Ahojte, potrebujem sa vyrozprávať pripadne požiadať niekoho kto je/bol v podobnej situácii , aby sa vyjadril. Mám priateľa, vyše roka. Ma 8 ročného syna s ktorým nežije, no stretáva sa s ním každý druhý víkend (resp vždy od štvrtka do pondelka - každý druhý týžden) , takisto prázdniny atd. Väčšinu tieto vikendy s nimi nie som a robím si vlastný program, no samozrejme sú dni / prázdniny kedy chodí k nám. Problém je vo mne , a to taký že žiarlim na syna . Možno si poviete že som sprostá, a že to nie je normálne, no doteraz som mala vzťahy kedy som bola pre partnera ja ta jediná, a nemusela som sa s nikým deliť o lásku a nie som na to zvyknutá, neviem to prekusnut. Som citlivá a lásku potrebujem cítiť stále a potrebujem aby mi ju partner dával patrične najavo, a neviem predýchať že ma niekoho radšej ako mna ....Ked sme sami, nie je žiaden problém, všetko je tak ako ma byt, partner mi lásku dokazuje a ja som šťastná. No ako náhle k nám príde jeho syn/alebo je partner s ním, automaticky ako by som tam nebola, vidno že syna miluje , samozrejme že viac ako mna, k synovi sa sprava ako k 3 ročnému, neustále ho rozmaznáva, maly je vkuse na ňom zavesený, vydobija si pozornosť, neustále je ako "ockov cecek" , partner sa s ním rozpráva iba zdrobneninami ako naozaj s 3 ročným dieťaťom, dokonca partner svojho 8 ročného syna musí chodiť uspávat aby vôbec zaspal. Príde mi to choré že nemôžem spať ani s vlastným partnerom v posteli bez toho aby v noci alebo nad ranom neprišiel k nám do postele maly (lebo nevie spať bez ocka). Ked sú sami , samozrejme že partner s ním spáva a stále ho k tomu učí, takze sa tomu ani nedivím no neskutočne mi to vadí a neviem co s tým. Ďalším problémom je to, že môj názor partner neberie, ako náhle poviem jedno slovo co sa týka týchto veci, hneď to berie ako útok a urobí zo mna najhoršiu na svete . Je to v našom vzťahu jediný dôvod kvôli ktorému sa hádame. Dosť dlho mi trvalo, kým som si zvykla vôbec na to, že nie sme spolu každý druhý víkend. Normálny človek by chcel vikendy tráviť s partnerom , kedže pracovný týžden je pracovný týžden, no ani to nemám umožnené. Resp je mi lepšie ked nevidím ako vychovava svojho syna , lebo mám na to svoj názor a vznikla by z toho zasa len hádka . Áno viem, som bezdetná a nemôžem sa k tomu adekvátne vyjadrit nakoľko kedže nemám deti neviem tento vzťah ešte úplne pochopiť , no ide tu hlavne o moju žiarlivosť ked sme s jeho synom . Som vtedy skor nešťastná ako stastna a viac sa trápim, a uz teraz sa bojím letných prázdnin ked bude u nás takmer mesiac ... A ked sme sa bavili o našom spoločnom dieťati, jeho prvá otázka :a co bude s .....(meno syna)??? Je to normálne ? Prosím Vás ak tu je niekto kto sa nachádzal v podobnej situácii alebo sa cittil podobne ako ja , prosím Vás poraďte mi ako sa mám správať , ako to prekusnut že vôbec ma dieťa... Je to veľmi tažké kedže nemôžem nič povedať nakoľko vždy som zlá ja a vždy sa pohadame...Prosím o rady a názory a hlúpe komentáre si nechajte, nemám na to náladu, skôr som uz zúfalá
Partnerov syn a ziarlivost
ver mi ze presne viem o com pišeš, ale nebudem to tu rozpisovať. Presne poznám tie pocity a stavy úzkosti. ALE. Skús sa s ním teda porozprávať, ako si predstavuje Váš vzťah o pár rokov. A na základe toho sa myslím si, že potom už budeš vedieť zariadiť.
Messje ale ja netvrdím že to dieťa neakceptujem. Ja akceptujem že je, no žeby som sa sama hrnuli do toho aby sme boli všetci traja to nie . Dokonca sa s ním hrám, som naňho dobrá milá, robím mu jesť a iné normálne veci. Avšak potom to na mna príde a potom uz to neviem v sebe dusiť a preto sa vždy pohadame .
No, ja mám 25 a on o 10 viac . Možno si poviete aký rozdiel, no osobne tieto rozdiely neriešim, ked sa s niekym cítim dobre tak na veku nezáleží, tak za toto ma neodsudzujte. Neviem, po vyše roku tohto vzťahu nejak začínam triezvejšie uvažovať. Myslela som si na začiatku, že to zvládnem že to bude v pohode , že maly bude v pohode , no čím častejšie a viac sa s ním stretávame, tým to je pre mna tazsie. Ešte ked ma partner do toho tlači a povie mi že: ak ho milujem tak musím milovať aj malého lebo je to jeho súčasť, a podobne reči. Nejak si začínam čoraz viac uvedomovať, že by som chcela byt pre partnera ja stredobod pozornosti, aby som ja bola preňho ten najdôležitejši človek, a nie aby som bola stále ta druha a v malého prítomnosti odsávaná vedľa. Samozrejme, ked budem mat s priateľom ktorého milujem vlastne spoločne dieťa , je to niečo úplne iné než ked ho ma on s inou ženou. Som na vážkach a sama rozmýšľam co robiť , priateľa milujem ale neviem či sa cez toto dokážem preniesť, myslím si, že v mojom veku väčšina dievčat takéto Problémy neriešia .
