Učiteľ na mne sedí..

Príspevok v téme: Učiteľ na mne sedí..
Fany55

Dobrý deň, som na strednej škole prváčka a máme jedného učiteľa ktorý ma asi neznáša alebo čo. Jednoducho napr. minule som bola odpovedať tak som prišla pred tabuľu a položila som mu žiacku knižku ba stôl, povedal, že teraz žiacku nepotrebuje, že nech si ju dám na lavicu, tak som si ju odniesla, potom som doodpovedala (mimochodom dal mi 4 a všetci iba tak pozerali, pretože to podla mňa bolo na takú dobrú 2 ale dobre on je učiteľ..) poslal ma zobrať si tú žiacku, tak som mu ju doniesla, kázal mi ju otvoriť, že hádam si ju nebude otvárať sám -_- tak som mu ju otvorila a potom mi povedal, že nech si idem do svojej lavice sadnúť a napísať si ako norm. žiačka, do žiackej knižky "odpoveď" a potom mu ju mám doniesť, tak pre jednu blbú žiacku knižku som musela obísť triedu 3-krát. A toto vôbec nehysterčím len kvôli tomuto. Jednoducho v tom predmete, čo ma učí mám najhoršiu známku trojku, teda mala som kým si na mňa "nezasadol" už tam mám aj 4. No ale on sa mi stále vyhráža, že ma nechá prepadnúť, že sa nesústredím na jeho hodinách, že ktovie na koho myslím a takto ma strápňuje... Spolužiaci hovoria že si ho nemám všímať, že v druhom ročníku nás už aj tak nebude učiť, lebo ten predmet nemáme, ale ako si ho nemám všímať keď ma chce nechať prepadnúť a ani na jednej hodine mi nedá pokoj. Ale niektorí spolužiaci mi hovoria nech to poviem doma rodičom a nech sa porozprávajú s vedením školy ale ja sa to doma bojím povedať, že čo ak mi povedia, že si vymýšľam a že sa mám viacej učiť aby som nemala zlé známky? Ale ja som na základnej mala s toho predmetu dobré známky vždy medzi 1-2 priemer :/ a teraz, že vraj prepadnúť... POradte mi prosím, čo mám robiť? Prečo je ku mne taký? Nie som drzá a nikdy som mu nič neodvrkla a ani som mu nič nepovedala, ani som ho neohovárala, že by sa mu to dostalo do uší, ja už fakt neviem :(

Fany55

No ale preco prave ja som mu nesympatická? Veď ešte na začiatku roka son hneď s prvej písomky dostala jedina jednotku. A aj potom som mala s toho predmetu celkom dobré známky ja neviem co mu je, ci má krízu stredného veku či čo...z jednej hodiny na druhú je zeazu drzí

Daša Nov.

