Choré alebo smutné šteniatko?

Príspevok v téme: Choré alebo smutné šteniatko?
Ridge

Zdravím, 3 dni dozadu som si priviezol domov 10 týždnové šteniatko Rodézskeho ridgebacka a popravde som čakal že nebudem vedieť kam skôr, pretože keď som ho bol pozrieť prvý krát tak medzi súrodencami bolo až moc hravé (dokopy som ho bol pozrieť pred odberom 6x čiže keď som si ho bral tak už ma ako tak poznal) ale odkedy som ho priviezol stále spí a vcelku sa pri nom aj nudím, 10 minút sa hráme ale po 10 minútach sa už pýta do pelieška a prespí aj 4 hodiny a doma vraj tak veľa a tak často nespali, nemohlo ochorieť? Alebo je to len smútok za súrodencami a tou zmenou prostredia? Ďakujem.

Tintina

Ridge ja som mojmu kupila obojok mal by ucinkovat 8 mesiacov a stal 25€ a som spokojna od kedy ho moj nosi kliesta sme nemali..ibojky sa zvyknu aktivovat do 2dni takze ak by si sa rozhodol pre tuto ochranu tak si nemysli ze obojok nefunguje len sa nestihol aktivovat :) samozrejme zalezi od znacky tusim ze my mame foresto alebo tak nejak chodi aj v reklamach :) a rada mojho veterinara bola ze obojky su najucinnejsie :)

Messje

Zrovna vcera som pozerala v spravach...hovoril veterinar...najlepsi je obojok.Vydrzi najdlhsie.8 mesiacov.Su aj nejake tabletky...3 mesiace.Ja tiez nemam...kupim obojok.

Ridge

mimochodom kukukiki môj brat má čistokrvného shar pei-a vyvalil za neho vyše 1000 eur a bral ho z nejakej renomovanej českej chovnej stanice presne preto aby vraj nemal nejaké dedičné choroby a bol zdravý no lenže zhruba po pol roku čo ho mali doma pes absolvoval asi 3 operácie a bol viac chorý ako nejaký kríženec a preplatil na ňom raz toľko čo za neho dal a povedal, že keby vie, že budú s čistokrvným psíkom takéto problémy tak si radšej vezme psa za veterinárny poplatok z útulku..

Ridge

od sestry som si požičal pinzetu na kliešte a čo sa mi nestalo... nepomáhalo ani keď mu niekto držal hlavu stále bol nepokojný tak som ho nechal nech si ku mne ľahne na kolená a zaspí aby sa mi nehýbal ked som začal kliešta pomaly tahať von psík sa mi mykol pošteklil som ho nechtiac na uchu a vytrhol som klieštovi len bruško hlava zostala dezinfikujem mu to peroxidom každú chvíľku a v pondelok to pôjdem dať pozrieť veterinárovi dosť som sa zľakol, nemám ho s PP, granulky mi poradila orijen dog puppy large (13kg balenie z ktorého trochu chýbalo som dostal k psíkovi pretože som bral posledné šteniatko a nemala nimi už koho kŕmiť), odčervený bol u veterinára má to zapísané aj v pase a robili mu aj koprologické vyšetrenie na parazity v truse bolo negatívne, pani od ktorej mám psíka je ženou veterinára takže o to strach vôbec nemám a navštívil som ich viac krát pred odberom a psíci ako mamina tak šteniatka boli v dobrých podmienkach... psík + veterinárne poplatky + pas + 13kg balenie orijen granuliek ma vyšli na 100 eur... mimochodom od pondelka som zbieral hovienka a vo štvrtok som mu bol dať koprologické vyšetrenie spraviť znovu u svojho veterinára, včera mi volal výsledky, že je v poriadku a zdravý a v pondelok ideme očkovať :) mimochodom oplatí sa viacej ten obojok alebo som videl ešte aj nejaké antiparazitné spreje, aké máte skúsenosti?

Messje

Ty si riadny chytrolin kuku
Moj pes je kompletka s papiermi.Len je to este stena.
A uz ked,neviem ci si tu napisal nieco nove.

kukukiki

Ridge, vyhladaj si psickarske fora, alebo FB skupiny ako napr. Psickari BA, pretoze podla tych prispevkov tu sa zrovna nejaki obornici nenasli :D
Kliesta je naj. vytiahnut pomockami, ktore su na to urcene, kupis aj v lekarni otazka 2-3 eur, pri pinzete sa Ti moze stat, ze kliesta rozpucis a ostane v psovi hlavicka. Ak neni inej moznosti ako pinzeta, tak v prvom rade popros niekoho, aby Ti psa podrzal, potom uchop kliesta pinzetou a snaz sa ho z lava do prava vykyvat, pri otacani riskujes tu hlavicku, ze zostane v psovi. Nenamydluj kliesta, nedus ho kremom, lebo vypusti pri duseni sa obsah svojich vnutorosti do tela. Dane miesto dobre vydenzifikuj. U veta kup kvalitny antiparazitny obojok - Kiltix, Scalibor a pod. a ten Ta ochrani celu sezonu od kliestov a nebude treba ani vakciancia proti borelioze.
Zapamataj si jedno, ked si si nie isty zdravim psa, navstiv veterinara, nepytaj sa na neodborne rady na fore, lebo to Tvojho psa moze stat zivot. Ak je pes bezPP, moze pochadzat od nejakeho mnozitela a vtedy treba ist hned k vetovi, nakolko takyto ludia setria na nakladoch a psa Ti ani poriadne neodcervia a povypravaju Ti hory-doly, co so psom absolvovali..
Kastracia sa da vykonat v jednom roku, kedy uz je pes vyzrety a dostatocne vyvinuty, mal by sa skludnit, ale navacsi benefit je zdravotny-nebude nikde nic vylizovat a z toho nasledne zvracat, nebude mat rakovinu prostaty a pod. ale Ti aj neutecie za haravkami a nenarobi niekde stence. Ak pes nie je PP, urcite s nim nemnoz. Na svete je mnozstv krizencov(ako ma aj Messje) a plno z nich trci v utulkoch.
Este by ma zaujimalo, co Ti povodny chovatel poradil za granule.

Messje

Zdenka,dakujem

Ridge...na kliesta musis vediet ako.Ja by som isla na veterinu.Keby sa ti netrha je to ine...Alebo nech si lahne a niekto nech ho zabava ...rozprava na neho.Odputat pozornost ze ides nieco robit