Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kde robím chybu alebo už ma neľúbi?

Príspevok v téme: Kde robím chybu alebo už ma neľúbi?
daniel p

Nikdy by som nepovedal, že si budem chcieť rady od ľudí cez net :D Ale skúsim to, lebo vidím, že dosť ľudí tu aj dáva užitočné rady.

Neviem kde robím chybu. S priateľkou máme z môjho pohľadu pekný vzťah. Mne ona veľmi vyhovuje. Povedal by som, že sme rovnako nastavení.

Ale ona sa minimálne raz mesiac sťažuje, že sme málo spolu. Ona je študentka, ja pracujem, je medzi nami 7 ročný rozdiel. Už polroka ma upozorňovala, že sa málo vidíme. Ono je to možno aj pravda. Vidíme sa 2krát do týždňa tak 2-3 hodiny. Ja jej vždy poviem, že sa posnažím, aby sme boli častejšie, je to všetko v pohode a potom po pár týždňoch zase sa sťažuje, že sme málo spolu, že som pohodlný vo vzťahu, ona chce zmenu, mne je to jedno, že som flegmatik, ľahostajný voči vzťahu. Ale to nie je pravda, ona si to nedá odhovoriť.
Vždy navrhne nejký spoločný výlet, lenže ja nie vždy môžem. Cez týždeň sa samozrejme nevidíme (ona je v inom meste, kde študuje, je to viac než 300 km) a cez víkend tak 3 hodiny v sobotu, lebo v nedeľu už ona cestuje. Teraz už je doma, má skúšky hotové, po práci chodí za mnou, naplánovala výlet o mesiac, ale ja nemôžem, lebo máme s kamošmi už 8-ročnú kapelu, darí sa nám a budeme mať koncerty. A proste nie vždy sa dá, aby sme boli spolu. A že jej to všetko chýba, ale ja nechápem, že to nevie pochopiť, že keď nemôžeme byť spolu, tak nemôžeme.
Včera mi povedala, že mi dáva poslednú šancu, buď budeme cez leto spolu častejšie alebo je koniec, lebo sa len trápi. Ale ja nechápem ako ona nemôže pochopiť, že pre hudobníka je dôležité chodiť na koncerty a tým aj zarábať? Lebo ja to beriem aj ako prácu.

Moja otázka znie : neľúbi ma? Lebo ja už neviem, keď sme spolu, je so mnou šťastná, keď sa dlhšie nevidíme 4-5 dni, tak už začína zase nejaký ,,problém". Ja sa s ňou rozísť nechcem, ale nechcem ani skončiť s kapelou. Vždy mi povie, že asi máme iné očakávania vo vzťahu. Keď jej poviem, že ja som predsa rád s tebou, tak ona mi to vzápätí zneguje, že ani by som nepovedala, nemám pocit, že by to tak bolo, ty to stále robiš len preto, že ja chcem,.. Nechápem dnešné ženy, vraj podľa nej nemáme spoločné záujmy. Nestačí vo vzťahu len ľúbiť človeka?

Vážne vďaka za rady. Hlavne baby, dajte mi rady čo mám urobiť pre ten vzťah.

