Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ľudia, koľko času trávite na Facebooku?

Príspevok v téme: Ľudia, koľko času trávite na Facebooku?
Maroš 31

Pýtam sa, lebo všímam si mojích priateľov ktorých mám cca do 70 že mnohí chodia na fb veľmi ale veľmi často skoro každých 20 minút čo mi už príde dosť choré a závislácke. Ono aj keď si vypnú čet stále tam ukazuje kedy naposledy na fb boli a vidím že niektorí tam chodia celý deň každý deň čo je fakt už na liečbu. Potom tam mám takých normálnych návštevníkov fb ktorí tam zablúdia raz denne či dokonca raz za tri dni.
Takže len taký menší prieskum medzi vami ako často chodievate na facebook? Niekoľkokrát denne? Raz denne? Či raz za niekoľko dní?
Čo je podľa vás ešte normálna nezávislácka návštevnosť fb?
Lebo ako častokrát vidím ženy matky že sa sťažujú na svoje deti ako často sú na fb a pritom samé ich vidím že majú v ruke mobil a visia na fb. Takže tie ich deti len odpozeravajú to čo robia matky a tie sa zlostia ale niesú si vedomé že oni sú pre ne vzorom a decko len napodobňuje lebo si myslí že je to normálne.
Takže ako často?
Ďakujem pekne všetkým ktorí sú ochotní sa zapojiť do diskusie :-)

Moireal

Vacsinova populacia je nie velmi stastna, skor depresivna, fb depresiu nesposobuje, on ju prehlbuje, preto by clovek nemal cakat, ze si tam najde kamosov alebo sa onho zacnu druhi zaujimat, ked zacne posielat fotky, statusy a podobne.

Ano fb je o reklame, ved reklama je dnes uz vsade ale uprimne, je otravne ako vsade skace okienko s reklamou, lajkni nas na fb, ked ho napriklad nemam. A ked niekto napise ze pouziva viac whatsap, tak ten patri pod facebook,Suckerberg skupuje vsetko co sa da a pouziva na to svoju reklamu.

Svet by neumrel, nebyt facebooku, sa tu niektori tvarite, akoby robil mega sluzbu svetu.

Nikto tu netvrdi, ze je viac, ked nema facebook, mozno to tak vyznieva, kedze vsetci mame ego a to chce mat jedine pravdu, ale v podstate ide o to, ze "zit" sa da aj bez fb a je to celkom fajn. :)

anjelik *

Ja už doplním len toľko, že pod podnikaním si netreba hneď predstaviť marketing a pod reklamou..reklamu na gutalax a vložky. To ostatné už bolo napísané. :o) Mať stránku na fcbooku je jednoduché, dokážeš si ju zmanažovať aj sám...pridávať, čo potrebuješ a byť v kontakte s tými, čo potrebuješ.

brainstorm.

ja mám 19 a na fb chodím veľakrát za deň, dôvody rôzne, často si cez fb dohadujeme hlavne stretká s kamarátmi / rôzne veci do školy/ tréningy, tiež tam chodím pozerať rôzne eventy, čo sa kde deje/ nové info o stránkach a veciach, kt. ma zaujímajú, ale je pravda, že občas aj len bezmyšlienkovo "scrollujem" nástenku, ale zas nerobím to tak často ako veľa z mojich rovesníkov, myslím :P net v mobile nemám, takže som viazaná na wifi a som rada že aj toto ma trochu obmedzuje aby som nemohla vkuse "závisláčiť" na internete...no je pravda, že dnes už je aj wifi takmer všade dostupná :P
a napr. moji rodičia vôbec nechodia na fb

Jax

Veď ja fb nikomu neberiem. Keď však sledujem správanie ľudí v mojom okolí, fb im viac škodí ako prospieva. Ale to je každého vec.

ink1

Ake seriozne info? kazdeho zaujima cosi ine ci ide o seriozne alebo menej seriozne veci je jedno. Takmer vsetky webove stranky/obchody/media, maju aj svoju fb page, kde clovek je castokrat skor vsimne novy clanok/prispevok/komentar, a k tomu ma aj moznost vyjadrit sa alebo skontaktovat sa s majitelom,casto mi z nejakeho shopu odpisu skor cez spravu na fb, ako na mail, kde musim cakat na odpoved aj dni, ak sa vobec dockam.

A ked niekto ma pocit ze fb je zumpa, tak zumpu tvoria asi aj ludia okolo neho, pretoze ako si jax povedal,zdravo sebavedomy a rozumny clovek - co sa tyka fb (hoci podla teba taki tam nechodia no s tym nesuhlasim), taky si tam prida iba ludi, s ktorymi si naozaj rozumie a chce s nimi udrziavat kontakt - rodina, priatelia, kolegovia, spoluziaci apod. Keby ja poviem ze fb je zumpa zakomplexovanych ludi, tak to je akoby som povedala ze aj ludia v mojom okoli su taki a s takymi sa stykam. Okrem otravnych statusov a fotiek niektorych ludi, uz ani neviem viacej si pod tou "zumpou" predstavit. Vzdy som to riesila odobratim dotycneho cloveka. Stale plati ako si clovek zariadi, take to bude mat.

