Učiteľ na mne sedí..

Príspevok v téme: Učiteľ na mne sedí..
Fany55

Dobrý deň, som na strednej škole prváčka a máme jedného učiteľa ktorý ma asi neznáša alebo čo. Jednoducho napr. minule som bola odpovedať tak som prišla pred tabuľu a položila som mu žiacku knižku ba stôl, povedal, že teraz žiacku nepotrebuje, že nech si ju dám na lavicu, tak som si ju odniesla, potom som doodpovedala (mimochodom dal mi 4 a všetci iba tak pozerali, pretože to podla mňa bolo na takú dobrú 2 ale dobre on je učiteľ..) poslal ma zobrať si tú žiacku, tak som mu ju doniesla, kázal mi ju otvoriť, že hádam si ju nebude otvárať sám -_- tak som mu ju otvorila a potom mi povedal, že nech si idem do svojej lavice sadnúť a napísať si ako norm. žiačka, do žiackej knižky "odpoveď" a potom mu ju mám doniesť, tak pre jednu blbú žiacku knižku som musela obísť triedu 3-krát. A toto vôbec nehysterčím len kvôli tomuto. Jednoducho v tom predmete, čo ma učí mám najhoršiu známku trojku, teda mala som kým si na mňa "nezasadol" už tam mám aj 4. No ale on sa mi stále vyhráža, že ma nechá prepadnúť, že sa nesústredím na jeho hodinách, že ktovie na koho myslím a takto ma strápňuje... Spolužiaci hovoria že si ho nemám všímať, že v druhom ročníku nás už aj tak nebude učiť, lebo ten predmet nemáme, ale ako si ho nemám všímať keď ma chce nechať prepadnúť a ani na jednej hodine mi nedá pokoj. Ale niektorí spolužiaci mi hovoria nech to poviem doma rodičom a nech sa porozprávajú s vedením školy ale ja sa to doma bojím povedať, že čo ak mi povedia, že si vymýšľam a že sa mám viacej učiť aby som nemala zlé známky? Ale ja som na základnej mala s toho predmetu dobré známky vždy medzi 1-2 priemer :/ a teraz, že vraj prepadnúť... POradte mi prosím, čo mám robiť? Prečo je ku mne taký? Nie som drzá a nikdy som mu nič neodvrkla a ani som mu nič nepovedala, ani som ho neohovárala, že by sa mu to dostalo do uší, ja už fakt neviem :(

Kýčera

Ako vyzerá Tvoj otec? Má vyholenú hlavu? Je svalnáč? Patrí do vyššej váhovej kategórie? Ak nie, zožeň si "náhradného otca" z rodiny a pošli ho za učiteľom! Nech sa spýta, akým právom šikanuje žiačku - Tvoje meno? Garantujem Ti, že šikana prestane a neprepadneš! Možno ani tá 4 na vysvedčení nebude, záleží aj od výrečnosti dotyčného! Drž sa!

lolinka

A dôvod prečo ťa šikanuje ťažko zistíš, ak ti ho sám nepovie, ľudia sú naozaj rôzny, niekomu sa nemusia páčiť tvoje vlasy, tvoj výzor alebo tvoje správanie, niekto šikanuje žiaka ktorý je moc tichý, iný toho, ktorý je podľa neho moc extravagantný atď. Dôvod sa vždy nájde a vždy je to niečo iné. Náš učiteľ telesnej nenávidel jednu moju spolužiačku, ktorá vyzerala extravagantne, výrazne sa malovala, nosila rúž mŕtvolnej farby ako sa vyjadrila jedna učiteľka a vlasy mala ostrihané na ježka s dlhým pásom vlasov na jednej strane ofiny. Inak nič zlé nerobila, bola normálna, nerobila problémy, ale tento učiteľ ju neznášal zrejme kvôli vzhľadu a často na ňu vrieskal úplne jak nepríčetný až sa rozplakala a raz ju dokonca zmlátil. Vtedy sa chcela ísť sťažovať riaditeľovi ale nakoniec nenašla odvahu a neriešila to.

