Kde robím chybu alebo už ma neľúbi?

Príspevok v téme: Kde robím chybu alebo už ma neľúbi?
daniel p

Nikdy by som nepovedal, že si budem chcieť rady od ľudí cez net :D Ale skúsim to, lebo vidím, že dosť ľudí tu aj dáva užitočné rady.

Neviem kde robím chybu. S priateľkou máme z môjho pohľadu pekný vzťah. Mne ona veľmi vyhovuje. Povedal by som, že sme rovnako nastavení.

Ale ona sa minimálne raz mesiac sťažuje, že sme málo spolu. Ona je študentka, ja pracujem, je medzi nami 7 ročný rozdiel. Už polroka ma upozorňovala, že sa málo vidíme. Ono je to možno aj pravda. Vidíme sa 2krát do týždňa tak 2-3 hodiny. Ja jej vždy poviem, že sa posnažím, aby sme boli častejšie, je to všetko v pohode a potom po pár týždňoch zase sa sťažuje, že sme málo spolu, že som pohodlný vo vzťahu, ona chce zmenu, mne je to jedno, že som flegmatik, ľahostajný voči vzťahu. Ale to nie je pravda, ona si to nedá odhovoriť.
Vždy navrhne nejký spoločný výlet, lenže ja nie vždy môžem. Cez týždeň sa samozrejme nevidíme (ona je v inom meste, kde študuje, je to viac než 300 km) a cez víkend tak 3 hodiny v sobotu, lebo v nedeľu už ona cestuje. Teraz už je doma, má skúšky hotové, po práci chodí za mnou, naplánovala výlet o mesiac, ale ja nemôžem, lebo máme s kamošmi už 8-ročnú kapelu, darí sa nám a budeme mať koncerty. A proste nie vždy sa dá, aby sme boli spolu. A že jej to všetko chýba, ale ja nechápem, že to nevie pochopiť, že keď nemôžeme byť spolu, tak nemôžeme.
Včera mi povedala, že mi dáva poslednú šancu, buď budeme cez leto spolu častejšie alebo je koniec, lebo sa len trápi. Ale ja nechápem ako ona nemôže pochopiť, že pre hudobníka je dôležité chodiť na koncerty a tým aj zarábať? Lebo ja to beriem aj ako prácu.

Moja otázka znie : neľúbi ma? Lebo ja už neviem, keď sme spolu, je so mnou šťastná, keď sa dlhšie nevidíme 4-5 dni, tak už začína zase nejaký ,,problém". Ja sa s ňou rozísť nechcem, ale nechcem ani skončiť s kapelou. Vždy mi povie, že asi máme iné očakávania vo vzťahu. Keď jej poviem, že ja som predsa rád s tebou, tak ona mi to vzápätí zneguje, že ani by som nepovedala, nemám pocit, že by to tak bolo, ty to stále robiš len preto, že ja chcem,.. Nechápem dnešné ženy, vraj podľa nej nemáme spoločné záujmy. Nestačí vo vzťahu len ľúbiť človeka?

Vážne vďaka za rady. Hlavne baby, dajte mi rady čo mám urobiť pre ten vzťah.

Mesačný princ

Tá slečna vedela do čoho ide, keď si začala s hudobníkom!!!

vedela aký je, vedela že nemá toľko času a vedela, že v tomto vzťahu bude musieť obetovať viac, alebo sa prispôsobiť!

Áno, to auto je výhovorka. Ale ak slečna čaká, že ju príde vysnívaný princ pozrieť a zvezie ju na svojom tátošovi a on chudáčik príde pešo a unavený, bez jediného haliera, tak čo spraví princezná?...

Ja si myslím, že si slečna vybrala a áno, kompromisy by sa mali vo vzťahu robiť, malo by tam byť pochopenie a tolerancia...no toto všetko zatieni skutočnosť, že treba najskôr premýšľať či na vzťah máme a až potom konať.

