Zivot bez kamaratov

Príspevok v téme: Zivot bez kamaratov
nenavidena

Ahoj. Velmi ma trapi, ako to uz z nazvu vyplyva, ze nemam ziadnych kamaratov. A neviem ako to zmenit. Nikdy som tych kamaratov nemala. Myslim takych tych pravych kamaratov. Vsetci boli len falosni. Zacalo to na zakladnej, kde som si nesadla so spoluziakmi a len som tam trpela a nezmenilo sa to ani na strednej a dokonca ani na vyske. Pritom ja som cely zivot sa snazila ludom pomahat a oni mi robili len zle. Pred 2 tyzdnami som si nasla pracu, verila som tomu, ze sa to aspon v tej robote zmeni, ale nezmenilo sa nic. Ani s kolegami si neviem prist na meno.

Neviem co robit, ci som vazne uz pripad pre psychiatra alebo co? Ale ku nemunechce ist ani keby neviem co bolo. Sa bojim ze natrafim na dajakeho co nebude mat pre mna pochopenie ale ma bude len ohovarat. Skusila som oslovit aspon jednu psychologicku na internete, ale neodpisala. Najhorsie na tom je ze s mamou,s ktorou este furt byvam sa kvoli tomu furt hadam. Furt mi to dava najavo ze nemam kamaratov.No ale co mam robit.

Mam sto chuti sa zabit, ale mozno som zbabela, ale nemam na to odvahu. mozno preto, ze ked mi to nevyjde ta vazne dakde v cvokarni skoncim. Co je tiez debilne slovenske riesenie. Ale taky zivot ma uz naozaj nebavi.

pytu

@nenavidena pises ze si z Kosic. Ja som sice z Bratislavy ale 1.6. idem do Kosic na Nightwish na amfiteater. Ak to mas rada mozes sa pridat, budem len rad kedze idem pravdepodobne sam. Poviem to asi tak, nemas co stratit. Mozno budeme kamarati, mozno nie :).

Pripadne napis niekomu mail kto je blizsie k tebe. Rovnako si myslim ze nemas co stratit. Hlavne nestracaj nadej, v tejto oblasti to nemas moc lahke, ale o to sa musis viac snazit. Niekto je hanblivy, niekto je na voziku, niekto ma strasne zdravotne problemy, niekto psychycke, ty mas svoj vzhlad ako vravis. Co mas ty v pohode, moze byt pre niekoho prekazkou. Kazdy bojuje s niecim inym. Hlavne nerezignuj a snaz sa. O tom je zivot predsa :).

nenavidena

Po dlhsom case sa opat ozyvam.

ôôôôô je pravda, ze nefajcim ani nepijem, A uz vobec nedrogujem. Akurat ze ja uz davno nie som ziadna pubertiacka, mam 25 rokov. A ked mam povedat pravdu, snazila som sa najst si kamaratov krestanov. Verila som tomu, ze aspon veriaci chlapi, dokonca ministranti nebudu pozerat na moj vyzor. Ale opak bol pravdou. Povedali mi, ze som skareda jak noc. A oni sa s takou osobou bavit nebudu.

mozebyt

Nenavidena: Pýtaš sa ako niekoho nájsť? Skúšaš to?No dobre,niekto nie je úplne dobrý v tom osobnom kontakte...ale napríklad, ja som ti dala na seba mail, ozvať si sa mohla,neviem,možno nemáš záujem o mňa,ok, ale možno tak urobili aj iní a keď si na to nereagovala, tak,prepáč, si za to môžeš aj sama. Ja som cez net už fajn ľudí spoznala.

