Ahojte,
asi pred troma rokmi som bola sikanovana od byvaleho priatela za postavu, neskutocne som schudla, az to suviselo s bulimiou, vyzerala som hrozne ziadne prsia len kosti a prepadnuta tvar... nastastie mi doslo ze o tomto laska nie je, rozisli sme sa a zacala som znovu jest (pred tym to bolo jedno jablko denne) tak som samozrejme pribrala co mi ale vobec nevadi, koncne nie som unavena a mam nejake tvary :) urcite mam nadvahu ale tucnou by som sa nenazvala. dnes ma jeden kamarat velmi urazil, priam sa ma dotkol ked mi povedal ze by som mala nieco zacat zo sebou robit.... rada by som mala za vase nazory ako vyzera tucna zena a podobne
Čo pre vás predstavuje pojem "tučná žena"
Musí ťa to veľmi tlačiť, keď produkuješ takéto tapety.
Ohľadom toho psychického šikanovania, ako som písala nižšie, fantasticky zaberajú na týchto šikanujúcich chlapov posmešné úškrny. Ty proste nepovieš ani slovo, ale akonáhle daný muž prejde okolo teba a niečo ti povie - prikáže - za niečo ťa poníži, nepovieš mu proste ani slovo, len hodíš naňho posmešný úškrn typu, že ho neberieš vážne, zatiaľ, čo ostatným mužom v kolektíve dopraješ úctivý pohľad, aj sa zasmeješ na ich vtipoch, aj sa s nimi normálne porozprávaš, ale akonáhle sa v skupinke vás ako rozprávajúcich sa ľudí objaví "ON", okamžite nahodíš posmešný úškrn typu, že ho neberieš vážne, ostatným mužom dopraješ časté pohľady, naňho sa však takmer vôbec ani nepozrieš, alebo keď začne rozprávať, pozrieš sa inde, ako keby tam ani nebol, prípadne sa zo skupiny na chvíľu vzdiališ, pričom tej chvíľke predchádza posmešný úškrn, ale keď sa už konečne pozrieš aj naňho, tak len posmešným pohľadom a s posmešným úškrnom. Neverbálna komunikácia je tiež silná zbraň. A za ňu ťa nemôže nikto ani z roboty vyhodiť, lebo "Však si vôbec nič zlé nepovedala". Ty si totiž vôbec nič nepovedala:) A písomné upozornenie, či vyhadzov z roboty, je len za šéfovi sa nepáčiace slová, ale nie za to, aký ksicht ukazuješ. Ja sa zvyknem pravidelne zabávať tým, že pár mesiacov posmešnými úškrnmi šikanujúcemu denno-denne žeriem nervy, až kým z roboty, kde mám takého kolegu/šéfa, neodídem. Vo väčšine prípadov, čo som si všimla, tak akonáhle som z danej firmy odišla ja, doslova do jedného dňa odišiel aj šikanujúci chlap, pokiaľ nebol šéfom. Buď na veľmi dlhú simulantskú maródku, alebo dal výpoveď. Jednoducho povedané, po odchode práve tej pracovníčky, ktorá bola zo všetkých jednoznačne najkrajšia, najmúdrejšia a zároveň aj najusilovnejšia, čiže šikanovanej obete, šikanujúci ako keby vlastne stratil zmysel svojho života, ako keby už ani nemal pre čo žiť, lebo jeho jedinou radosťou na tomto svete bolo robiť peklo zo života niekomu, komu on sám nesiaha ani po členky a veľmi dobre o tom vie a jeho výnimočné schopnosti a mimoriadne danosti mu závidí. Raz som naprílad vo Viedni na otázku, prečo odchádzam a kam idem, odpovedala, že odchádzam, lebo sa sťahujem do iného mesta. Ten, čo ma šikanoval, potom odišiel na trojmesačnú simulantskú maródku. Po návrate z nej sa v preplnenom mekáči v pracovnej uniforme pobil so zákazníkom. Na nevinnom zákazníkovi, ktorý za nič nemohol, si vybil zlosť z môjho odchodu, ktorú nemal strávenú ani tri mesiace po mojom odchode z firmy. Títo šikanujúci ľudia tiež hádžu posmešné úškrny na teba (od nich som sa to naučila, tak im to vraciam), keď im niečo vyčítaš, hoci by nemali, lebo z tvojej strany je kritika oprávnená. Ale predsa to robia. Tak prečo by si to nemala robiť aj ty voči nim? A žalovať pred šéfmi na takého človeka môžeš tiež, nech sa prispatým priblblým šéfom otvoria oči a nech pochopia, že akonáhle prišiel šikanujúci do firmy, celé šéfstvo sa zrazu postavilo do pozoru a začalo skákať, ako šikanujúci píska (šéfovia totálne zmanipulovaní - je na mieste žalovaním v kancelárii zmanipulovaným šéfom otvoriť oči). S ľuďmi po ľudsky, so sviňami po svinsky.