Očividne na tento vzťah nemá ani zakladateľ a ani jeho partnerka, či čo to vlastne je...

Acco

Messje aj klara to celkom vystihli...

odo mňa len stručný postreh: málo obetuješ do vášho vzťahu, resp.do tvojho času.Z tvojej strany mi to pripadajú veľakrát ako výhovorky ako nemôžeš, pretože hento a tamto.Aj s tým autom.Človek, ktorý naozaj miluje a chce so svojím partnerom byť, by si určite našiel čas, viac času, aj keď ho je málo.Podľa tohto všetkého si takisto nie som úplne istý, či to z tvojej strany nie je viac kamarátska láska a či si schopný v takomto vážnejšom vzťahu pokračovať.

klara343

Prosim ta ty nic nerobis len fnukas kolko toho mas. A ako si panenky mas na nu najst cas.
Mas 30 r druhi muzi v tvojom veku maju zalozene rodiny a je tu nieco take comu sa vravi deti..si predstav. Co by si robil v takom pripade.
Si dospely muz. Mas koníčky fajn. Ale prosim ta niekedy je vztah aj o obete ze ta to bavilo v 20 beriem...ale clovek sa formuje..meni sa zivotny styl a priority a ty si ostal niekde na urovni chlapca kt. bavi hudba a nenapadne sa vytaca z domu aby ho rodicia nevideli. Kde v tejto celej kompozici tvojho sveta je ta zena kt. vraj milujes?
Vies...ja viem co to je nemat cas a bojovat s tym...lenze je rozdiel ho nemat ak sa posuvam dopredu za ucelom si zabezpecit buducnost..svoju a aj zeny kt milujem. Prestan fnukat a lutovat sa aky si nestastnik.
Ak by si chcel vydobyl by si si aj to auto - mama otec prepac ale dnes mam program s XY a to auto sa mi velmi hodi. Neviem nakolko si pritutany k rodicom ale vo vlastnom zaujme a pre dobro tvojej buducnosti by ti nepovedali nie. Naopak mali by plynut akasi podpora...tu mas kluce,chod synak.
Ohanas sa tu casom. Ale co tak ju potesit prekvapit aspon ked ste spolu uz malo. Priniest jej ruzu...poslat zasielku kvetov nikto nevravi ze maju byt za 100e ...ale aspon ta myslienka ktora sa jej prezenie hlavou ze jeej on ma fakt lubi.
Kedy si nieco spravil iba tak spontanne? Takyto naplánovany zivot je dost na prd. Mna by to tiez nebavilo a hladala by som muza kt ma patricne vie ocenit..a budem jeho stred vesmiru pritom bude stat nohami na zemi ...
Asi by si si mal spísať na jeden papier vsetky pre a proti co vies tejto slecne ponuknut a podla toho sa zariadi. Je to mlade dievca kt chce zit...a ty sa spravas ako nejaky stary mladenec kt nic netreba a je spokojny s tym co ma a je pre nho iba plus ze vobec ma nejaku zenu.
Tvoje dievca obdivujem ze take niečo toleruje vyse roka.

A pamataj. SLOVO ROBÍ CHLAPA.
A kde je to tvoje?

Messje

daniel
Ten minulorocny plan co si jej ponukol bol zase len o tebe.Skus sa jej spytat,kam by chcela ist,co by chcela robit.Skuste si obaja kazdy zvlast sa dohodnut,ze si napisete na papier co by ste chceli robit,ako vyuzit par dni v lete len pre seba.Dohodnite sa na 5 veci.Potom si to prečítajte a snad tam najdete jednu vec spoločnú.Si rozumny chlap,povedz jej co si teraz napisal nam.Ze to nerobis umyselne.
Vysvetli jej to.A neboj,ona ta lubi,inak by si jej nechybal.

