Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bitky

Príspevok v téme: Bitky
Zuzan

Dobry den. Neviem na koho sa mam obratit tak pisem sem. Mam 16 rokov a doma casto zazivam bitky od otca aj ja aj mama ale mama s tym odmieta nieco spravit. Vcera nebola doma a moj otec (je to neskutocny cholerik dokaze ho nahnevat vsetko a je potom agresivny) dostal amok kvoli niecomu neupratanemu ani neviem poriadne preco a zacal ma bit kricat po mne a ja som to uz nemohla vydrzat a zacala som sa mu vyhrazat ze ak neprestane zavolam policiu. One neprestal. Zavolala som na policiu poslali hliadku ale dovtedy bol ako vymeneny vsetko sa ukludnilo a nepriznal si nic. Prisla domov mama a oni sa zacali pytat kde pracuju rodicia kde chodim do skoly do akej triedy atd. Ked odisli samozrejme ja som bola najhorsia. Mama sa mi teraz vyhraza ze pridu za mnou do skoly a pojdem na socialku a podobne tak sa pytam ako budu dalej vyjazd riesit? Pojdu do skoly alebo budu nieco policajti zistovat o mne alebo pride nejake predvolanie na policajnu stanicu na vysluch? Ja osobne si myslim ze prisli upokojili situaciu a odisli a viac to riesit nebudu. Nechcem na neho podavat trestne oznamenie nijak by sa to nedokazalo bolo by to len tvrdenie proti tvrdeniu lebo mama nikdy nesla k lekarovi po bitke. Prosim pomozte mi s tym nejak ja uz viac neviem co mam robit a bojim sa nechcem aby niekto vedel a riesil ze sa u nas take nieco deje a ze tu boli policajti.
Dakujem za odpovede a za vas cas

Zuzan

Mama mi povedala ze ten jeden policajt ked boli sami jej povedal ze za to ze som ich zavolala mi maju dat po ich odchode este 4 facky takze tym ze som ich zavolala som si sposobila viac problemov namiesto toho aby sa vyriesili. Vsetci odsudzuju to ze som zavolala policiu na svojho otca a co som si to dovolila ale nikto sa ani len nezamyslel ze som mala dovod okrem ludi tu.

Messje

Zuzan
Vobec nereaguj na priblble otazky

Sa cudujem ze normalny clovek polozi takuto otazku 16 rocnemu dievcatu.Normalna ale asi nebude a keby som bola prilis vulgarna tak napisem ze ani clovek.

Messje

No takto
Ziadne umiestnenie by nehrozilo.Oznamenie sa nikdy nepodalo.Ziadny papier od doktora,ziadne modriny alebo naznaky na tele,dieta nie je hladne,matka by tvrdila,ze sa nic take nedeje.Keby o tom aj socialka vedela,boli by maximalne sledovani ale urcite by nikto do basy ani nahradnej rodiny nesiel.Boli extremnejsie pripady,kde sa rodina socialkou sledovala.Pokial by to socialka potvrdila,vtedy by sa zacalo konat.Ale urcite nie po prvom hlaseni na policii ked sa neurobil ani zapis.

Milan Colic

Mne cely pribeh pride taky divny. Vsetci diskutujuci ti tu radia ako mas postupovat a konat, ako celit alebo uniknut tyranovi a zda sa ze z tvojho uhla pohladu je riesit dosledky vyjazdu hliadky PZ ( strach z vysluchu, vyzdvihnutie Policiou v skole ) To chces ako hajit cest vasej rodiny, aby ste sa nedostali do reci ludi ? Dalej mi pride divne, ze nikoho v rodine nemas ujov, tety, starych rodicov...To tam nikto nic netusi, ze sa tam takeho veci u vas deju ? To tam nie je ziadny spravny chlap v rodine, ktory by spravil poriadky ? Co je pricinou rozvratenych vztahov medzi tebou a otcom a matkou a otcom ze vas bije ?
Podla mojho nazoru mas iba 3 moznosti:
1. Zostat nadalej pasivnou, pokusit sa o komunikaciu s otcom ( pisala si ze v minulosti ste mali pekny vztah) ze ti ublizuje. Tymto riskujes ze ako obet fyz a psych. nasilia si uzenies nejaku poruchu osobnosti alebo spravania. A budes to mat tazke sa zaclenit do normalneho zivota, takisto vyber tvojho zivotneho partnera moze byt ovplyvneny vzorom otca tyrana.
2. unik. - tuto variantu ti tu rozviedli vsetci ostatni. Nie je to jednoduche, ale tu su varianty ako zmena skoly na Internatnu, odchod do krizoveho centra atd. Co najskorsi odchod od rozvratenej rodiny.
3. aktivna forma odporu - podanie trestneho oznamenia, zdokumentovanie nasledkov fyzickeho a psychickeho nasilia., konzultacie so socialkou.

Tento link si urcite precitaj: www.uvzsr.sk

Osobne si myslim, ze si vyberies tu pasivnu variantu, pretoze si taky isty slaboch ako tvoja matka.