Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kde robím chybu alebo už ma neľúbi?

Príspevok v téme: Kde robím chybu alebo už ma neľúbi?
daniel p

Nikdy by som nepovedal, že si budem chcieť rady od ľudí cez net :D Ale skúsim to, lebo vidím, že dosť ľudí tu aj dáva užitočné rady.

Neviem kde robím chybu. S priateľkou máme z môjho pohľadu pekný vzťah. Mne ona veľmi vyhovuje. Povedal by som, že sme rovnako nastavení.

Ale ona sa minimálne raz mesiac sťažuje, že sme málo spolu. Ona je študentka, ja pracujem, je medzi nami 7 ročný rozdiel. Už polroka ma upozorňovala, že sa málo vidíme. Ono je to možno aj pravda. Vidíme sa 2krát do týždňa tak 2-3 hodiny. Ja jej vždy poviem, že sa posnažím, aby sme boli častejšie, je to všetko v pohode a potom po pár týždňoch zase sa sťažuje, že sme málo spolu, že som pohodlný vo vzťahu, ona chce zmenu, mne je to jedno, že som flegmatik, ľahostajný voči vzťahu. Ale to nie je pravda, ona si to nedá odhovoriť.
Vždy navrhne nejký spoločný výlet, lenže ja nie vždy môžem. Cez týždeň sa samozrejme nevidíme (ona je v inom meste, kde študuje, je to viac než 300 km) a cez víkend tak 3 hodiny v sobotu, lebo v nedeľu už ona cestuje. Teraz už je doma, má skúšky hotové, po práci chodí za mnou, naplánovala výlet o mesiac, ale ja nemôžem, lebo máme s kamošmi už 8-ročnú kapelu, darí sa nám a budeme mať koncerty. A proste nie vždy sa dá, aby sme boli spolu. A že jej to všetko chýba, ale ja nechápem, že to nevie pochopiť, že keď nemôžeme byť spolu, tak nemôžeme.
Včera mi povedala, že mi dáva poslednú šancu, buď budeme cez leto spolu častejšie alebo je koniec, lebo sa len trápi. Ale ja nechápem ako ona nemôže pochopiť, že pre hudobníka je dôležité chodiť na koncerty a tým aj zarábať? Lebo ja to beriem aj ako prácu.

Moja otázka znie : neľúbi ma? Lebo ja už neviem, keď sme spolu, je so mnou šťastná, keď sa dlhšie nevidíme 4-5 dni, tak už začína zase nejaký ,,problém". Ja sa s ňou rozísť nechcem, ale nechcem ani skončiť s kapelou. Vždy mi povie, že asi máme iné očakávania vo vzťahu. Keď jej poviem, že ja som predsa rád s tebou, tak ona mi to vzápätí zneguje, že ani by som nepovedala, nemám pocit, že by to tak bolo, ty to stále robiš len preto, že ja chcem,.. Nechápem dnešné ženy, vraj podľa nej nemáme spoločné záujmy. Nestačí vo vzťahu len ľúbiť človeka?

Vážne vďaka za rady. Hlavne baby, dajte mi rady čo mám urobiť pre ten vzťah.

neviem111111

ja si nemyslim, ze niekde robis chybu. ale zaroven aj chapem, ze sa to priatelke zda malo. mate zrejme rozlicne predstavy o tom, kolko by ste spolu mali travit casu a ak chcete aby to fungovalo, treba aby ste obaja urobili troska kompromis. nevies obcas obetovat ten "Cas pre seba" a byt s nou, ked ju mas rad? a na vylety sa predsa da ist aj bez auta. SADka chodi, mozete ist niekde na noc-dve cez vikend.

daniel p

Prezyvka055: bola na mojich koncertoch už asi 5-krát. Nesťažovala sa mi, myslím, že ona tam aj rada chodí. Len ju musm pozvať a niekedy. Mňa aj trápi, ked viem, že tam nebude žiade dievča, koré by spoznala, že by sa tam sama nudila. Ales koncertmi ona problém nemá, i keď to nie je štýl hudby.

Kafe: ja a tancovať? to vážne nie, ja nmám rád tanec. No a bývanie teraz cez leto na 2 mesiace nie je možné. Máme malý byt, ale o to ani nejde. Má brigádua to by každý deň dlho cestovala (už len medzi nami je 35 minút busom, nie sme z rovnakého mesta).

lolinka: na poslednom výelte so s ňou bol v januári. Asi by som už mal niečo vymyslieť. A celý čas neobetujem na moje hoby. Potom je aj čas kedy chcem mať odych sám pre seba.

kafe

daniel, mohla by sa priateľka k tebe nasťahovať? Aspoň cez leto, na dva mesiace. Súhlasili by s tým rodičia? Vyhovovalo by to priateľke? Boli by ste spolu aspoň ráno a večer.
Ďalšia vec. Ak vám to krachuje na výletoch, čo keby si sa kvôli nej naučil tancovať? Na to by si si v poobedňajších hodinách mohol nájsť čas a myslím, že z takéhoto nápadu by bola nadšená - že to chceš urobiť pre ňu, bol by to kvalitne strávený čas presne tak ako to jej vyhovuje. A ty by si sa možno vytešoval z toho, že jej môžeš spraviť radosť (neviem, možno by ťa to obťažovalo, ale máš len 30, nie si starý chren, ktorému sa chce už len sedieť pri telke a odfukovať pri pive. Aj iné drevá sa naučili ladne pohybovať, chce to len čas, chuť a trochu snahy. Urobiť niečo pre človeka ktorého milujem predsa nemôže byť namáhavé. Alebo hej? Neviem).
Nechce na koncerty chodievať s tebou?