daniel p

Prečítal som si všetky posledné príspevky. V podstate máte pravdu, som ešte také nedozreté decko. Skúsim nejaký výlet naplánovať. Ale minulé leto som ju pozval so mnou na víkendový hudobný festoval, ale ona odmietla, lebo nemá rada také stanovačky, chlastačky. Takže zase nemôžem povedať, že som nič nechcel zorganizovať. Tak byt, auto nemám preto, lebo som dokončil výšku až v 26, potom som 2 roky bol len polovičné úvazky a ďalší rok úplne nezamestnaný. Ona je pre mňa prvá vážnejšia známosť, dovtedy to boli len také krátke známosti, ktoré rýchlo skončili alebo sa nikdy ani nezačali. Tak ja nie som veľmi sexy, určite si ma nevybrala kvôli tomu, že som hudobník. Ani nevedela, že taká kapela v jej blízkom okolí existuje, spoznali sme sa na pokeci. Získal som si ju tým, že sa ku nej stále milo správam, som pozorný, každý deň si píšeme, som slušne vychovaný. Jej sa to páči, chodila by som mnou aj keby nie som v kapele. Predtým mala jeden vzťah, ale netrval dlho a pár známostí, ale viac neviem, nepýtal som sa.

Plánujem s ňou začať bývať, keď dokončí školu (má ešte posledný rok), hádam nám to vydrží. Ale už mi aj viackrát povedala, keď sme sa hádali, že ženu nepotrebujem, vraj mi stačia kamoši a kapela. Ja ju mám rád, aj keď s ňou často nie som. Proste to tak beriem, nemôžeme byť spolu, tak nemôžme. Veď keď spolu budeme bývať, tak budeme častejšie. Toto moje správanie môže byť aj tým, že som nikdy nemal dlhotrvajúci vzťah a až v takom neskoršom veku som našiel a mám už svoj ,,zabehnutý systém života".

a..Mesačný princ: fúha, tak to čo si napísal je extrém, asi ti nejaká žena musela ublížiť. Takto som to nikdy nevnímal.

Messje

Je pekne mat pracu,konicka,na vsetkom si zaribit peniazky,ale ked to nevies sklbit aj s partnerkou,naco ti je taky vztah?Skor by som povedala,ze ona ma 30 a ty 23.To ze mas koncerty a pracu ...to je v poriadku,ale ked raz nieco slubis jej a vyhovoris sa na rodicov,ze potrebovali auto...to je uz blbost.
A na otazku co sa pytas...ci ta lubi...fakt je smiesna na tvoj vek...prepac.Keby ta nelubila,bolo by jej jedno ci ste spolu ked aj len hodinu.
Ked dokazes neodlozit koncert, tak musis vediet dokazat neodlozit co si si naplanoval s nou.
Inak mozes cakat,ze ti utecie.Naco je jej vzťah z ktoreho nema radost?

Bubliii

Ale Mesačný, ide o práve o ten čas.. je fajn, že sa nás tu pán pýta, aspoň má záujem čo-to spraviť. Ja jeho priateľke úplne rozumiem, prešla som si niečím podobným, ale išlo o karate - nie hudbu a v podstate: cez týždeň sa nedalo = jeho tréningy, cez víkend sa nedalo = súťaže, páskovanie, cez prázdniny sa nedalo = detto + učenie detí.. Nechcela som mu stáť v ceste ísť za svojím snom, tak som radšej išla preč, ale bolelo ma to. Takže rozumiem jej a viem, že donekonečna to tolerovať nebude. Zakladateľ, poznáš knihu 5 jazykov lásky? Ak nie, určite si ju prečítaj, je to tenká knižočka, stačí na ňu jednu poobedie. Píše sa tam, že každý z nás prejavuje lásku inak, ale vždy ide o to isté. Niekto slovami, niekto darčekmi (hlavne deti), a niekto fyzickou prítomnosťou. Stavila by som sa, že tvoja priateľka je to posledné, ale ty asi nie. Ty máš asi iný primárny jazyk lásky. To sa ale dá riešiť, myslím, že ti na nej záleží, skús tú knižku. Ďalej sa mi veľmi páčil príspevok od adrie, tá ti dobre radí. Využiť busy/vlaky, pekné počasie, zahrnúť ju do svojich plánov a to všetko sa dá urobiť a PRITOM si nechať aj voľný čas (tož poznámka pre MP). Príde mi to, že máte celkom pekný vzťah, ktorý sa môže rozvíjať ďalej, tak to nezahoď a pokús sa byť priateľke viac nablízku. Každý deň má 24h, aj môj, aj tvoj, aj jej, je iba na nás, ako si tam rozložíme aktivity, povinnosti, hobby. Porozprávaj sa aj s priateľmi v kapele, možno zrušia 1-2 termíny a ty budeš môcť byť s priateľkou.

