Prečo, keď je niekto ukecaný je to normálne, a keď je niekto tichý, hneď je považovaný za čudáka/nespoločenského človeka/nepatriaceho do tohto sveta?
Prečo je to tak?
Prečo, keď je niekto ukecaný je to normálne...
Ak si ide niekto zabehať a berie niekoho so sebou,tak ak ten druhý nevládze udržiavať tempo, tak ho ten rýchlejší buď počká, alebo tempo prispôsobí.
Alebo si nájde iného partnera na beh s lepšou kondičkou.
A takto to funguje všade. ľahšie je bežať vo svojom tempe, ako sa niekomu prispôsobovať.
V tejto diskusii ale zas debatuju len ti najukecanejsi ucastnici fora a ti tichi citatelia su tichi....
ono je tazke radit ked clovek v takej situacii v zivote nebol :/
Romanka25 - píše sa o tom celkom fajn ale reálny svet ti ukáže, že nájsť človeka, ktorý je niečoho takého schopný je mizivá.
Preto sú introverti a menej zhovorčiví ľudia tam, kde sú ,,poniektorí,,
veľa ľudí tu napíše podobné ,,bludy,, ale len to napíšu a funguje to, že tí ľudia sa ocitnú často mimo spoločnosti.
presne nejeden clovek vie ze komunikacia medzi ludmi by mala byt vyvazena
No suhlasim naprosto ;)
anjelik, trefa do cierneho. Najradsej mam ludi, ktori su ukecani, stale sa riesia len oni a ked dojde k nedorozumeniu, zacnu si vymyslat polopravdy, lebo sak presne ake asi moze mat tichsi clovek problemy. Niekto je ohladuplny a nechce na seba strhavat pozornost, pripadne zahlcovat inych svojimi problemami a oni to potom pochopia tak, ze je clovek o nicom. A potom si povymyslaju a osocuju.....Ach, ludia ktori nevidia dalej ako po spicku svojho velkeho nosu. ...
Pri obojstranne výhodnej komunikácii by nemal prevládať ani jeden extrém..ani prílišné ticho u jedného, ani prehnaná ukecanosť u druhého. Prehnane ukecaný potom totiž *oživuje* seba samého na úkor toho tichého a ten má potom z toho nepríliš radostné pocity a súčasne prestáva byť pre ukecaného podnetným a ak ten je na podnetoch závislý, veľmi skoro sa rozkmotria a tichého už nikto ako vítaného spoločníka nevolí. Iba v tom prípade, že by bol k ukecanému skutočne otvorený, mal ho rád a tak ho podporoval svojou pozornosťou. Čo sa ale často nestáva, lebo tichý má svoje vlastné problémy a posledné, čo chce počuť, je nekonečný preslov na tému..aký som ja úžasný/á a aké sú moje problémy obrovské, v porovnaní s tvojimi, veď o nich ani nechceš rozprávať, tak sú isto malicherné. :o)))
Aký dôvod môže mať človek mlčať?
Jeden dôvod môže byť v tom, že nikdy nemá čo povedať. To môže byť spôsobené tým, že sa vo svojom vnútri zaoberá len vecami ktoré nemôže zverejniť (zaoberá sa sebou, svojimi strachmi, rozoberá svoju minulosť, alebo má úplne chaotický vnútorný svet)
Druhý dôvod môže byť to, že by mal o čom hovoriť ale nechce sa mu. Je to pre neho namáhavé, únavné, musí sa premáhať.
Tretí dôvod môže byť, že si neverí, že sa nepovažuje za zaujímavého, neverí, že by ho druhí vážne počúvali a považovali to za užitočné alebo zábavné - proste si myslí, že by to nebolo dobre prijaté.
Štvrtý dôvod čo ma napadá môže byť, že reči ktoré sa vedú, považuje za mlátenie prázdnej slamy a na to čo by chcel hovoriť nemá partnera.
Čo ešte?