Choré alebo smutné šteniatko?

Príspevok v téme: Choré alebo smutné šteniatko?
Ridge

Zdravím, 3 dni dozadu som si priviezol domov 10 týždnové šteniatko Rodézskeho ridgebacka a popravde som čakal že nebudem vedieť kam skôr, pretože keď som ho bol pozrieť prvý krát tak medzi súrodencami bolo až moc hravé (dokopy som ho bol pozrieť pred odberom 6x čiže keď som si ho bral tak už ma ako tak poznal) ale odkedy som ho priviezol stále spí a vcelku sa pri nom aj nudím, 10 minút sa hráme ale po 10 minútach sa už pýta do pelieška a prespí aj 4 hodiny a doma vraj tak veľa a tak často nespali, nemohlo ochorieť? Alebo je to len smútok za súrodencami a tou zmenou prostredia? Ďakujem.

Ridge

našiel som mu dneska na hlave kliešťa, je zatiaľ ešte malý neviete mi poradiť ako mu ho vybrať? stále sa mi trepe a neobsedí na mieste ešte len chytím pinzetu a už mi ju kúše z ruky a bojím sa aby som mu ho zle nevytrhol, nejaké rady ako to absolvovať? nikdy predtým som kliešťa nevyťahoval :D

Messje

Ridge
Ono to teraz prehlta lebo je este hlupucky.Neskor ked trosku vyrastie bude obhryzat ale...aspon ten moj vacsinou uz sam vypluva.Hlavne drevo.Mali sme vonku drevo do krbu cerstvo napilene.By si neveril.S jednym kusom dreva sa hra uz asi 3 mesiace.Ale z grubeho kusiska je polovica. On si to obhryzkava po kuskoch.
Loptu futbalovu stiahol z koze a ostala len cierna guma.
Neboj...on citi na jazyku co by mu mohlo oblizit.
Vojde predkom a vyjde zadkom. :-)

Ridge

PET fľašu už dostal vďaka za tip

Ako ono mi nevadí, že sa s ním musím hrať to som práve aj očakával keď som si ho zaobstaral, len to žuvanie predmetov, ktoré by nemal žuvať akože väčšinou mu stihnem všetko vytiahnuť ale stane sa, že to proste , nestihnem a zhltne to stále mu behám za chvostom a dávam pozor čo robí len niekedy sa len na sekundu otočím a už žuvá hocičo čo nájde na zemi hlinu kôru kamienky čokoľvek... Hneď ho okríknem a poviem mu Fuj a vyberiem mu to len mám občas pocit, že si zo mňa robí už prdel a robí mi to naschval a berie to ako hru lebo vždy sa na mňa pozrie pohľadom "pozri čo mám zase v puse a ty mi to nestíhaš vytiahnuť" :-D Som asi moc netrpezlivý ale ja len nechcem aby ten dilinko neprehltol niečo čím by si mohol ublížiť a ja mu v tom nestihnem zabrániť

lombardo1981

Fľaša u toho nášho bola fajn tak do piatich mesiacov. Teraz ju chytí a prekusne. Keď vydrží 10 minút je sviatok. :) Radšej má drevo či haluze, čo si dovlečie z lesa. Najlepšie je, keď je dlhšia ako on a do všetkých s ňou naráža. A potom to upratovanie povypľúvaných triesok... :D
Jedlo na stole u nás nie je problém. Aj keď dočiahne. Dokonca si hlavu vie položiť na ten v kuchyni. A ani to spadnuté na zem. Síce občas po ňom vyštartuje. Ale stačí povedať nesmieš. Chvíľu okolo snorí, ale aj tak to nakoniec vzdá. Pretože ja som v tomto dosť nekompromisná. Za svojim slovom s vždy treba stáť. Inak budeš u hafana za blbca, čo sa nevie rozhodnúť.
A svojich vždy učím aj to, aby veľmi nevymýšľali, keď sú bez dozoru. Stačí ho naučiť, že vidíš všetko. Aj keď v reále nemáš ani tucha, čo stvára. Ja vždy zakričím: Ja ťa vidím, aj keď ťa nevidím. Stačí počúvať. Alebo keď hodí psí pohľad, že či si to náhodou nerozmyslím, tak poviem: Ja to myslím ale smrteľne vážne. To vie, že nemá na výber. A keď niečo ukradne, tak mu poviem: Vypľuj to. Alebo keď nechce, tak mu to jednoducho sprivatizujem.
Mali sme slečnu, ktorej sme vyslovene museli povedať zostaň. Pretože ak sme jej povedali seď, tak síce sedela, ale po zadku sa pomaly približovala, aby mala lepší výhľad pri bufeťačení. :)