Mesačný princ

Je to veľmi jednoduché, zruš kapelu, prestaň pracovať, nemaj kamarátov, záľuby, zbav sa známych, odhlás sa zo všetkých sociálnych sietí, zbav sa času ,,pre seba,, a možno, možno potom bude tvoja partnerka šťastná.

Len sa potom nesťažuj ak ťa opustí, že nemáš okrem nej nič a že si to chceš hodiť na najbližšom strome!

Podľa mňa nerobíš žiadnu ,,chybu,, ale je to len môj názor.
Máš prácu, záľuby, a pre niečo sa do teba zamilovala nie?
Veď predsa s tebou nie je toľko rokov len pre ,,pekné oči,, aj keď to sa tiež stáva.

Ak ťa nechce takého, aký si tak ju vymeň, lebo váš vzťah, či čo to vlastne je sa veľmi rýchlo rozpadne a je to strata času.
Nájdi si priateľku, ktorá ťa takého, aký si ocení a bude ťa takého milovať.

Tu nejde o čas, vôbec nejde o čas!!!

ide o to, kto si ty a kto je ona.

adr1a.

Myslim si, ze sa casom asi aj tak rozidete. Mozno este kym bude ona ako studentka na vyske tak nie, ale casom ju toto vsetko omrzi, prestane ju to bavit a najde si k sebe kompatibilnejsieho partnera (Hlavne ak si po skole najde pracu. Zatuzi po osamostatneni rodine detoch). Teraz jej toto este ako-tak s tebou vyhovuje, mozno si jej akoze 1vaznejsia znamost laska, ten pocit mat akoze pri sebe hudobnika, nezavislaka, mozno si pekny sexy, zas hudobnici maju pre niektore baby zeny svoje caro kuzlo a slabost na nich ai co ju pri tebe este drzi no zamilovanost casom opadne, plus je uz teraz nespokojna vo vztahu ze ste malo spolu a nenaplna ju tento vas akoze vztah, + malo casu co pre nu mas a ze je az stvrta piata ci kolka v poradi az za tvojou kapelou - pracou - kamosmi - ci tvojim travenim volneho casu osamote bez nej co pises ze chces akoze mat cas sam pre seba, - asi aj rodina tvoja ai su pred nou este a niekde aaz potom sa nachadza ona. A ked ta zamilovanost opadne tak co vam potom akoze ostane?
Malo vas toho spaja, ste prilis rozdielni. To dievca je uplne ine nez si ty.
Je od teba sice mladsia o 7r no pritom je ovela viac zodpovednejsia vyspelejsia, je uplny opak teba, zivotaschopna, ctiziadostiva cielavedoma, ide si za svojim v zivote, ma uplne ine potreby zaujmy zaluby nez mas ty. Aj ako osobnost je ina a inde. Ty si este v podstate take velke dieta. Skor ju tlmis brzdis. Nenapreduje nerastie pri tebe. Ste uplne odlisni rozdielni. To o protikladoch ze sa pritahuju je vo vasom pripade blbost, pretoze u vas by ste museli chciet obaja makat na vasom vztahu a u vas maka skor len ona sama. Vo vasom vztahu sa snazi asi len ona.

