr1a.

wehey. Skor narazam na to, ze si v zivote este nic nedokazala. Ak pravda k tomu neratas MS, ZS, mozno dake kruzky. Este si ani nezmaturovala co tiez dokaze kazdy blbec. Takze az ked sa sama naucis stat na vlastnych bez pomoci rodicov, dosiahnes sama nieco vlastnou pracou mudrostou usilim ctiziadostivostou dravostou ai, potom mozes machrovat a mat kvazi "silne" reci. Ci uz si s niekym sexualne zacnes nezacnes to ja neriesim. Ved je to iba jedna oblast jedna z moznosti zivota a ja som ich vymenovala ovela viac, vybrala si cast z kontextu a o toto si sa oprela ty. Beztak je nas tu ako mravcov takze je to len OK. Je to na tebe a na nikom inom. Len na to, ze si este v podstate nic v zivote nedokazala a si zavisla na rodicoch rodine systeme ai, este si nic neodrobila nedostudovala nedosiahla nedokazala ai, tak si akosi nevidis dalej od nosa)) ale to tiez patri k tomuto veku. Byt majster sveta bez priciny bezdovodne)

wehey

Ale ano pochopila :) narazas nato, ze do mojho zivota moze vstupit nejaky sexos a ten tu moju asexualitu zo mna vymaze ..dobry pokus hej :D :D

wehey

Vy to asi moc nechapete :) ale co uz..s takymito nazormi som aj ratala :)

Asexualita je sexualna orientacia...rovnako ako ked je niekto hetero, alebo je homosexual.

To akoze ked je chalan v 17-tke gay, tak z toho 'musi' vyrast, resp.urcite sa jeho orientacia zmeni? Ja chapem, ze vsetko...co je ludom cudzie, tak beru ako: ona z toho vyrastie, to je vek atd atd...ale ja niesom nejaka naslahana pubertiacka, ktorej sa doma nevenuju a vymysla si bachorky na nete :) ako nic v zlom, ale neprisla som sem po radu ze mam z toho vyrast.

adr1a.

wehey. Vidim to rovnako ako kobra. Ty si proste este mlada, vo vyvine, formujes sa nazormi myslienkami postojmi, osobnost ako celok sa ti formuje kristalizuje ai ai
Proste az okolo 50tky to bude zrejme. Este nevies co ti da zivot osud do cesty. Ono je velka pravda co sa hovori ze ked chces Boha rozosmiat povedz mu o svojich planoch. Takze nevies co ta caka vo sfere osobnej vzdelavacej partnerskej materskej kariernej ai ai. Neraz okolnosti ludia zivot ai dokazu zmenit smerovanie ai aj o 180st. Cize uplne naruby)

wehey

Ahoj Kobra:) diky za prispevok :)

Noo, ja sa citim momentalne dost divne, okrem toho co som tu spomenula mam aj soc.fobiu a PPP. Ja sa ale celkovo viazat nechcem :) dnesne vztahy su jednoducho dokonalou ukazkou toho ako to ide do kytek. A ludia to vedia a vidia. A aj napriek tomu sa hrnu do vztahov. Ja sklamanie zazivat nechcem. Nemam potrebu zazivat stastie, ktore bude zavisle na inom cloveku. Nevylucujem vztah v buducnosti, ale sex by som vo vztahu nechcela. A ktory chlap by dokazal mat vztah bez sexu? Je len malo takych. Proste, ano som mlada...ale toto je najzakladnejsie obdobie pre formovanie nazorov, postojov a hodnot. Ja mam hodnoty niekde inde, ako sa drzat za rucicku s niekym. Fakt nie. To by musel byt fakt clovek pred ktorym by mi padla sanka. S nejakym pobehajom by som teda nebola. No a samozrejme len hlupak sa uci na vlastnych chybach, tak naco riskovat svoju dostojnost, zdravie, psychiku a moralnu cistotu kvoli vztahu? Eee, ani za milioon dolarikov :))

Biela Kobra

Ahoj. Podla vsetkeho si normalne mile dievca a mas pravdu v tom, ze dnes sa sexualite pripisuje prilis velky vyznam. Dovod je jednoduchy - sexualita predava. Predava vsetko - noviny, sport, odevy, auta, kozmetiku, talentove sutaze, vsetko sa snazi prezentovat ako nieco sexualne pritazlive. O peknej babe noviny pisu, ze je sexica, ako keby to bolo u nej dolezitejsie ako to, ze je sportovkyna, herecka, vedkyna alebo vrahyna. Je fajn, ak sexualitu nevnimas ako najdolezitejsiu vec na svete. To vsak neznamena, ze musis byt asexualna. Si jednoducho este mlada. Mozno o 5, mozno o 15 rokov, ked dozries aj po tejto stranke, ta zacne pritahovat niekto sympaticky, zaujimavy, a objavis novy rozmer svojho zivota. Nie celkom najdolezitejsi na prezitie, ale iste dolezity, zaujimavy, prijemny a obcas aj dramaticky. A ak to neobjavis do 50-ky, potom mozes o sebe hovorit, ze si naozaj asexualna ☺