Ahojte,
asi pred troma rokmi som bola sikanovana od byvaleho priatela za postavu, neskutocne som schudla, az to suviselo s bulimiou, vyzerala som hrozne ziadne prsia len kosti a prepadnuta tvar... nastastie mi doslo ze o tomto laska nie je, rozisli sme sa a zacala som znovu jest (pred tym to bolo jedno jablko denne) tak som samozrejme pribrala co mi ale vobec nevadi, koncne nie som unavena a mam nejake tvary :) urcite mam nadvahu ale tucnou by som sa nenazvala. dnes ma jeden kamarat velmi urazil, priam sa ma dotkol ked mi povedal ze by som mala nieco zacat zo sebou robit.... rada by som mala za vase nazory ako vyzera tucna zena a podobne
Čo pre vás predstavuje pojem "tučná žena"
Na určenie spravnej hmotnosti služi vzorec BMI - hmotnosť : Výška x výška v cm : 100 Výsledné číslo by malo byť medzi 19 - 25.
Važim 50
Výška 1,51
tak 50 : 1,51x1,51
50: 2.28 = 21,92
Tiež si myslím, že je to relatívny pojem "tučná".
Mám kamarátku, ktorá má cca 80 kg, ale vôbec nie je podľa mňa tučná. Má síce bruško, ale to je všetko a v pohode si oblečie tričká aj najväčšie detské číslo. Naša spoločná známa, už pani v rokoch 65 ročná, má vyše 85 kg, oblečie sa ako 20-ročné, obtiahnuté leginy a pod. a povie jej, že veľmi pribrala, lebo každý bol zvyknutý, že má max. 50 kg. Tá pani považuje ju za tučnú a seba nie.
tak ono je to relatívne. každý to vidíme inak. ja mám priateľku, ktorá má 172 cm a 65 kíl. predtým mala 70 kíl, cez zimu aj 72 a páčila sa mi viac. a to vôbec nie je športový typ, svaly nemá, skôr silnejšie stehná a boky a bruško ale taká má žena byť. teraz mi príde štíhla aj každý to vraví že aká je štíhla, keď mala 70 kíl bola akurát. tak ju nahováram nech priberie naspäť tých 5 kíl a kľudne aj 10 :) ale to časom príde, má len 21 rokov. predtým mala lepšie prsia, aj zadok aj celú postavu ženskejšiu. podľa mňa by bola tučná tak od 80 kg vyššie, aj keď pri tých 70 vravela že sa jej zle chodí, že sa jej stehná šúchajú, že sa jej brucho natriasa, že sa jej zle hýbe a neviem čo... takže ťažko povedať čo je tučná žena, každý to vidíme inak, mne sa skôr páčia zaoblenejšie ženy a treba si uvedomiť, že ženy nezaobľujú svaly ale len tuk. takže keď chce žena zmohutnieť a zmužnieť, nech cvičí v posilke, keď chce mať krivky ako žena, nech priberie tuk.
tučné je toto...
Toto su modelky XXL. A podla mna su krasne a ženské: Chloe Marshall, Ashley Graham, Tara Lynn, Justine Legault, Barbara Brickner ai
Veľa záleží od typu kostry. Ja mám veľmi tenké kosti, 167 cm a hmotnosť kolísavú medzi 50 a 54 kg. A všetci mi hovoria, že som strašne chudá a mala by som pribrať. Ale ja sa vo svojom tele cítim dobre v takom, aké je, stravujem sa zdravo, cvičím a behám. Nejakú športovú činnosť mám každý deň a bolo to tak stále. Lenže ja sa vo svojom tele dobre cítim v takom, aké je a tí ľudia, čo mi kážu pribrať, nechápu, že mňa robia chudou a chudo vyzerajúcou predovšetkým tenké kosti. Keď som v minulosti poslúchla mamu a pribrala som na 67, tak mi každý zrazu hovoril, že aká som pekná, akurát, ale stlačila som si brucho a riť a tam 10 cm vrstva tuku. Na vzhľad to nevyzeralo tučne, lebo som bola stále na objem pomerne malá a skôr som sa aj vtedy stretávala s reakciami, že som chudá, ale už nie tak strašne ako predtým, no necítila som sa v takom tele dobre, lebo sa mi triasla slanina na riti a na stehnách a na bruchu a nebolo to nič moc, zlý pocit som mala sama zo seba a cítila som sa ťarbavá a neobratná. Takže veľa závisí od toho, či sú kosti tenučké, alebo či sú hrubé kostiská. Niekto má len samotnú kosť na ruke hrubšiu ako ja celú ruku aj s kosťou, svalom a kožou. No keby takú "veľkosť"na výzor, ako som mala v minulosti po pribratí cca 15 kg ja s mojimi tenučkými kosťami, mala nejaká baba s rovnakou výškou ako ja, ale so širokými a hrubými kostiskami, so širšími ramenami, širokánskym hrudným košom, širokými kosťami na rukách a nohách (okolo hrubých kostí sa aj tie svaliská zdajú byť velikánske...), tak na tej by sa veru ani len milimeter túčiku nezatriasol, lebo by žiadny nemala. A keby chcela schudnúť na moju terajšiu "veľkosť" - pozor, nie hmotnosť, ale veľkosť - objem, tak by rovnako vyzerajúci objem, ako mám ja teraz, keď som bez tuku, nedosiahla vôbec, lebo taká by sa skôr dopracovala k anorexii, ako k objemu na výzor mne podobnému, pretože tie velikánske hrubé kostiská a svaliská by to nepustili. Taká má dobrú telesnú výbavu začať chodiť do fitka a robiť kulturistiku, ale to ja by som s tenučkými kostičkami veru nemohla. A jasné, že tie kilá na hmotnosti do plusu u človeka s hrubými kostiskami v porovnaní s človekom rovnakej výšky s tenkými kostičkami robia aj tie kosti a svaly, lepšia svalová výbava. Keď človekovi chudučkému kvôli tenkým kostiam niekto píli uši, aby pribral, tak na tie tenučké kostičky je to len záťaž, nosiť také pneumatiky, hoci aj chudo vyzerajúce. Ale prečo to tie naše matere nechápu?
mária77 ... vyčítala z tabuliek a teraz si myslí že zjedla všetku mudrosť sveta...
ANGEL-DEMON, normálna hmotnosť pri tvojej výške je okolo 55 kilogramov. Ty máš o 17 (SEDEMNÁSŤ) kíl viacej! Si tučná. To že si odšmatleš 1500 metrov na bežeckej dráhe, alebo sa poflákaš v posilke, s tebou žiaden zázrak nespraví.
Serena Wiliams je vrcholová športovkyňa, ktorá má svaly ako chlap a je škaredá ako chlap.