Dobry den. Neviem na koho sa mam obratit tak pisem sem. Mam 16 rokov a doma casto zazivam bitky od otca aj ja aj mama ale mama s tym odmieta nieco spravit. Vcera nebola doma a moj otec (je to neskutocny cholerik dokaze ho nahnevat vsetko a je potom agresivny) dostal amok kvoli niecomu neupratanemu ani neviem poriadne preco a zacal ma bit kricat po mne a ja som to uz nemohla vydrzat a zacala som sa mu vyhrazat ze ak neprestane zavolam policiu. One neprestal. Zavolala som na policiu poslali hliadku ale dovtedy bol ako vymeneny vsetko sa ukludnilo a nepriznal si nic. Prisla domov mama a oni sa zacali pytat kde pracuju rodicia kde chodim do skoly do akej triedy atd. Ked odisli samozrejme ja som bola najhorsia. Mama sa mi teraz vyhraza ze pridu za mnou do skoly a pojdem na socialku a podobne tak sa pytam ako budu dalej vyjazd riesit? Pojdu do skoly alebo budu nieco policajti zistovat o mne alebo pride nejake predvolanie na policajnu stanicu na vysluch? Ja osobne si myslim ze prisli upokojili situaciu a odisli a viac to riesit nebudu. Nechcem na neho podavat trestne oznamenie nijak by sa to nedokazalo bolo by to len tvrdenie proti tvrdeniu lebo mama nikdy nesla k lekarovi po bitke. Prosim pomozte mi s tym nejak ja uz viac neviem co mam robit a bojim sa nechcem aby niekto vedel a riesil ze sa u nas take nieco deje a ze tu boli policajti.
Dakujem za odpovede a za vas cas
Bitky
O doveryhodnosti policie sa nebavim. To, co som povedal plati. Riesim to denne. Odkedy zomreli dve zeny rukami ich muzov, riesi sa to velmi prisne.
Daj mi na seba kontakt ak to budes chciet riesit.
A policie ani otca sa neboj, momentalne je situacia taka, ze keby das na otca trestne oznamenie, o dve hodiny sedi v base. Dnes sa taketo veci riesia velmi rychlo. Len treba chciet.
viem, že teraz od rodičov neodídeš. Ale ak sa niečo stane a budeš mať toho fakt dosť...
-- choď na oddelenie soc.- právnej ochrany detí (na Úrade práce, soc. vecí a rodiny). Je v každom okresnom meste. To je "sociálka". Keď povieš, čo sa u vás deje, okamžite ťa umiestnia do krízového centra a budú riešiť tvoju situáciu. Ty budeš naďalej chodiť do školy a vašu rodinu bude vyšetrovať sociálka. Ak vyšetrovanie potvrdí tvoje slová, umiestnia ťa v detskom domove, v profi rodine (prípadne keby si mala niekoho blízkeho z rodiny, bývala by si u rodiny). NEMÁŠ SA ČOHO BÁŤ. Na mamu sa veľmi nespoliehaj, ona je na otcovej strane, má klapky na očiach, ona ti nepomôže.
.
Jedna známa pozná dve kočky, čo takto odišli od rodičov tyranov. Obidve študujú na vysokej škole aj bez rodičovskej podpory. Vieš ono je ťažko povedať, ako veľmi ťa situácia doma zdeptá a zničí. Možno to u vás neni až tak zlé, proste nejako prežiješ, dostaneš sa na výšku a od rodičov sa odstrihneš. Ale ako veľmi ťa rodičia budú podporovať? Nebudú ťa deptať aj na diaľku a vyčítať ti každé euro, ktoré budeš potrebovať na štúdium? Alebo ťa budú skôr tlačiť do roboty, nech môžu od teba ťahať peniaze na chľast... neviem. Každopádne nepočítaj s mamou, že ona je tá dobrá. Mama i otec ťa budú ťahať ku dnu. Dávaj si pozor na to.
.
