Aké meno pre dievčatko?

Marta_0001

Ja hľadám zase meno pre chlapca. Páči sa mi Sebastián, ale z rodiny každý na mňa hučí kvôli menu, vraj nie je pekné. Aký máte názor?
Uvažujem nad Sebastiánom, Félixom ... . Priezvisko máme tuctové, jednoduché, krátke.

pomocnica

Ahoj, mne by sa páčilo Melánia, ale napríklad Emily alebo Annabel. Amélia je tiež pekné. Tie mená ktoré si tu napísala, sú podľa mňa dosť tuctové. Poznám veľa ľudí s takýmito menami. Treba niečo originálne, čo nemá každý, aby si to dievčatko človek zapamätal, ale nie aby s to meno zapamätať nevedel... :/ pozri si aj významy mien, lebo významy mien majú podľa mňa nejaký vplyv na osobu aj keď o tom netuší. :D viem znie to divne, ale to je môj názor. Alebo nejaký dátum ktorý pre teba niečo znamená a je tam v kalendári pekné meno... Prosím ťa, len nič také ako Grétka alebo Gertrúda... Lebo ako nič proti ľuďom s takým menom nemám, ale nie je to vkus veľmi veľa ľudí s ktorými som sa rozprávala o menách a tieto hneď vylúčili, takže mi to príde ako všeobecná mienka. :) každý má však iný názor a nerozhoduj sa podľa nás, ale podľa toho čo chceš a čo sa páči tebe a tvojej rodine a známym. :)
Veľa šťastia s výberom. :)

ANGEL-DEMON

ja mam 27 ale neznášam svoje meno, som názoru ze do 18 by malo byť "prechodne meno" a potom si ho clovek moze bezplatne zmenit... lebo ja nemam len tak na rozhadzovanie 100 euro za zmenu mena + poplatky za zmenu dokladov,....atd... ale akonáhle budem mat peniaze "navyše" dám si ho zmeniť... lebo sa s ním absolutne nestotožnujem a radšej som ked ma volaju ludia nejakou prezývkou...

bez.prezyvky

A ja si zas myslim ze je trapne hovorit o mene ze je otrasne a skarede. Kazdy sa nejako vola a keby vsetci na svete sa odteraz mali volat Veroniky a Dominiky tak aky to ma zmysel. Ved o tom to je, ze kazdemu sa paci ine meno a kazdemu aj ine meno pristane. Mne sa tiez meno Monika nepaci, ale preboha nenapisem o nom ze je otrasne. Len vdaka ludom ktory toto tvrdia sa potom deti stazuju na svoje mena. Ved je to to posledne co by malo cloveka trapit. Dost ubohe...
Mne sa s tych mien tiez najviac paci Dorota, ale zas nemozes dat na rady ostatnych ale na svoje. Uz ti tu kazdy radi ake ine mena dat, ale tie sa pacia im. Musis vybrat podla seba. A "urazku" Dora myslim ze ani dnesne deti nepoznaju. A ked chcu, tak si najdu prezyvku aj na meno, ktore sa skaredo neda povedat. Je to zbytocne. Daj co len chces.

ANGEL-DEMON

..a je jedno čo to znamena v preklade meno... to nikto nebude zistovat, nie kazdy vie vyznamy mien..
tresnem teraz blbost... ale napriklad kebyže meno GIZELA znamena "královná so štasnym zivotom" tak take meno kristepane!!! nedám decku, ved to je meno za trest!