Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bitky

Príspevok v téme: Bitky
Zuzan

Dobry den. Neviem na koho sa mam obratit tak pisem sem. Mam 16 rokov a doma casto zazivam bitky od otca aj ja aj mama ale mama s tym odmieta nieco spravit. Vcera nebola doma a moj otec (je to neskutocny cholerik dokaze ho nahnevat vsetko a je potom agresivny) dostal amok kvoli niecomu neupratanemu ani neviem poriadne preco a zacal ma bit kricat po mne a ja som to uz nemohla vydrzat a zacala som sa mu vyhrazat ze ak neprestane zavolam policiu. One neprestal. Zavolala som na policiu poslali hliadku ale dovtedy bol ako vymeneny vsetko sa ukludnilo a nepriznal si nic. Prisla domov mama a oni sa zacali pytat kde pracuju rodicia kde chodim do skoly do akej triedy atd. Ked odisli samozrejme ja som bola najhorsia. Mama sa mi teraz vyhraza ze pridu za mnou do skoly a pojdem na socialku a podobne tak sa pytam ako budu dalej vyjazd riesit? Pojdu do skoly alebo budu nieco policajti zistovat o mne alebo pride nejake predvolanie na policajnu stanicu na vysluch? Ja osobne si myslim ze prisli upokojili situaciu a odisli a viac to riesit nebudu. Nechcem na neho podavat trestne oznamenie nijak by sa to nedokazalo bolo by to len tvrdenie proti tvrdeniu lebo mama nikdy nesla k lekarovi po bitke. Prosim pomozte mi s tym nejak ja uz viac neviem co mam robit a bojim sa nechcem aby niekto vedel a riesil ze sa u nas take nieco deje a ze tu boli policajti.
Dakujem za odpovede a za vas cas

kafe

Zuzan, máš kam ísť. Existujú pestúnske rodiny, ktoré by sa o teba starali a mohla by si žiť normálne. Možno aj šťastne. Čo sa týka podpory a aj pomoci v budúcnosti, skôr ti pomôžu cudzí, ako tvoji rodičia. Čím skôr od nich odídeš tým lepšie. Využi tú možnosť. Lebo ked mudeš mať 20, už tú pomoc štátu a sociálky nebudeš môcť využiť, vtedy budeš naozaj odkázaná sama na seba. Nehovoriac o tom, ako ťa rodičia zničia, psychycky zdeptajú... nedovoľ im to. Máš možnosť odísť a nepotrebuješ k tomu svoje vlastné peniaze. Rozmýšľaj o tom chvíľu.

healedfromcancer

drz sa dievca :( :( :( drz sa..zatial to robis vsetko spravne...len sa bojim toho trauma co zazivas...uz to nebudes mat v zivote s chalanmi lahke..ale dufam, ze raz najdes spravneho, a bude ta velmi lubit...

rodinu si clovek nevyberie...som aj rad, ze som otca v zivote nepoznal

Zuzan

Mama pije dost a tato chodieva kazdy den "na jeden" ale naucila som sa s tym zit a kym to ostalo len pri tom snazila som sa to ignorovat a keby mozem odidem od nich ale nemam kam ist a peniazi mam nasetrenych malo na to aby som odisla. Stale som dufala v nejaku napravu a je mi luto ked vidim tie stastne rodiny okolo mna a ano viem ze vsade je nieco ale ked som ich uz zavolala dufala som ze mama ma podpori no nestalo sa tak a namiesto toho pocuvam cely den ako nic nedokazem a som nanic. Dakujem vam velmi za odpoved na otazky aj podporu aj mozne riesenia a ze ste to neodsudili lebo viem ze viac ludi je takych co povedia male decko co si to dovolujes nevies co so sebou.

kafe

Zuzan, si úžasný mladý človiečik. Naozaj to neni ľahké, ale sú riešenia aj na tvoju situáciu. Nemusíš žiť s rodičmi, byť ticho a trpieť ako kôň, počítať roky, kým skončíš školu alebo kým budeš mať 18. Je to naozaj ešte dlhá doba. Zavolaj si na linku pomoci a porozmýšľaj, či by si urobila aj radikálny krok ako je od rodičov odísť. Stálo by ti to za ten kľud a pokoj čo by si získala? Alebo možno sa dá urobiť aj niečo iné, popýtaj sa na linke pomoci a uvidíš. Necháš si to prejsť hlavou, prípadne budeš vedieť o možnostiach, keby sa to uvás zhoršovalo...
A hlavne sa neboj. Zvládneš to. Ty si neurobila nič zlé. Stoj si za tým, drž si v hlave, že máš právo žiť bez bitiek. Držím ti palce. Nedaj sa.

Messje

Ach boze Zuzan chuda moje.Ja mam 16 rocneho syna a neviem si predstavit zeby som nemala stat pri nom ked by mu niekto ublizil.
Naozaj neboj nic.Nic nepride.Oni nemozu konat bez zapisu ked si nic nepodpisala.Tvoji rodicia piju?Prepac za otazku.

Zuzan

Messje bojim sa lebo s nimi este musim zit. Mama zastava jeho a on polovicu veci poprel. Keby pride predvolanie na policiu spusti to dalsie peklo za ktore obvinia mna. Dnes prisiel z prace a zas krical dokazoval si ze on to riesit nebude a s mamou sa zhodli ze ak pride predvolanie budem to riesit ja a preto nechcem aby sa to dalej riesilo a bolo to tak ako ste napisali ze si vyjazd max. zapisu pre seba a riesit viac nebudu. Nie je to lahke vzopriet sa tomu bez akejkolvek podpory. Ak pride papier odtial bude to pre mna znamenat dalsie peklo. Volala som ich s tym ze to vyriesia na mieste a on to uvidi a bude vidiet ze sa nebojim. To ze by sa to riesilo dalej by nepomohlo naopak spravilo by to zle mne a mojej mame

kafe

Zuzan, že si zavolala políciu je dobre. Ak otec ani mama neberú na teba ohľad, BRÁŇ SA! Neboj sa, nedaj sa zastrašiť. Ja tiež presne neviem, ako polícia postupuje, ale za zavolanie hliadky sa určite neplatí, mama blafuje.
Zavolaj si na linku pomoci a preber svoju situáciu tam. Ak otec bude zase vyskakovať, VOLAJ POLÍCIU! Je to ich práca, chrániť ľudí ako si ty. Neurobila si nič zlé, naopak, to že máš odvahu sa brániť je normálne! Tak to mala urobiť tvoja mama už dávno.
Nemáš niekoho, ku komu by si išla bývať? Starí rodičia, krsná, strýko, sesternica...