Ahojte, potrebujem sa vyrozprávať pripadne požiadať niekoho kto je/bol v podobnej situácii , aby sa vyjadril. Mám priateľa, vyše roka. Ma 8 ročného syna s ktorým nežije, no stretáva sa s ním každý druhý víkend (resp vždy od štvrtka do pondelka - každý druhý týžden) , takisto prázdniny atd. Väčšinu tieto vikendy s nimi nie som a robím si vlastný program, no samozrejme sú dni / prázdniny kedy chodí k nám. Problém je vo mne , a to taký že žiarlim na syna . Možno si poviete že som sprostá, a že to nie je normálne, no doteraz som mala vzťahy kedy som bola pre partnera ja ta jediná, a nemusela som sa s nikým deliť o lásku a nie som na to zvyknutá, neviem to prekusnut. Som citlivá a lásku potrebujem cítiť stále a potrebujem aby mi ju partner dával patrične najavo, a neviem predýchať že ma niekoho radšej ako mna ....Ked sme sami, nie je žiaden problém, všetko je tak ako ma byt, partner mi lásku dokazuje a ja som šťastná. No ako náhle k nám príde jeho syn/alebo je partner s ním, automaticky ako by som tam nebola, vidno že syna miluje , samozrejme že viac ako mna, k synovi sa sprava ako k 3 ročnému, neustále ho rozmaznáva, maly je vkuse na ňom zavesený, vydobija si pozornosť, neustále je ako "ockov cecek" , partner sa s ním rozpráva iba zdrobneninami ako naozaj s 3 ročným dieťaťom, dokonca partner svojho 8 ročného syna musí chodiť uspávat aby vôbec zaspal. Príde mi to choré že nemôžem spať ani s vlastným partnerom v posteli bez toho aby v noci alebo nad ranom neprišiel k nám do postele maly (lebo nevie spať bez ocka). Ked sú sami , samozrejme že partner s ním spáva a stále ho k tomu učí, takze sa tomu ani nedivím no neskutočne mi to vadí a neviem co s tým. Ďalším problémom je to, že môj názor partner neberie, ako náhle poviem jedno slovo co sa týka týchto veci, hneď to berie ako útok a urobí zo mna najhoršiu na svete . Je to v našom vzťahu jediný dôvod kvôli ktorému sa hádame. Dosť dlho mi trvalo, kým som si zvykla vôbec na to, že nie sme spolu každý druhý víkend. Normálny človek by chcel vikendy tráviť s partnerom , kedže pracovný týžden je pracovný týžden, no ani to nemám umožnené. Resp je mi lepšie ked nevidím ako vychovava svojho syna , lebo mám na to svoj názor a vznikla by z toho zasa len hádka . Áno viem, som bezdetná a nemôžem sa k tomu adekvátne vyjadrit nakoľko kedže nemám deti neviem tento vzťah ešte úplne pochopiť , no ide tu hlavne o moju žiarlivosť ked sme s jeho synom . Som vtedy skor nešťastná ako stastna a viac sa trápim, a uz teraz sa bojím letných prázdnin ked bude u nás takmer mesiac ... A ked sme sa bavili o našom spoločnom dieťati, jeho prvá otázka :a co bude s .....(meno syna)??? Je to normálne ? Prosím Vás ak tu je niekto kto sa nachádzal v podobnej situácii alebo sa cittil podobne ako ja , prosím Vás poraďte mi ako sa mám správať , ako to prekusnut že vôbec ma dieťa... Je to veľmi tažké kedže nemôžem nič povedať nakoľko vždy som zlá ja a vždy sa pohadame...Prosím o rady a názory a hlúpe komentáre si nechajte, nemám na to náladu, skôr som uz zúfalá
Partnerov syn a ziarlivost
Dakujem za každý názor no ja som tiež len vyjadrila ako sa cítim , a skôr som prosila o radu, ako sa s tým vysporiadať. Ale ok. Partner odišiel od bývalej lebo ho podvádzala uz ked mali dieťa , robila mu zle aj po rozchode, sudy atd ....tvrdí že ju nemá rad a že je to zlá osoba a keby nemusel tak by s ňou nekomunikoval , ale robí to len kvôli synovi.. A teraz sa vraj kvôli synovi s ňou snaží vychádzať , sprava sa k nej pekne, a robí pre ňu kadečo, ked mu zavolá že niečo potrebuje tak vyskočí ako struna a ide jej pomôct, to je další problém ktorý mi vadí... Neviem co si o tom mám myslieť , ale prijemne to teda nie je. Ale každopádne Dakujem za Vaše názory .