ôôôôô

Môže to byť aj tým, že si v kolektíve za slušnú. Slušáčikovia nemávajú v puberte moc kamošov. Najviac kamošov mávajú ožrani, drogoši a diskotékoví sexoši. Kto nekecá na tému sex, chlast a drogy, tak ten ako by bol celú pubertu mimo. Moc oňho nezakopnú. Iba ak by si mala ešte aspoň jednu spolužuačku, ktorá je na tom rovnako, že ju nezaujímajú disko, chlast, drogy a sex, tak s tou sa môžeš baviť. Slušáčikovia si vedia nájsť kamošov v rôznych kresťanských zboroch. Ale na to treba pekne spievať. Alebo aspoň nespievať falošne. Skús navštíviť nejaké miesto, kde sa stretávajú mladí kresťania, ak si veriaca. Ale keď nie si, tak potom táto možnosť odpadá. Iné ma nenapadne.

Kimmuška

Čo tak zapísať sa do nejakého jazykového kurzu?
Nejakého záujmového krúžku?
Do spoločnosti ľudí, ktorí majú rovnaké záujmy a podobné názory ako ty?

Napríklad môj bratranec na Slovensku má rád filozofiu, študoval niečo aj na Univerzite Komenského a aspoň na Facebooku má kopec kamarátov, ktorí s ním radi polemizujú o všelijakých filozofických aspektov ako napr. nesmrteľnosť chrústa (ok, teraz si robím srandu ale snáď chápeš ako to myslím). Alebo sa môžeš pridať do nejakej záujmovej skupiny; s ktorého mesta na Slovensku si?

pytu

@nenavidena prva vec... stoji ti za to priatelit sa s chlapom ktory by ta chcel len kvoli vzhladu? Keby bol co k comu tak s tebou ide normalne von aj napriek tomu ze sa mu nepacis, minimalne ste mohli byt aspon fajn priatelia kebyze ho fyzicky nepritahujes ale rozumiete si. Takymito pokrytcami opovrhujem. Ja osobne by som sa nechcel priatelit s takou ktora sa pozera len na moj vzhlad (a to netvrdim ze som nejaky extra krasavec).

A dalsia vec, prisockovat sa do partie ako si pisala asi nie. Take nieco dokaze dost malo ludi, na to musis byt extremne spolocensky a sebavedomy extrovert aby si zaujala a to mam pocit ze nie si. Ako uznavam, ze tym ze si skareda (podla toho co tvrdis teda) mas to trocha tazsie s tym spoznavanim. Zacni tym ze prijmi to aka si. Niekto ma chronicne zdravotne problemy, niekto je na voziku, niekto ma depresie a ty nemas az tak atraktivny vzhlad. Proste je to tak a musis to prijat. Ak mas na to, mozes oslovovat jednotlivcov na ulici a dat sa s nimi do reci. Ak ta odpinka, okej, skus dalsieho atd. Neviem aka si povaha a ci taketo veci dokazes, pre mnohych je to vystup s komfortnej zony (tak ako pre mna napr.) a citia sa nervozne a neprijemne pri tom. Alebo ako som pisal, pis na socialne siete. Ale netrap sa z toho ak ti niekto neodpise alebo ti povie ze si skareda. Bud trocha sebec a chci dobre pre seba. Ked nebude mat zaujem, tak si povedz ze stratil prilezitost spoznat super cloveka, jeho problem a skus dalsieho. Ked napises 10tim urcite niekoho najdes. Ked chces napis mne, mail tu uvadzam.

nenavidena

Alu, je pravda, že dáva to logiku, že trénera som si zaplatila, aby som s ním cvičila, a tak, ale je to pravda to, čo som písala.
Inak čo som spomínala to vysmievanie sa okoloidúcim, to sa mi už stalo asi zakaždým, ked som išla bicyklovať. Reagovali na mňa slovami, že aspoň schudneš. A tak.A mňa veľmi hnevajú také veci, keď mi niekto niečo také hovorí.