lolinka

Teraz mi to pripomenulo moje roky na strednej, čo je už dosť dávno, ale učitelia sa zrejme nezmenili. Skoro každý učiteľ čo nás učil mal nejakého žiaka, ktorého nemal rád a na ktorom sedel, vždy to bol nejaký iný žiak takže chyba nie je v žiakovi a teda ani v tebe. Prvé dva roky sme mali na praxi jedného majstra, ten sedel na jednej mojej spolužiačke, druhé dva roky sme mali majstra, ktorý sedel bohužiaľ na mne. Furt mi dával zlé známky, štyrky, jedno ako som sa naučila. Na maturitu som sa z praxe naučila najviac zo všetkých, keď sme písali test, tak ja som si furt pýtala nové papiere lebo mi nestačili, spolužiaci sa už na mne zabávali. Našťastie o mojej známke na maturite nerozhodoval sám, ale aj tak som vyfasovala dvojku pritom nebolo nič, čo by som nevedela. Ale tak s tým už nič nenarobím. Buď rada, že ho v ďalších rokoch nebudete mať, to je jediné tvoje šťastie a keď ťa bude šikanovať, tak si v duchu hovor, ešte pár mesiacov a už na mňa nebudeš mať nijaký vplyv, môžeš mi byť ukradnutý. Ak by si mala pocit, že ti dáva zámerne zlé známky a že ťa dokonca chce nechať prepadnúť, hoci učivo vieš, môžeš sa na neho sťažovať a nechať sa skúšať pred komisiou. Ale to musíš ísť asi za riaditeľom školy alebo kde sa to vybavuje, ja presne neviem ale viem, že toto právo celkom určite máš.

Radca12

Prepadnúť ťa nenechá, ja som mal na strednej tiež takého učiteľa čo nám nadával do kurie* a stále sa na nás smial. Jeden spolužiak bol trošku tlstejší a z toho si stále robil srandu, nepáčilo sa mi to, jeho správanie nebolo hodné učiteľa, ale tak nejak sme to zvládli a už je to len zlá spomienka. Zrejme ten tvoj učiteľ si niečo kompenzuje. Keď ťa bude nabudúce strápnovať ignoruj ho, len si predstav že je to sráč a že asi mu žena nedala ;)

Fany55

Fuha ja neviem, či by som dokázala spýtať sa ho na to :/
A to s tými vlasmi, vážne? :D no to bol teda "problém" že si musel kvôli tomu na teba zasadnúť :D mal nejak menej rozumu než dieťa, keď mu to vadilo, aj keby si mal odfarbené a čo? :D no teda...

Už mám necelé 2 mesiace do konca 1. ročníka a potom už ten predmet mať nebudem aj keď mi bude chýbať, baví ma ten predmet a aj bavil kým som nezačala mať stresy z učiteľa, normálne ma bolí pred hodinou brucho a aj deň pred tým mám paniku :/ ako keby mu preskočilo a bojím sa že aj mne sa niečo "naruší" s takýchto "zážitkov" a budem mať nejaké psychické problémy :/

Mesačný princ

vieš, aj ja som mal obľúbený predmet a dialo sa mi presne to isté a nevedel som prečo. Skoro som z neho prepadol napriek tomu, že som sa výborne učil. Nakoniec som zistil, že je to preto, pretože si učiteľ myslel, že mám odfarbené vlasy. A keď zistil, že tá farba je moja vlastná tak bolo všetko ok. ľudia sú rôzni. musíš zistiť dôvod, prečo je to tak - čo tak sa spýtať samotného učiteľa?

Chce to veľa odvahy ale za pokus nič nedáš

Fany55

Ale keď ja sa neviem tváriť, že mi je to jedno, že ho mám v paži, ja to nemám ani z daleka v paži, učí ma predmet ktorý ma baví ale on mi ho ničí. Nepochopím, čo som mu urobila, že ma zrazu začal nenávidieť. Nechcem predsa od neho aby sa na mňa usmieval, pekne ma oslovoval, chcem len aby sa ku mne správal normálne ako ku všetkým ostatným prečo mám byť "vydedenec" ? :(