A som jedna z tych co nema ziadnu potrebu sa tam niecim vychvalovat a nahanat si ego..ked uz chcem niekomu nieco ukazat, poslem mu to sukromne alebo ukazem ked sme spolu. No urcite nezverejnujem nic z mojho sukromneho zivota len tak, pretoze mam pridanych tak ako blizkych tak aj menej blizkych ludi, pri ktorych by mi prekazalo, aby o mne vedeli nieco z viac sukromnej oblasti.

Nenutim tymto nikomu aby si zakladal fb, ja sama by som ho ani tak nepotrebovala,istu dobu som ho nepouzivala vobec, kedze skontaktovat sa viem s hocikym aj inymi sposobmi,no momentalne ho potrebujem najma kvoli skole. Mozno vyzeram ze fb privelmi obhajujem, viem ze o nic nejde a je to len jedna z mnohych virtualnych sieti a to na com naozaj zalezi je ten realny svet a ludia okolo nas. No len sa snazim aby ste nechali predsudky, kto ho nepouziva dobre fajn, jeho vec, dobre pre neho. No co sa mi nepaci je ze taky clovek musi hned vsetkych hodit do jedneho vreca, samozrejme to sa lahko robi, ked sa ho to netyka, a dokonca obcas mam pocit, ze sa takymto sposobom potrebuje povysovat a dokazovat si ze je nieco viac .. a to tiez nie je prave znak zdraveho sebavedomia :)

Jax

No samozrejme ze aj v zumpe sem tam plava ruzovy kvietok, ale ja ho lovit nemienim...
Praca na fb :p hej kiez by sa tam vsetok marketing a reklamy presunuli. A nezasierali miesto inde.
No a co sa zdroja infa tyka, existuje info a seriozne info. Seriozne info nie je fb.
Fb je len mala, obmedzena cast internetu. Paradoxne mnohi si myslia, ze je to naopak.

kelemen

Je to o tom, ako si to človek zariadi, že či bude používať internet na rozumné veci, alebo či bude využívať internet na hlúposti a strácať čas, ale tak či tak, väčšina stránok, či už zoznamovacích, alebo aj tu, je aká si prázdna, neviem, čím to je, že tých ľudí je stále menej, ale asi to bude s časti aj tým, že je na internete stále viac somárov a zúfalcov, takže ľudí to prestáva baviť a je to aj dobre, že ľudia majú rozum a dávajú aj dneska prednosť osobnej komunikácii pred internetovou. Väčšinou to na internete nemá význam, aspoň na tých klasických stránkach, ktoré všetci poznáme.

Moireal

No ved sa hned neurazajte, biznismeni. Pravdu maju obe strany. Aj vy, aj ti, co vravia, ze si tam ludia honia ego. Uprimne, podla mna nieje clovek ktory by si rad nepohonkal ego a nepochvalil sa s niecim.

Najhorsie je ze ludia dufaju, ze si tak najdu priatelov alebo sa zacnu bavit s tymi, s ktorymi sa nebavili, ze si vytvoria nejake socialne zazemie. Ale nie skratka, pre socialnych fobikov toto nieje a ludia su vdaka tej iluzii este viac osameli. Zdravi jedinci so zdravym socialnym zazemim mozu mat fb v pohode, ale osameli ludia nie.

A praca je ina pesnicka, podla mna na to je fb jedine dobry, na pracu a vsetko s tym spojene.

ink

Mat fb neznamena automaticky o sebe zdielat osobne informacie, nikto vam to neprikazuje, to je na rozhodnuti kazdeho cloveka ako sa rozhodne fb vyuzivat - ci na to, aby si tam pridaval kazdeho jedneho cloveka co kedy stretol (casto aj neznamych), x sukromnych fotiek za den a najroznejsie statusy a emocionalne vylevy, len aby uputal pozornost, ktora mu zrejme v realnom zivote chyba, alebo ho bude mat skutocne za zmysluplnym ucelom - praca, skola, priatelia, zdroj informacii a podobne. Oznacovat uzivatelov fb za nesebavedomych je smiesne a je skutocne vidiet, ze ten kto toto tvrdi nikdy fb nevyuzival, pretoze toto su take predsudky ze az, daleko vzdialene od reality. Iste, najdu sa aj taki, no to uz chyba nie je vo facebooku, ale v ludoch, ktori sa rozhodli ho vyuzivat menej stastnym sposobom. Staci si vymazat tych ktorych prispevky vam vadia a mate pokoj, ziadnych "honicov ega" a ich otravne prispevky tam vidiet nebudete..