Nechcem ti tlačiť kaleráby do hlavy. Si dosť silná a rozumná rozhodnúť sa sama. Či zostaneš doma alebo pôjdeš preč, obidve rozhodnutia sú fajn. Vieš, tvoj otec si neuvedomuje, že KAŽDÉ decko raz dospeje a dospelý zas starne a chorľavie. On sa ti môže smiať teraz, ale kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie :) a ty to dokážeš. Nebudeš deckom naveky. Raz dospeješ, odídeš a otec si bude môcť labu lízať. DOKÁŽEŠ TO! Už to, že si mala odvahu zavolať políciu (to tvoja mama nedokázala ani raz) svedčí o tom, že máš v sebe silu. Že si iná ako mama. Ver si! Nepotrebuješ mu ukazovať, že máš navrch alebo vyhrážať sa - stačí, že VIEŠ, že toto raz skončí, budeš študovať, žiť, pracovať a mať sa KRÁSNE. Máš za sebou políciu a sociálku, neboj sa použiť ich. Tvoj otec má za sebou tak maximálne mastný prd. Zvládneš to nejako, neboj sa.
Prečo si tvoja mama vybrala takého muža?
Bohuzial ked sa mu postavim je mu to vtipne lebo si mysli ze na neho nikto nema. Stale sa mi smeje ze to nedokazem a ze on si moze robit so mnou co chce a ze on je dospely a ja male decko.
Zuzan, takéto veci sa zvyknú nabaľovať a zhoršovať. Ved si vezmi, ako sa to "polepšilo" za posledných 5 rokov, keď nikto políciu nevolal. Takže určite by u vás NEbolo lepšie, keby si policajtov NEvolala. Spravila si dobre. Mama nech si kludne stresuje, nech má chvíľu stuhnutú riťku od strachu. Otec a ona robia zle, nie ty.
Inak, neviem neviem, či by ti s mamou bolo lepšie. Ja sa bojím, že nie.
A otcovi sa neboj postaviť, že za týranie maloletých môže ísť do basy. Tak ak po tom veľmi túži, že mu jeho želanie splníš.
Stále si myslím, že by si od nich oboch mala odísť a bolo by ti lepšie. Ale držím palce, nech sa stane zázrak a otec sa uvedomí.
Uuuf Zuzan ....
To ma hned napadlo ze mama pije .Ty sa mami neboj ked sa vyhraza.Povedz jej ze ked sa to stane este raz ze ta udrie urobis to znovu.Radsej budeš byvat u cudzich alebo pod mostom ako sa divat na ich bitky a alkoholom podgurazene tvare a pocuvat vyhrážky. Nech si konecne uvedomia ze maji doeta za ktore su zodpovedni.Zuzka urob to znovu ked sa to stane.Napis sem a my ti poradime co dalej.Mas tu vela odkazov od ludi ktori stoja pri tebe a vidia ze to co sa u vas deje je psychicke a fyzické nasilie Zuzka.So este mladunka...ty nevies sebe sama poradit.Na to su rodicia .Ale ak ti zlyhávajú. ..treba naozaj ak by si zavolala na tu detsku linku.Skus to .Nesmies trpiet v tvojom veku.Urob to prosim.Mne puka srdce ked toto čítam ze nemas nikoho kto by sa za teba postavil. :-(
Radsej by som bola keby sa to vyriesi tak ze od nas odide a mozno si aj mama casom uvedomi ze mi nadavala za nieco co mala ona sama spravit uz davno.. kedysi som mala s nim ale dobry vztah o to viac ma to mrzi a napada ma castejsie ze keby som policajtov nezavolala a zniesla to bolo by to doma lepsie a mama by teraz nestresovala co bude dalej no na druhej strane viem ze si to nemozeme nechat donekonecna. Keby byvam sama s mamou urcite by nam bolo lepsie.
Ja byt na tvojom mieste, dam na neho trestne oznamenie nech ho zavru. Ziaden decky domov ti nehrozi. Ved ty mas s kym byt ked ho zavru ... s matkou predsa.