Bola som chudá a v 16tich som vyzerala na 10. V prvom ročníku nás učil fyziku celkom fajn učiteľ, nebol ani zlý, ani nespravodlivý k nikomu a každý mal uňho známku, akú si zaslúžil. Bola som na gympli, kde bol tak nastavený systém skúšania, že skúšaní sme nikdy neboli z nového, ktoré sme mali čerstvo v pamäti, ale zásadne vždy len z toho, čo sa preberalo pred tromi, štyrmi mesiacmi. Na štvrťroka jedna veľká písomka z celého štvrťročného (každý dostal dve, tri otázky, otázka = jedno celé učivo napísať od slova doslova naspamäť ako v knihe) na polroka druhá z celého druhého štvrťroka. Tesne pred záverečnou konferenciou, keď už bolo prebratých aspoň 40 učív, každý musel/mohol mať aj jednu ústnu odpoveď. Ale žiadne také, aby sa ústne skúšalo hneď na začiatku, keď bolo prebraté len jedno učivo. Zásadne až pred vysvedčkom s tým, že učiteľ mohol dať ktorékoľvek, aj staršie z pred pol roka a bolo ho treba vysypať z rukáva ako nové. Od druhého ročníka nás začala učiť fyziku iná učiteľka. Takže nie ten, čo nás mal v prváku. Bola tučná, ledva sa zmestila cez dvere. Mala som pocit, že moja písomka nie je ohodnotená spravodlivo a že mám horšiu známku, ale to mi bolo jedno, lebo z fyziky som aj tak maturovať nechcela. Potom prišlo ústne skúšanie. Vyvolala pred tabuľu môjho spolužiaka, ktorý mal bohatých rodičov, dala mu to najnovšie učivo, on ho povedal a posadila ho s jednotkou. Zaslúžil si ju, lebo všetko vedel. A žiadne ďalšie otázky mu už nepoložila. Potom vyvolala spolužiaka, ktorý so mnou sedel a z akéhosi nepochopiteľného dôvodu si musel pred tabuľu priniesť so sebou knihu a ukázať jej ju, že ju tu má. Bol to lajdák, učebnice si so sebou nenosil, tak som mj ponúkla, nech si rýchlo vezme moju. Aj si ju vzal. Ešte ani nebol späť v lavici (sedeli sme v predposlednej) a už vyvolala mňa. Ešte som ani nevystúpila z lavice a už na mňa vrieskala ako zmyslov zbavená, že kde mám knihu a dodala: "Samozrejme, že Nováková zase nemá knihu ako vždy!" Nechápala som, prečo toto, však ja som vždy mala knihu pri sebe. Tak som jej povedala, že David (ten spolužiak) ju mal pred tabuľou. Vzala som si ju teda od neho späť, polžila jej ju na stôl a ukázala v knihe v zadu, že je tam moje meno. Dala mi nové učivo. Stopercentne som ho vedela. Ale mňa neposadila s jednotkou bez ďalších otázok ako toho bohatého spolužiaka, len mi začala klásť ďalšie a ďalšie otázky z opakovania, až kým nezistila, že niektoré z tých učív takmer vôbec neviem a posadia ma so štvorkou. Celá trieda na mňa hodila lútostivý pohľad, že ako tá špina nespravodlivá mohla toto so mnou urobiť, však som toho dosť vedela a ja na profku provokačný ksicht typu MÁM ŤA NA HÁKU. Jednoducho som vedela, že nesmie byť na mojej tvári poznať smútok, nešťastie a sklamanie, lebo jej len a len o to išlo, aby také niečo na mojej tvári videla. Ale veru nevidela, o to som sa postarala. Mala som síce od druhého až po štvrtý ročník z fyziky štvorky, ale to mi bolo jedno. Nikto nemá právo hodnotiť ma na základe toho, že mi závidí môj vzhľad, preto sa snaží všetkým bez dôkazov dokázať, že práve ja som ten najväčší debil z celej triedy. Rodičom na mojich známkach nezáležalo, len zamrmľali, že však mám pravdu, gymnázium je ťažká škola, keď som im povedala, že mne fyzika nejde a že mi tento systém skúšania nesedí. POINTA: Ksicht typu mám ťa na háku je najlepšia voľba proti učiteľovi, ktorý na tebe sedí. On proste musí vidieť, že si z toho, že na tebe sedí, nič nerobíš a že ti je to jedno a že si veľká ignorantka. Možno potom prestane, možno nie, ale to je jedno. Predsa nemusíš ísť maturovať z jeho predmetu, vyberieš si na maturu predmet iný, taký, z ktorého si mala na vysvedčku jednotku a dobrého profáka, čo na tebe nesedel a iné ako maturitné vysvedčko od teba zamestnávatelia nikdy žiadať nebudú. Na výšku, ak spravíš úspešne prijímačky, sa dostaneš aj tak. Aj ja som sa dostala na EU. Lebo som spravila prijímačky a to som mala u tej mrchy ešte aj štvorku z matiky, z ktorej boli na moju vysnívanú VŠ prijímacie skúšky.