Mne presne na tomto stroskotal vzťah. Že sme sa málo vídali a aj keď som navrhovala niekoľko riešení, nič. Z druhej strany žiadna snaha. Nemôžeme byť tak často spolu a basta. Vídať sa raz, dvakrát za mesiac je pre vzťah málo. Je to ako naťahovanie na škripec - túžiš byť s ním a nejde to. To radšej rozchod ako sa trápiť, v tomto kočku úplne chápem.
Tak ak ty tu snahu máš, vždy sa dá niečo robiť.

lolinka

daniel p poviem ti úprimne, keby ja mám takého priateľa, čo ma záľubu ktorej sa venuje toľko, že mu na mňa prakticky nikdy nezostáva čas, nikdy so mnou nejde na žiadny výlet a trvá to už rok, tiež by mi to vadilo. Mal by si si určiť v živote priority, buď chcem mať dievča, alebo všetok svoj voľný čas venovať koníčku. To, že s ňou nejdeš do fitka nevadí, nemusíte mať všetky záľuby spoločné, ale choď s ňou aspoň občas na výlet keď po tom tak túži. Aspoň raz za mesiac alebo raz za dva mesiace. Podľa toho čo píšeš je to zrejme fajn baba a škoda by bolo ju stratiť, tak skús trocha zabojovať. Urobiť aspoň malé ústupky.

daniel p

Mesačný princ: ale to by si jej krivdil, keby je so mnou len kvôli nejakému finančnému prospechu. Ona začala so mnou chodiť, keď som bol celý rok nezamestnaný a nikdy mi to nevyčítala. Ani to, že v takom veku bývam ešte s rodičmi. Keď aj niekam ideme, platí za seba, niekedy aj za mňa, potom zase ja za ňu. Nemal som nikdy pocit, že by ma zneužívala. Vzájomne si kupujeme darčeky, niekedy mi donesie aj nejakú drobnosť, len tak, ani sviatok nemám.

Fleur-de-lis: áno, môže to byť príkald mojej priateľky. Ona sa veľmi rada stretáva s kamarátkami, príbuznými, rada športuje, viežiť osamote, aj v spoločnosti, má slušné spávanie a je veľmi pekná. Môj ideál. Taktiež rada chodí na rodinné oslavy, svadby, plesy. To ja veľmi nemám rád, ani na plese už nebola, lebo som nechcel ísť. Na svadbe celý čas pri mne sedela, lebo ja neviem a nerád tancujem, aj keď som videl na nej, že by veľmi bola rada, keby mala takého priateľa, ktorý by rád zdieľal rovnaké záujmy ako má on. Keť to tak píšem a čítam, my vážne nemáme spoločné záujmy mximálne sa poprechádzame, pozrieme film, ani do fitka s ňou nejdem, keď ma volá. Ale mne to vôbec nevadí, že nemáme spoločné záujmy.

ferihitka: áno, je to len záľuba, mám za to aj nejaké peniaze, ale venujem sa tomu už 8 rokov, a to nechcem vzdať. A vážne veľa aktivít, plánov a skúšok v kapele nezáleží odo mňa.

Mesačný princ

Nerobíš chybu nikde. Opäť sme len pri naivnom uvažovaní ,,dnešných,, žien. Muž musí aj dobre zarábať, aj tráviť s partnerkou celé dni a aj mať čas na koníčky či na dovolenky. veď už nebláznite!

Toto je celé zle. Áno takí ľudia, ktorí sa pohybujú v politike alebo sú súčasťou horných 10000 u tých je to ok. Ale chcieť dokonalosť od niekoho, kto za to ani nemôže...omg.

Nie, nemiluje ťa! Ak by to tak bolo tak by chápala, prečo si v práci a prečo zarábaš peniaze. Ak bude aj ona zarábať tak som veľmi zvedavý koľko času budete na seba mať a to nehovorím, keď sa vám náhodou narodia deti.

daniel p

lolinka: ona 23, ja o 3 mesiace 30. Sme spolu rok a niečo. Ale áno, viem si to predstaviť, ale problém je napr., že ešte nemám vlastné auto,byt, tak tie výlety sú ťažšie zrealizovateľné, alebo sa s ňou dohodnem deň vopred, že ideme tam a na ďalší to musím zrušiť, lebo nečakane potrebujú rodičia auto. A čo sa týka toho výletu, ktorý naplánovala o mesiac, tak tie dátumy koncertov nezáležia odo mňa, čiže ja si veľmi pískať nemôžem, kedy sa to mne hodí. Keď sme spolu cez víkend, tak prídem za ňou, ideme sa niekam prejsť, sadnúť si. Nie som s ňou kvôli sexu. Ale že ju už nebaví chodiť sa stále prechádzať ak nej domov často nechodím, lebo to nemá veľmi dobré a ona sa aj tomu vyhýba, aby som tam často chodil. Tak ona mi nič nezakazuje, ani ma nekontroluje, skôr by som povedal, že ustupuje nech uprednostím svoju kapelu, keďže sa chce rozísť. Ja by som aj navrhol iný deň,ale, keď tie dátumy kncertov sú už opred naplánované a aj to neviem ovplyvniť a cez týždeň sa to nedá, keďže som v práci.

Fleur-de-lis

a zas som spadla do "ženského" uvažovania :D Ak spolu dvaja nie sú, neznamená to hneď, že to ani nechcú, len niečo iné v tej chvíli chceli/potrebovali viac. Takže oprava, ak sa manžel venuje činnosti, ktorej súčasťou nie som, nemyslím si hneď, že ma neľúbi :D