Fleur-de-lis

Pýtaš rady, ale veď čo potrebuje tvoja priateľka už vieš :)
Ja som vyrástla tak, že sme trávili ako rodina veľa času spolu, veľa sme sa jeden druhému venovali. To sa stalo pre mňa podvedome obrazom lásky - spoločný čas, pozornosť. Ak spolu dvaja ľudia netrávia veľa času, nemusí to znamenať, že tam láska chýba, ale pre niekoho, pre koho je spoločný čas hlavným prejavom lásky, je to ťažká skúška.
Pre tvoju priateľku je tento spoločný čas očividne veľmi dôležitým prejavom lásky. Logicky, ak tam chýba, získava dojem, že chýba aj láska.
Žena svojim pocitom dôveruje, sú pre ňu často smerodajné. Respektíve, pocity tvoria ženu. Darmo jej budeš hovoriť, že ju ľúbiš, a že to len nesprávne chápe... To ju ešte viac zraní. Nie, nie je to fér, ale je to tak...
Je to mladá baba, časom sa to môže zmeniť. Môže pochopiť a prijať že láska má rôzne tváre... Ale jej primárny prejav lásky vždy ostane rovnaký a vždy po ňom bude túžiť.
Môj teraz už manžel mal tiež oveľa menšiu potrebu spoločného času než ja. Bolo to náročné. Dosť sa mi v tom snažil prispôsobiť a ja som aj časom pochopila a začala dôverovať jeho láske, ktorá má iné primárne prejavy... Takže minimálne si už nemyslím, že ak so mnou nechce byť tak ma neľúbi :D
Človek dozrieva, a v lepšom prípade sa mení aj to detské "daj" na dospelácke "dám"...
No momentálne tvoja priateľka nedôveruje tvojej láske, pretože lásku chápe cez spoločný čas. Možno, zrejme, je jej problém aj sebeckosť a ešte nevyzretosť.
Ak nevidíš cestu ako spolu tráviť viac času, aj kvôli svojim povinnostiam, tak to asi nevyriešite. Jej potreba sa len tak nevyparí zo dňa na deň...

ferihitka

tak to sa nedivim, co frajerka hovori, zavisi od toho,kolko ste spolu. ale ma pravdu, za tyzden 2-3 hodiny sa vidiet dvakrát ?ved to je strašne malo,ja som s mojim frajerom trikrat do tyzdna na 5-6 hodín.aspn nieco ( tiez mame uplne rovnaku situáciu ako mate vy),takze neviem. a z pohladu ženy je to vazne minimum,čo ste spolu akože,to by som sa sťažovala aj ja.trošku by si mal uvažiť, že priatelku miluješ a je prirodzene,ked ste spolu,práveže tým,že ti to TOTO hovori,ta MILUJE ona,lebo laska je to,ked sme spolu a zdielame všetko spolu a nie jeden si robi,co chce a ste spolu na par hodin do tyzdna,to je strasne malo, robís chybu,ze nemas na nu vobec čas,a to vobec ,ale vobec nie je správne a dobre. vobec by to tak byť nemalo,akože.
práveže by si sa mal snažiť byt s nou co najviac,predpokladám,že tvoja hudba je len koníček,a nie to,co ta zivi,( ano,mas z toho peniaze,super,gratulujem,ale je to len HOBBY),radšej by si mohol venovat cas aj frajerke, a zadeliť si cas správne, a nielen sa venovat práci a kapele,ale aj jej viac..!lebo ju stratis

lolinka

Dve dôležité otázky, koľko máte rokov a ako dlho ste spolu. Ak ste spolu už dlhšie, tak jej to nemusí stačiť stretávať sa na 2-3 hodiny a nepodnikať spolu žiadne spoločné aktivity, ako výlety. Ja si myslím, že ťa ľúbi, inak by nechcel s tebou tráviť viac času. Ale zároveň asi rozmýšľa nad budúcnosťou a ak to takto pôjde ďalej, tak si ju nevie moc predstaviť. Proste jej vo vzťahu chýba byť viac spolu a chodiť spolu na výlety. To si nevieš spraviť čas aspoň niektorý víkend, aby si s ňou išiel na výlet? To každý víkend koncertuješ? Ako chápem aj teba, ale chápem aj ju, lebo vidí, že u teba nielenže nie je najdôležitejšia, ale nie je ani natoľko dôležitá, aby si si pre ňu vyhradil aspoň jeden deň na výlet. A tiež je dôležité, že keď sa teraz stretávate, že čo spolu robíte, či si urobíte nejaký pekný program alebo či to nie je hlavne len o sexe. Ju tento vzťah proste nenaplňuje, ak ju máš rád, tak hľadaj nejaké kompromisy, obaja čiastočne ustúpiť tomu druhému ale zároveň vyjsť s niečim v ústrety. Proste keď nemôžeš o mesiac ísť na výlet, tak skús navrhnúť nejaký iný deň.