pekne si to napisala :) naozaj. ale predsa len nemyslis si, ze chlapi to maju trosku inak? zeny ok dieta v nich rastie asi to beru inak a verim ze to dieta je u mnohych na prvom mieste. ja sa priznam ziadne dieta zatial nemam, ale ak raz budem mat nikdy nebudem hovorit ze je na prvom mieste len ono. proste pre mna je rovnako dolezity aj partner mozno som ja divna neviem. a prave preto ma tato tema zaujala.
Annie
Ved ja ta za tvoj nazor nesudim
Ale presne ako pises...
Partner si raz najde inu...to znamena,ze ta manzelka kedysi vybrata na prve miesto co sa tyka prezitia by bola chyba.
Ale to dieťa ti ostane navzdy.Ja mam 43 ale mamu potrebujem stale.Denne som s nou v kontakte,je to moj radca,moj kamarat,moj pomocnik,moj ucitel...
za to ze som vyjadrila svoj nazor som mimo? :D no tak dik. dieta ta potrebuje na par rokov partner na cely zivot. a za dalsie. ked si vezmem teda ze chlap ma dieta ktore je pre neho na prvom mieste.. ked je pre neho najdolezitejsie preco nezostane s jeho matkou a opusti ju? ved predsa kvoli tomu by mal zostat len aby malo kompletnu rodinu a neutekat nech by sa dialo cokolvek. Casto sa stava ze chlap zdrhne kvoli inej zenskej, tak chces mi povedat ze pre takeho je dieta na prvom mieste? a nazozaj tieto otazky nemyslim v zlom celkom ma to zaujima lebo dlho som aj ja rozmyslala nad tym hlavne pri ludoch co sa ohanali ako su pre nich ich deti najdolezitejsie a zdupkali pri prvych problemoch v partnerstve aj za cenu ze ich dieta ktore je to naj v ich zivote bude trpiet a ich stretnutia sa obmedzia len na par dni do mesiaca.
Annie
Si uplne mimo
Tam bolo myslene,kto je pre danu osobu dôležitejší...dieta,manzel/ka,matka
Fakt by som chcela vidiet zenu,ktora da prednost muzovi pred dietatom.Muz ti bol raz cudzi clovek,ktoreho si niekde stretla.Dieta je tvoje.
Ale no...kazdy sme iny
nevidim v tom az taky rozdiel. musis si vybrat stale len jedneho z tych vsetkych vymenovanych. cize ak si teda vyberie jedno z deti, co by si podla spravnosti asi mala vybrat jedno z deti tak ktore? lebo mali by byt na rovnakej urovni.
Ty spomínaš Sophiinu voľbu, kým Messje hovorí o niečom inom.
Messeje a co v prípade, že ma clovek viac detí, ktore uprednosti, kedze si moze vybrat iba jednu osobu? najstarsie? najmladsie?dost blby prieskum. Ja som zase citala, ze partneri majú byt pre seba na prvom mieste, az potom deti. Lebo deti vyrastu a potrebuju ta len do casu kym sa neosamostatnia, kdezto partner je s tebou cely zivot. Ak je to ten pravy vztah. :)
raz som niekde citala,ze sa robil prieskum medzi ludmi so zavazkom a ludmi bez zavazku,s manzelkami alebo manzelmi a rodicmi.
Nastane situacia,kedy si musis vybrat jedneho cloveka,ktory moze s tebou prezit.Jednu osobu,ktoru mozes zachranit.
Vyhralo dieta,potom manzelka a potom matka.
Takze ti,ktori nechapu ako si niekto moze vybrat dieta pred partnerkou,ktora ho miluje viac ako vsetko na svete,by nemali ist do vztahu s clovekom,ktori dieta ma.
čo akože čakáš teraz? syn vždy bude viac ako priateľka to si zapamätaj. Či chceš či nehceš.