Dobry den. Neviem na koho sa mam obratit tak pisem sem. Mam 16 rokov a doma casto zazivam bitky od otca aj ja aj mama ale mama s tym odmieta nieco spravit. Vcera nebola doma a moj otec (je to neskutocny cholerik dokaze ho nahnevat vsetko a je potom agresivny) dostal amok kvoli niecomu neupratanemu ani neviem poriadne preco a zacal ma bit kricat po mne a ja som to uz nemohla vydrzat a zacala som sa mu vyhrazat ze ak neprestane zavolam policiu. One neprestal. Zavolala som na policiu poslali hliadku ale dovtedy bol ako vymeneny vsetko sa ukludnilo a nepriznal si nic. Prisla domov mama a oni sa zacali pytat kde pracuju rodicia kde chodim do skoly do akej triedy atd. Ked odisli samozrejme ja som bola najhorsia. Mama sa mi teraz vyhraza ze pridu za mnou do skoly a pojdem na socialku a podobne tak sa pytam ako budu dalej vyjazd riesit? Pojdu do skoly alebo budu nieco policajti zistovat o mne alebo pride nejake predvolanie na policajnu stanicu na vysluch? Ja osobne si myslim ze prisli upokojili situaciu a odisli a viac to riesit nebudu. Nechcem na neho podavat trestne oznamenie nijak by sa to nedokazalo bolo by to len tvrdenie proti tvrdeniu lebo mama nikdy nesla k lekarovi po bitke. Prosim pomozte mi s tym nejak ja uz viac neviem co mam robit a bojim sa nechcem aby niekto vedel a riesil ze sa u nas take nieco deje a ze tu boli policajti.
Dakujem za odpovede a za vas cas
Bitky
Ak take nieco pride,poviete ze oznamenie podat nechcete.Prinajhorsom by si mohla povedat keby uz just,ze si si to vymyslela lebo ta nehneval.
Ale...preco sa tak bojis?Nemal by skor otec mat strach a konecne sa nad sebou zamysliet?Dokedy tie bitky chcete drzat pod poklickou?Ked sa mama necha mlatit...jej vec ked sa jej to paci.Ale teba by nikto mlatit nemal.Komecne mu treba ukazat smer otcovi ked mu nie je rady.Nesmies ho lutovat.To on ma teba pre boha.Aj mame sa cudujem ze miesto aby drzala s dietatom este chrani nasilnika.
Messje vraj mame povedal ze sa to bude riesit lebo nemam 18. Ak pride ale predvolanie na policiu tak co potom? Mohlo by vobec nieco take prist? Alebo skor lepsie sa opytat ci by malo.
Prepacte ak sa vam moje otazky zdaju hlupe ale v takychto veciach sa nevyznam nemam ziadne taketo skusenosti.
Neboj nic.Nikto sa nic nedozvie pokial ste neprisli spisat a podpisat co sa stalo.
Zuzan
Veci sa maju takto...
Ked pride policia na nahlasenie fyzickeho hlasenie,oni prist musia.To co povedali mame pred odchodom je,ze ak chcete podat na otca trestne hlasenie,mate sa dostavit najblizsie pod vas okrsok.Mama im urcite povedala ze oznamenie podavat nebudete.Otca by riesili az keby ste prisli tam a spisali co sa u vas dialo.To ze policajti tam boli,oni si musia urobit zapis,kvoli vyjazdu.Ale to je len pre nich.Mama ta s platenim vyjazdu strasi.Nic take nebude.
Zuzan do skoly urcite nepridu...
0vecka lenze este nemam 18 a to je podla mamy problem ze prave kvoli tomu budu riesit a ja neznesiem aby prisli do skoly pre mna a este aj ostatni to zacali riesit vypytovat sa na to a pripominat mi denne problem ktory chcem aby ostal len doma
Zuzan ee to je blbost... iba kvoli vyjazdu ziadne predvolanie nebude
*co by bolo najlepsie keby sa to dalej u policie neriesi
*co by bolo najlepsie keby sa to dalej u policie neriesi
R.123 mam 16 chodim uz na strednu a bohuzial musim pockat kym skolu skoncim. Hned ako skoncim na strednej pojdem na vysoku a prec z domu ale takto som v situacii v ktorej nemam moc na vyber. Preto sa snazim uhasit aspon jeden problem a aby bol vyjazd policajtov pre otca zatial len zdvihnuty prst a posledne varovanie lebo dalsie problemy v rodine sposobovat nechcem. Nechcem zatial aby sa to riesilo dalej preto ma zaujima ako sa vyjazdy dalej riesia a ci sa vobec riesia (co by bolo najlepsie).