Pytu diky za odpoveď. A povzbudenie. Bohužiaľ, to čo som napísala je pravda. Nemám kamarátov kvôli tomu,že som škaredá. Môžem povedať, čo sa mi stalo. Na pokeci som si písala s chlapom, takto virtuálne sme si dobre rozumeli, plánovali sme sa aj strtnúť, akeď sme si po čase vymenili fotky tak už neodpísal. ..Ešte mi prosím ťa poraď,ako mám nadviazať nejaký vzťah, kamarátsky? Mám ísť po ulici, alebo niekde do mesta a keď uvidím nejakú partiu tak sa ku nim prikmotriť a sa ich opýtať,či ma vezmú do partie? Trochu blbé to bude nie?

pytu

Oken @nenavidena, co som si to prebehol su tu minimalne 3 ludia ktori by ti napisali a verim ze sa aj radi stretli. Uved svoj mail nech je na teba kontakt. Ako mnohi pisali, suhlasim s tym. To ze nemas kamaratov, ze ti nikto od seba sam nenapise to neznamena ze si skareda, nezaujimava a neviem co vsetko. Je to len v tvojej hlave. Iste ze su ludia viac a menej sympaticky, mozno patris do tej druhej kategorie ale aj tak, neverim ze si tak odstrasujuca aby sa s tebou nikto nechcel ani len priatelit. Kazdy clovek, bez ohladu na to ci je introvert alebo extrovert, potrebuje nejakeho priatela, cloveka s ktorym sa moze sem tam porozpravat. Mam pocit ze tebe ten clovek naozaj chyba. Ak by si si nasla kamarata/kamaratku, urcite tieto negativne myslienky aspon z casti zmiznu. Takze uz ked si s tymto zacala, tak preco neuvedies na seba kontakt. To ze ti tu bude x ludi pisat svoje komentare to ti fakt pomoze. Nadviaz realny kontakt s niekym, popiste, spoznajte sa, chodte von a mozno si budete rozmiet tak ze budete chodit kazdy piatok von sa zabavit, pokecat alebo cokolvek. Kazdopadne ti drzim palce a necakaj, konaj :)

Alu

nenavidena, mozem urcite povedat ze nenavidena nie si a vsetko je len v tvojej hlave prilis sa sustredis na negativa. Mas teda nadvahu ako pises a mozno aj pre to sa vidis byt skaredou, to sa da ale pomerne lahko vyriesit a je to o dost menej financne narocnejsie ako plastika. Mne napriklad samemu nevadi ist sa bicyklovat ja by som teoreticky mal aj s kym ist ale moji kamarati su lenivy a sedia len doma max z rodicmi niekde na dovolenku zajdu a vytiahnut ich von je problem preto chodievam sam a je to fajn, idem si svojim tempom ako ja chcem popri tom pocuvam hudbu :-) Okoloiduci na teba reagovat nijako nebudu je to len v tvojej hlave, preco by si ta mal niekto vsimat? Oni ani nevedia ze existujes a neriesia ta vobec ale ano najdu sa aj taky co sa mozno zasmeju, 1 z 20 ale je ti jasne ze ten clovek na tvoju existenciu zabudne o 10 sekund a uz bude riesit veci ktore sa tykaju jeho. To iste plati aj pre tu posilnovnu, urcite by sa ti trener nesmial, vsak to nedava zmysel, vsak on ma z teba peniaze prosim ta a to pomerne dost lebo taky sukromny treneri su drahi. Urcite by si to nepokazil tym ze by sa ti zacal vysmievat skor presny opak ze by ta vo vsetkom chvalil aby si mala dovod vracat sa. Urcite odporucam navstevu psychologa, ku psychiatrovi sa chodi az neskor. Ta neustala sikana ta dostala do takeho psychickeho stavu v akom momentalne si. Nic sa samo nezmeni, musis to zmenit len ty, nejako sa nakopnut, mozno prave ten psycholog ti dokaze pomoct. Inak sme z rovnakeho mesta a ochvilu sa zacne uz ta prava letna sezona ked sa bude dat chodit casto na bicykel tak mi daj na seba kontakt mozme potom vybehnut niekde von.