Prečo, keď je niekto ukecaný je to normálne, a keď je niekto tichý, hneď je považovaný za čudáka/nespoločenského človeka/nepatriaceho do tohto sveta?
Prečo je to tak?
Prečo, keď je niekto ukecaný je to normálne...
No ja neviem, zase by som to tak neskatulkovala, ja programovanie milujem a som nenapravitelny extrovert. Skor by som povedala, ze niektore povolania davaju introvertom vacsiu sancu na uspech ako ine. Ale introvert automaticky neznamena napriklad lepsi programator.
nie je to vzdy tak.. ja som niekedy ukecana a ludia to beru ako drzost. Ked som ticho tak to beru tak ze som urazena.. ludom nevyhovies
Freestar - to je tiez pravda, su pozicie, kde su dobri extroverti a su pozicie kde su dobri introverti. Tych ITckarov si uviedol dobre.
To je sice pravda, ale zakaznik sa pozera na dodany produkt. To sa neda obkecat.
Filip - Introvert pracant dosiahne svoj status ak robi na nejakom projekte alebo robote, kde ma minimalny kontakt s inymi ludmi. Napriklad rozni IT-ckari a vyvojari, ktori si daju sluchatka na usi a cely cas cumia do monitoru bez slova a tam nieco programuju...
Ale v kopu inych robotach musis komunikovat s timom ludi, musis telefonovat, musis vybavovat, nahanat novych klientov, viest porady, aj nakricat atd. A tam tyto introverti totalne zlyhavaju.
FilipTT, proti tvojmu tvrdeniu stoja pocetne studie ktore dokazuju, ze charizmaticky extrovertny zamestnanec budi v nadriadenych dojem vyssej produktivity od introvertov aj v pripade, kedy realne odvadzaju ovela menej prace.
Lenze v pracovnom kolektive, ak je to firma, sa hladi na pracovny vykon. Ak introvert je pracant a expert, tak tam dosiahne urcity status.
*ponizovania
Cely problem ktory sa v tejto teme riesi ma vsak uplne trivialne vysvetlenie: medzi ludmi je cca 75 az 85 percent extrovertov, ktorych zaujima primarne vonkajsi svet a ktori radi komunikuju s okolim, pretoze im to dodava energiu, a len okolo 15 az 25 percent introvertov, ktori su prirodzene orientovani na svoj vnutorny svet, maju vyrazne mensiu potrebu komunikovat s okolim a vyhladavat take mnozstvo socialnych kontaktov a vonkajsich zazitkov, pretoze ich to dusevne aj fyzicky vycerpava. Da sa teda povedat, ze tomuto svetu pochopitelne vladnu extroverti ktori su v drvivej prevahe a ktori urcuju co sa povazuje za "normalne" a "nenormalne". V 30 clennom pracovnom kolektive alebo v triede ziakov to potom pre predstavu vychadza tak, ze 24 jedincov je extrovertov ktori maju medzi sebou silne socialne vazby a ktori urcuju socialne pomery v kolektive a v ustrani je 6 introvertnych nestastnikov ktori maju jednoducho smolu ze zdedili takuto povahu. Casto su tercom aj sikany, alebo povysovania, v lepsom pripade len ignorovania.
je to tak pretoze tato spolocnost v dnesnej dobe je cela pomylena.