Jaja15

Neviem aký predmet ťa dotyčný učiteľ učí, ak to nie je matika alebo fyzika, ale normálny predmet, nauč sa a prihlás sa odpovedať.....a uvidíš....možno je to len tvoj pocit že na tebe sedí....čo písomky? či žiadne nepíšete? pri písomke vieš odhadnúť , či je známka adekvátna alebo nie....dá sa to poriešiť jedine tak že doma povieš mame,že na tebe sedí a chce ťa nechať prepadnúť....a záleží na mame, buď ťa prihlási na doučovanie daného predmetu alebo pôjde do školy.....možno oboje...v každom prípade to nerieš sama, mohol by to prezentovať ako tvoju drzosť, rozhovoru s mamou sa nevyhneš a máš navyšší čas jej to povedať, o chvíľu je koniec roka...a tým že doteraz si to neriešila len čakala, sa bude každý pýtať prečo s tvrdením že na tebe sedí ideš až teraz keď ti hrozí prepadnutie....ale znovu záleží aké tam máš známky, pokiaľ tam nemáš päťky, tak prepadúť ťa nenechá...

freestar

No takto. Ten ucitel je asi frustrovany sam zo svojho neuspesneho zivota alebo biedneho platu a teraz si to vybija na ziacke, ktora mu je nesympaticka. Uziva si svojich 5 minut slavy, lebo teraz je on v nadradenej pozicii a moze ta buzerovat a ty musis drzat hubu. Sam som to zazil.

Ak to pojdes riesit, musis mat v prvom rade vela dokazov proti nemu. Ak nemas poriadne dokazy, moze byt z toho problem a cele sa to zhorsi.
Alebo len zatni zuby a vydrz to, aj za cenu toho, ze vies ze to robis dobre aj ked si to on nemysli. Ak ta uz viac ucit nebude, asi bude najlepsie vydrzat a kaslat viac na neho. Takych ucitelov alebo aj sefov v praci este bohuzial stretnes viac.

Ako utecha ti moze sluzit to, ze ked ty skoncis skolu a zamestnas sa, budes (mozno) ovela uspesnejsia ako on, co bude nadalej na tej istej pozicii za par supov. Ja som mal podobne problemy s jednym ucitelom. A potom nahoda chcela, stretol som ho po skole uz v mojej praci, kde preistotu on dosiel za mnou a nieco potreboval. A ja som mu to "krasne" vsetko vratil. Len hapkal a otvaral usta :-D Ten pocit, bol paradny, hehe.

Fany55

Kimmuška aké nekalé úmysly myslíš? A pýtala si sa aký je starý, no tak má okolo tej 40 ale viac ako 45 nemá.

Niektorí píšete, že to mám povedať triednej ale ja neviem ako :/ Čo mám za ňou len tak prísť a povedať jej že mi dáva dotyčný zlé známky? Som tam prváčka a aj triedna je so mnou prvý rok a nepozná ma ešte tak dobre, neviem, či by mi mala dôvod veriť aj keď som ju ešte neoklamala. Ale on ku mne nebol od začiatku roka taký, na začiatku roka bol normálny aj normálne známky mi dával, také aké som si zaslúžila a odrazu toto. Na jednej hodine ma vyvolal a henď prišlo to s tou žiackou knižkou a hneď mi dal aj štvorku... Bojím sa spýtať jeho prečo je na mňa taký prísny, bolo by to divné, ešte mi poviem, že on nevie o čom rozprávam alebo čo...

Mesačný princ

Ja som mal super učiteľa matematiky. Flegmatik, ktorý sa stále usmieval. Ak niekoho vyvolal, tak mu povedal, že ani nemusí ísť k tabuli, že mu rovno píše nedostatočnú :D Takto sme sa na seba na hodinách usmievali a na polroka skoro celá trieda prepadla :D

freduska55

ries to, povedz to triednej ucitelke, ak ona s tym nic nespravi povedz to aj rodicom a skuste to nejako vyriesit