Problem sucasnosti je ten, ze ludia sa prilis zaoberaju svojim vzhladom a nie tym, ako sa skutocne fyzicky citia a ci su zdravi. Kazdy sme dostali do vienka ine geny, iny metabolizmus a inu "idealnu formu". Sme rozdielni - zvnutra aj zvonka. Je totalna kravina menit nasilu tych, co vycuhuju z akejsi momentalne trendovej predstavy o krase.
Ja mam 170 a moja vaha je uz 30 rokov medzi 52 - 55. Mam, ako sa hovori, aj rici aj cici. Chudsia nechcem byt, lebo je to nezmysel, a tucnejsiu by ma moje tenke kosti a klby neudrzali. Takto utiahnem, resp. zdvihnem svoju vahu a to je tak akurat. Moja kamaratka ma o par centimetrov menej a o 10 kg viac, ale pri pohlade na nu povies, ze je chuda. Az ked sa prizries, uvidis pevne kosti a ramena, pritom je pekna, harmonicka, je proste tak genegicky usporiadana. Moja mama ma mensie prsia a poriadny podvozok, mala vzdy okolo 70 kg, a pritom tiez vzdy bola pekna, dnes ma 80 rokov aj kil a este sa za nou obzeraju ☺
A aj kopa tucnejsich zien vie svoju slaninu nosit s graciou, mam dost takych kamaratok. Ak par kil navyse nie je 30 kil navyse a nesposobuje zdravotne problemy, nemas co riesit. Ak sa zena z nejakeho dovodu prepchava, slanina z nej visi, obmedzuje ju to v pohybe, praci, v aktivitach, ma to dopad na jej zdravie, vtedy by mala s vahou nieco robit. Ale to, ako vyzera, by mal byt posledny dovod na zapocatie zmeny, lebo predstava o krase sa casom a priestorom meni, a zdravie a schopnost fungovat platia stale.
inak ja som mala kolegynu v práci 50kg-vú, ktorej jej debilny frajer vyblakoval že je tučná,...ešte aj ked za nou bol v práci a ona práve jedla suchár si neodpustil komentár že "stále iba žerie..." zakomplexovaný retard...
bola taká zdeptana ze sa pred cudzimi ludmi ponizovala, sama na seba nadavala aka je krava,..neschopna, sprostá... atd..
až to došlo do extremu že nam v práci začala odpadávať zo stresu a hladu... našťastie sa s debilom rozišla... lebo dnes neviem ako by dopadla ako nejaka vychudnuta 40kg troska...
R.123, ľutujem všetkých ľudí, ktorí musia čo len krátky čas pracovať s takou obludou ako si ty.
nepíšeš akú máš váhu, výšku, tak nie je podla čoho posúdiť...
a takemu priatelovi aj kamaratovi treba povedať "zbohom"
Mám bývalú spolužiačku, ktorá mala do svojich cca 32 rokov super postavu - meria asi 170 cm a vážila okolo 55 kg. Dnes mám 38 rokov, výška jej zostala, ale zrejme má okolo 80 kg, to je už podľa mňa veľa aj na prasa. Neznášam ak na žene visí jej brucho, alebo má tučné ruky, nohy. Treba jesť a nie žrať.
Každý má inú predstavu o tom, ako vyzerá a koľko váži tučná žena, niekto považuje za tučnú každú ženu, ktorá má nad 55 kg, pre iného je 70 kg stále v pohode. Nech budeš vyzerať akokoľvek a vážiť hocikoľko, nikdy sa nebudeš páčiť každému, o to sa ani nesnaž, to sa nedá. Vykašli sa na nejakých tajtrlíkov čo majú problém s tvojím vzhľadom, dôležité je, ako sa cítiš ty. Určite sa nájde dosť mužov, ktorým sa budeš páčiť taká aká si tak tých ostatných nerieš. Nemajú právo ťa kritizovať za vzhľad, každý sme nejaký a ani oni určite nie sú dokonale krásni.
R.123 dakujem za prispevok! O tom, co pises, sa nepise vela, aspon ja som si nevsimla. Som velmi rada, ze som si mohla precitat zopar riadkov na temu sikany zo strany skaredych, tucnych a neuspesnych chlapov. Lebo uz som si pripadala, ze som asi divna, ze mam taku skusenost. Stale som nechapala, ako sa to moze diat, ved sa to nikomu inemu nedeje a ani som o tom nepocula. Psychicke zhadzovanie je hnus, tazko sa voci tomu branit, zvlast, ked toho cloveka nemozes prestat stretavat, lebo si v skole, ktoru si nemozes dovolit zmenit. Je to ako trollovia v internetovych diskusiach ale nazivo v realnom zivote. Ublizovat slovom je tak jednoduche. Doteraz neviem, ako sa voci tomu da branit, ked ani ignoracia mu nezavrie usta a on stale pokracuje.