Messje mas pravdu. Mozno to bude ine ak budem mat vlastne dieta. Ale som odhodlana robit vsetko preto, aby moj partner nikdy nepocitil ze je menej alebo teda na druhom mieste. Tak snad sa mi to aj podari.
Balea
Ak ti mozem poradit...
Rychlo si najdi vzyah s tym chlapcom
Prestan vycitat ze sa ti nevenuje ked je s nim a nedavaj mu pocitit ze si z toho frustrovana a ziarlis na jeho dieta.
Toto moze skoncit tak,ze popri tych pomociach a dobrom kontakte s byvalou sa mozu dat znovu dokopy..
On si povie...byvala dostala rozum,terajsia neakceptuje moje dieta.Byvala je matka mojho dietata,vratim sa ku nej a mam pokoj.Ziadne vycitky.Matka dietata mi nikdy nevytkne ze travim cas so svojim synom a nebude na syna ziarlit.
Mas len jednu moznost..Prijat jeho syna a zacat sa spravat ako dospela zena,nie ako zamilovana pubertiacka.Nemyslim to v zlom.
Inak vedie tento vztah do zahuby.Nedivim sa ze temu dieta s tebou nechce rozoberat.
potrebujes od neho jednoznacne stanovisko. neviem kolko mas rokov ale nie ze ti po par rokoch vztahu zahlasi ze on dieta nechce. a za dalsie. pekne mu vysvetli nech sa neuraza a nech si ta vypocuje. zacala by som mozno tak ze.. nech sa skusi aspon na chvilu vcitit do tvojej koze. nech si predstavi ze ty by si mala dieta, on by bol ten bezdetny a spravala by si sa tak ako on. vyzdvihni aj to ze je super ze sa o neho stara, ale, ze je to trosku nefer voci tebe ked ta dava na vedlajsiu kolaj. Si sucastou jeho zivota rovnako ako jeho syn. A ak si stale bude mliet svoje tak uz velmi na vyber nemas. Lebo nevyrovnany vztah je zaciatok konca.
Annie no mna to vydesilo tiež, na jednej strane tvrdí že áno samozrejme on chce, na druhej povie hento a teraz ked sa o tom bavíme počúvam stále nejaké výhovorky prečo teraz nie . Co sa týka debaty ohľadom mojich pocitov ked je s nami jeho syn , x-krát som mu to povedala , ale on sa do mna nevie vcítiť a vôbec nechápe ako to cítim ja, skor to berie ako útok na jeho syna a naňho a vždy ma urobí najhoršou a vždy sa pohadame. Tak teraz radšej ticho mlčím a nič nevravím.
balea456 no vies ide hlavne o to co ti povedal, ze co bude s jeho dietatom ak by ste mali spolocne. to by aj mna dost vydesilo. radsej sa s nim o tom porozpravaj ci vobec s tebou nejake planuje. Asi to bude velmi neprijemna debata, hlavne ak ti odpovie tak ako by odpovedat nemal. Ale aspon budes vediet na com si a budes sa vediet zariadit. A este by som mu skusila povedat ako sa asi citim ja ked je so synom a skusila si to vydiskutovat. Vela stastia :)
Annie
Mozno som divna ja...kto vie.Ja uz ale dieta mam tak sa mozem vyjadrit.Ty ked sa ti to raz podari mat vlastne...potom uvidis..Tazko je sa domnievat,ked v danej situacii este nie si
Balea
Je pekne mat dobry vztah s ex.Kvoli dietatu
Dieta ked je s tebou tak nie je s matkou a opacne.Nie su spolu...
Skor mam z toho divny pocit ze skace ako struna..Ved on ma uz iny zivot...s tebou.Len aby to neskoncilo pri spolocnom posedeni na zmrzline,spolocnom kupaliski a spolocnej dovolenke.Kvoli dietatu...Nezda sa mi to.Zeby sa s tym chlapom rozisla a zistila ze ho chce nazad?Preco nevola jemu?
Pozor dievca.
Tu nie je nieco s kostolnym poriadkom
pekne si to napisala :) naozaj. ale predsa len nemyslis si, ze chlapi to maju trosku inak? zeny ok dieta v nich rastie asi to beru inak a verim ze to dieta je u mnohych na prvom mieste. ja sa priznam ziadne dieta zatial nemam, ale ak raz budem mat nikdy nebudem hovorit ze je na prvom mieste len ono. proste pre mna je rovnako dolezity aj partner mozno som ja divna neviem. a prave preto ma tato tema zaujala.