Biela.Kobra

Nuž, my už máme doma zaužívané, že topánky ani nič cenné sa vonku nenecháva. A že na záhradný stôl sa všetko kladie najmenej 30 cm od okraja, lebo psík sa obslúži sám. Samozrejme, že vie, že sa to nesmie, a samozrejme, že to platí, iba keď sa niekto díva.

Najlepšia hračka je, ako tu už bolo spomenuté, plastová fľaška. Treba zavrieť uzáver, lebo keď z nej unikne vzduch, už nie je taká zaujímavá. Keď je v nej ešte vzduch, parádne šuchoce, praská, skáče. Akonáhle je rozhryznutá (naučíš sa to rozoznávať podľa zvuku), už nie je taká zábavná a psík môže prehltnúť kúsok plastu, tak je vhodné ju vymeniť.

Psíky v tomto veku láka ochutnať doslova všetko, potom sa budeš čudovať, čo nájdeš v hovienku. Preto je dobre zamestnať ho a mať ho podľa možnosti stále na dohľad, aby si čímsi neublížil. Je to napínavé obdobie, ako píše Messje, treba predpokladať, že máš doma veľmi zvedavé bábätko s ostrými zúbkami, a predvídať, čo by ho tak mohlo zaujať a byť preň nebezpečné. Skvelý tréning na rodičovstvo.

Messje

Este nieco
Vzdy ked ta posluchne,okamzite ho pohladkaj a pochval.
Ja ked poviem mojmu psovi "fesaaak",tak zacne kyvat chvostom ze mu ide odletiet.Vie ze urobil dobre a bol za to pochvaleny.

Messje

Jaaaj keby si ma videl ako sa usmievam :-D
Ridge
Ten moj bujak nam uz stihol otvorit kohutik na zahrade a voda nam tiekla neviem kolko.Hryzie do dreva,dohryzol mam dvoje topanky,prehryzol koleso na bicykli,dohryzol vlastny obojok... :-)
Musite pred nim vsetko schovavat.Vzdy ked da mieco do papulky,povedz fuj! ,razne a vyber mu to.Vzdy to opakuj.Moj kratuch hryzie stale ale ked poviem fuj tak vypluje.No...
Moj syn ked bol maly,mala som velky krem jemu na natieranie zadku.Jeden moment ked som ho nemala na ociach,cely sa s nim natrel.V nose,v ociach,usiach...cela tvar bola biela. To stena je ako dieta.Kup mu hracku,ktorú nemoze znicit tak rychlo.Tenisovu lopticku a hadz mu to.No...chcel si sa hrat tak to tu mas :-)
Stale opakuj fuj a nesmies.Ked sa k niecomu blizi,povedz nesmies a opakuj to.Bude na teba pozerat ako hlupucky ale pochopi to.Ked uz niecoa v papulke tak fuj...

Ridge

No takže aktualizácia :D drobec sa nám nejako rozdivočel ale tak snažím sa ho v záhrade vyničiť čo najviac aby sa unavil a potom ho nechávam v pivnici,kde som mu spravil taký menší výbeh aby nám nebehal všade, len problém je teraz ten, že všetko čo nájde v záhrade na zemi zje už som mu z pusy vytahoval kameň malé kulsky dreva... pritom má kopu hračiek na kúsanie ale jeho zaujíma len to čo nesmie... Ako ho odnaučiť aby všetko čo nájde na zemi nejedol pretože mám pocit, že čím viac mu to zakazujem tým viac ho láka to robiť snažím sa ho zamestnávať aby to nerobil ale vždy si nájde čas na to aby robil zlobu