Keby si chcel tak si to zariadis zorganizujes zmanazujes.
Pozri. Mas urceny plan kalendar harmonogram vasich koncertov. Tak si to naplanuj podla toho kedy koncertujes, mate skusky s kapelou a kedy nie a mas volno.
Pracujes. Oki. Ale zas den ma 24h a ty zrejme robis 8h. Zvysok dna si teda rozplanuj a zahrn ju tam obcas.
Bravaj ju napr.aj na tie vase koncerty, co je tiez cesta ako byt spolu, tak si to vsetko pekne rozplanuj. Ona ma teraz prazdniny a brigaduje. Takze zlad vase volna kedy ich mate obaja navzajom a tento cas trav s nou spolocne. Vsak na vylet mozete ist aj po tvojej praci poobede ci v nedelu (plus mas aj dovolenky narok na ne v praci. Tak si zober dake volno v tyzdni kvoli nej. Koncerty mavate piatky a soboty?).
Zober fakt, ze ste boli v januari na vylete a teraz je uz leto. Ak nepojdete teraz tak potom kedy? Ked jej zacne skola tak uz tazko. Ty koncertujes cez vikendy asi. Takze ostava ti cas v tyzdni. Ak nemas auto tak podte kludne busom ci vlakom - vlaky ako studentka ma ona zadarmo. Inak ja som v tvojom veku vystriedala uz 2 vlastne auta a za svoje vsetko kupene. Ved si mozes kupit aj starsie, ci si pozicat. Pises ze pracujes, plus mas aj prijem z koncertov, byvas u vasich, nemas v podstate nic a 30r na krku. Nebud hnilak a vymysli aj ty daky spolocny program vylet ai. Podte teraz v lete bud k vode, aquapark kupko jazero ai kupat sa zasportovat si, zabavit sa ai. Zas sa nevyhovaraj ohladne toho tancovania. Keby si chcel vsetko ide. Si hudobnik tak sa nehraj na nemehlo. Ona sa tiez trepe kvoli tebe na tie vase koncerty tak zas ty s nou mozes ist aspon raz na ples zabavu. Ked clovek chce tak vsetko ide a da sa. Len by si musel chciet. Skor hladas len vyhovorky ako sa nic neda.
Inak na to, ze mas 30r sa spravas este dost nedospelo nezrelo.
K nej pristupujes skor ako ku kamoske a nie ako k partnerke ci k zene ktoru milujes. Akoby si len hladal vyhovorky. Ohladne nej a vasho vztahu sa snazis naozaj dost malo

Bandolera

Naco si ju silou mocou chces ,,pri sebe" drzat, ked na nu nemas cas? Pises, ze to neni kvoli sexu. Tak nerozmyslali ste nad tym, ostat len kamaratmi? Lebo podla toho co pises, takymto stylom sa stretavaju kamarati... Ona ta lubi, a vobec jej nezavidim, ze tebe vas vztah vyhovuje iba na baze kamaratstva.. mozno k nej citis nieco ako keby bola tvoja najlepsia kamaratka, preto nemas potrebu menit frekvenciu vasho stretavania. Kebyze ju lubis tovnako ako ona teba, tak by si hladal sposob ako byt spolu castesie, lebo jednoducho by si mal tu potrebu mat ju pri sebe... Podla mna bolo od teba sebecke, ked uz ona sa rozhodla toto vase stretavanie riesit, tym ze kazdy si bude teda zit vlastnym zivotom, a ty to nechces akceptovat ze laska pre nu takymto stylom jej viac ublizuje ako keby ta nemala vobec... Ked ty nechces riesit kompromisy a podla teba sa jej venujes dostatocne ( mimochodom to je v skole na 4-ku)... Ja by som takyto ,,vztah" tiez netrpela