Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Choré alebo smutné šteniatko?

Príspevok v téme: Choré alebo smutné šteniatko?
Ridge

Zdravím, 3 dni dozadu som si priviezol domov 10 týždnové šteniatko Rodézskeho ridgebacka a popravde som čakal že nebudem vedieť kam skôr, pretože keď som ho bol pozrieť prvý krát tak medzi súrodencami bolo až moc hravé (dokopy som ho bol pozrieť pred odberom 6x čiže keď som si ho bral tak už ma ako tak poznal) ale odkedy som ho priviezol stále spí a vcelku sa pri nom aj nudím, 10 minút sa hráme ale po 10 minútach sa už pýta do pelieška a prespí aj 4 hodiny a doma vraj tak veľa a tak často nespali, nemohlo ochorieť? Alebo je to len smútok za súrodencami a tou zmenou prostredia? Ďakujem.

Biela.Kobra

Isté skúsenosti ma naučili podozrievavosti. Ale podľa toho, čo hovoríš, ide o zdravé šteniatko, ktoré sa správa úplne normálne na svoj vek. A hlavne je teraz v najlepších rukách a budete skvelá svorka.

Messje

To 100% su kludnejsi.Nebudu ich hormony a harajuce sa feny blaznit.
Len skus ho radsej dobre cvicit na poslusnost,skoda je pekneho psa dat kastrovat.Moze vam aj zarobit.Mne toto povedala veterinarka,ze je skoda tak pekneho psa kastrovat,tak sa uci poslusnost.Ked pride do puberty,tak vsetky povely moze zacat ignorovat a byt neposlusny,ale ten moj ziadnu pubertu nema.Je poslusny stale.Treba sa len venovat a ten havko to vrati 100 nasobne.

Ridge

Tak myslím, že by to malo byť u každého majiteľa psíka samozrejmosť, keď už sa na také niečo dal.. že sa o svojho drobca stará a zaujíma a vôbec neschvaľujem keď niekto kúpi 6 ročnej dcére/synovi na vianoce/narodeniny psíka a do mesiaca skončí v útulku len preto, že si rodičia nevedia uvedomiť aká je to zodpovednosť nestarajú sa oň a že to nie je hračka ktorá sa dá len tak odložiť (máme takého suseda už u nich tak skončili 3 psíci). Ďakujem za vysvetlenie, ja som si aj myslel že to bude nejaké očkovanie proti nejakým základným psím chorobám ale nevedel som presne o čo ide, čítal som ešte, že sa dá zaočkovať psík aj proti Lymskej borelióze tak premýšľam, že sa poradím s veterinárom a neskôr by som ho aj proti tomu nechal zaočkovať aj keď je to krátkosrstý psík ale istota je istota... Mimochodom ak by bol môj psík v neskoršom veku moc divoký ako je to s tou kastráciou u psíkov naozaj sú potom kľudnejší?

Messje

Jedna vakcina je proti viacerym chorobam...neviem presne ake su vsetky,ale parvoviroza a psinka urcite.Toto by malo byt opakovane 3x.
Ked bude havko vacsi,tak posledna je besnota.A mas pokoj vari az do roku.
Tie 3 vakciny su povinne.Ta parvoviroza je urcena prave na tie parazity ktore steniatka alebo akekolvek mladatka maju v sebe od narodenia.
A psinka je choroba na ktoru havkovia umieraju do par hodin.
Ridge,podla toho,co pises je vidno ze je havko v dobrych rukach :-)

Ridge

@Biela.Kobra - Papá dobre granulky má tie isté na ktoré bol zvyknutý aj doma, naschval som mu ich nechal aby nemal nejaký šok a neprestal papať, dostal som ho s pasom, pas ma vyšiel na cca 12 eur je zaočkovaný odčervený aj začipovaný, neviem presne proti čomu bol zaočkovaný ale má tam nálepku vakcinácia Duramune Puppy DP + C a najbližší termín kedy mi chovateľ vravel, že treba ísť znovu a má to aj v pase je 26.4. tak som sa už dohodol s novým veterinárom, že prídeme o deň skôr ale ináč je zdravotne ok

hovienka na rozbor už mal asi pred cca 2-3 týždňami keď prechádzal na granule mal vtedy hnačky tak mu dali na rozbor či nemá nejakého parazita odolného voči odčerveniu ale bolo čisté a mal to vraj len z toho prechodu na granule (dostával vtedy probiotiká aj nejaké ľahko stráviteľné granule a po cca 4 dňoch mu to prešlo)

vickyna7

steniatka vela spia je to normalka aj tak je este v strese z noveho domova... nechaj ho nech si zvykne ... inac uprimna zavist ja by osm dala majetok zato keby mozem mat psika :-)

Messje

Ak bolo steniatko zastepene,mal by mat knizku kde je napisana dalsia navsteva lekara.
Ja by som to s tou stolicou zatial neriesila Biela kobra.
Ono este raz by malo dostat tabletku alebo injekciu.
Je viac ako iste,ze este bude mat v sebe nieco,ale to chce vsetko postup a to bude v knizke uvedene.
Naco platit ked este netreba?

Biela.Kobra

No, náš je veľký, a hral by sa stále :)
Ak dobre papá, ciká, kaká, pohrá sa s tebou 3 denne aspoň tých 10 minút, tak by to malo byť OK. Odváž ho dnes, môžeš ho vážiť každý deň alebo každých pár dní a zapisovať si, ako priberá. Ak priberá, je to OK. Keby len spalo a prestalo priberať, tak by to nebolo OK. Predpokladám, že ti ho dali už aj s očkovacím preukazom, ale nebolo by zlé kontaktovať veterinára a ísť k nemu so šteniatkom na "vstupnú kontrolu". A zober k vetovi hovienko šteniatka na koprológiu (do hocijakej čistej plastovej nádobky) - chovateľ iste povedal, že šteniatko bolo odčervené, ale pre istotu. Vyber si dobrého veta, takého, čo vám potom už ostane.

Messje

Vtedy nespali,lebo vzdy nejaký kraťúch zobudil jedneho a ten dalsieho,hrali sa a blaznili.Tu ho nema kto otravovat ,tahat za chvost a hryzt do usi :-).
Ono ked ma dost,tak si zalezie.
Neboj,nerobis nic zle.Ked ste von,hraj sa s nim,lopticku,alebo malu plastovu flasku,to maju havkovia radi.Len pozor,aby ju nezul!Flaska im susti pri hryzeni.
Ja sa zase nudim,lebo ten môj je uz velky a on sa nevie hrat ako malinki havkovia :-(