Prečo, keď je niekto ukecaný je to normálne, a keď je niekto tichý, hneď je považovaný za čudáka/nespoločenského človeka/nepatriaceho do tohto sveta?
Prečo je to tak?
Prečo, keď je niekto ukecaný je to normálne...
Ten clovek bol v prvomrade nudny tichy ťuťko, co s nim bola totalna nuda, lebo nemal ziadne zazitky a malo kamaratov, nikam poriadne nechodil a pomaly k ziadnej zaujimavejsej teme sa poriadne nevedel vyjadrit. Naozaj nechapem, preco by som mal s takym clovekom stracat cas, kedze je to clovek, co si zije sam v svojom svete a caka, ze nemu sa bude svet prisposobovat a nie on svetu.
My sme ho nevyclenili, vyclenil sa on sam. Tipnem si, ze teraz on a jemu podobni utiahnuti samotari vypisuju na internete ako nemaju kamaratov a nikto ich nechape. Ked chcete mat kamaratov, musite im aj nieco ponuknut, byt pre nich zaujimavi a potom budu ludia vyhladavat sami vas. Uz to konecne pochopte! Ked nikam nechodite, necestujete, nicomu sa poriadne nevenujete ( vysedavanie za pocitacom nie je HOBBY ) a nemate bezne zazitky a len sa tupo presuvate z domu do roboty (alebo skoly) a obcas idete nakupit, tak sa na vas akurat tak kazdy VYKASLE ! Potom mozte hladat pomoc na podobnych forach ako su tieto, hehe. A poviem vam jedno: Tu tu pomoc nenajdete.
freestar, ten clovek bol mozno stastny, ked mohol byt vonku medzi ludmi s vami, mal pocit, ze ma priatelov a je v spolocnosti, nie je sam. Asi ich vela nema pri svojej povahe. To ale neznamena, ze sa s vami v spolocnosti citil zle a ze lutoval, ze s vami niekam isiel. Skoda, ze ste ho vyclenili. Mozno bol nudny a nic nerobil, ale myslim, ze ani nevyzadoval, aby ste ho zabavali. Ci sa mylim?
Je to preto, lebo je to norma v nasej spolocnosti. Co sa norme vymyka, je divne. V niektorych krajinach je naopak normalne iba ticho sediet a je divne, ked sa niekomu prihovoris alebo ked sa vobec pokusas o nejaky rozhovor.
nirvananess to podľa mňa napísala dobre. Rozhovor slúži aj na to, že vyjadrím druhému záujem o neho, podporím ho, vyslovím mu uznanie, pochopenie, povzbudím ho...
Keď budete postupovať takto, nebudú vás považovať za nespoločenských, ale naopak za dobrých spoločníkov, ktorý človeka vypočujú a ktorým sa dá zdôveriť. Práve tu je výhoda tichých, že pôsobia solídnym dôveryhodným dojmom.
Alex244, tak ja som na tom rovnako, niektori nechapu preco hovorim tak malo a podobne. Uz som si za to vypocula aj urazky atd. Som typ cloveka, ktory najprv premysla az potom hovori. A pokial ma dana tema nezaujima tak proste radsej mlcim ako rozpravam o nepodstatnych veciach (pre mna). Ked vsak najdem cloveka s ktorym mam podobne zaujmy alebo je s nim o com rozpravat tak myslim ze plati ,,Ticha voda brehy myje".
aj ja som tichá a no a čo
Suhlasím s Freestar.
Ale to je z toho dovodu že sa asi ešte "hľadal" a tak skušal ísť aj medzi vás či ho to bude zaujímať a snažiť sa zapadnuť. No tak aspoň zistil že to čo robíte ho nezaujíma/nebaví, tak nech skúsi niečo iné.
S tichym clovekom je hlavne nuda a ziadna zabava. Ja osobne takychto ludi nemusim, lebo ma nebavi, ked iba ja rozpravam a niekto povie max tak dve vety a cely cas je ticho. Mali sme takeho kolegu, strasny mumak. Furt len ticho sedel a pocuval. Aj na akcie sme ho prestali volat, lebo to bol len taky nudny privesok. Ale zaujimave ze sa tam sam vzdy tlacil, ale ked tam bol, tak sedel ako prst a kukal do blba :-D
Ale vnutorne si ukaceny/a celkom dostatocne, ved len nadpis si napisal/a dlhy cez styri riadky :D