Ahojte, potrebujem sa vyrozpravat. Zial uz nejakych 10 rokov sa neviem zbavit svokry v hlave a stale sa to stupnuje a stupnute. Nie je den, co by som na nu nemyslela , ze aka je nechutna aj fyzicky aj mentalne, plne ju neznasam, jej nulove hygienicke navyky, to ako rozprava, gestikuluje, dava rady, jej artikulacia je neznesitelna! Tvari sa pritom ako najdokonalejsia zena na svete, ako najlepsia babka, kucharka, proste vela veci mi na nej vadi, hlavne jej vyzor a vadi mi to ako si strasne veri, hocikedy sa pochvali a nuti nas, aby sme ju chvalili tiez. Totalne sa mi hnusi a mam chut jej to povedat do oci, aby to vedela, ale samozrejme to nemozem, lebo by som rozbila rodinu. Takze som ticho a zo zaciatku som sa tvarila, ze ju mam rada, no teraz som uz neutralna, nedavam radsej ziadne city najavo. No a moj problem spociva v tom, ze je to podla mna uz na psychiatra toto, ako taka nejaka porucha, ze stale na nu myslim, obmedzuje ma to v osobnom zivote, najradsej by som si vymazala hlavu, aby sa mi jej obraz nevracal spat, aby som na nu uz nemyslela. Pride mi to ako kompulzivna porucha a zivim v sebe nenavist k nej. Prosim o nejake rady, viem ze je to banalita, ale ja uz neviem ako dalej, lebo uz ani s manzelom to nie je uplne v poriadku a pritom chcem byt stastna, no neviem sa ju naucit mat rada, nedokazem to :-/
Svokra- nenavist
Je to vyjebany manipulator ja to mam doma tiez....podla mna je len jedno riesenie odist co najdalej od takeho cloveka ...zmizne z oci zmizne z mysle...
Ty dostaneš rakovinu z tých tvojich sprostostí.
To su len zovseobecnujuce keci. Ty nemozes nikdy vedietco je v dusi a mysli druheho cloveka. Ludia sa radi pretvaruju, vsetci, takmer vsetci hraju nieco ine. Ludi ktori ako pises maju dusu cistu ako lalia je ako safranu. Kazdy kto co len parkrat zaklame, ci uz nevinn,kazdy kto si pomysli nieco nepekne, nema dusu čistú ako lalia. Su ludia co navonok pomahaju druhym, obetuju sa, ak myslis ze taki maju dusu cistu, tak je to hovadina. Mam v blizkosti cloveka co pomaha a obetuje sa ale vnutri trpi...
ja888, píšeš samé sprostosti. Sú ľudia, ktorí nenávideli celý život a dožili sa viac ako 90 rokov a sú ľudia, ktorí mali dušu čistú ako ľalia a zomreli na rakovinu ako tridsaťroční.
V prvom rade, mohla by si si uvedomit,ze nemas najmensie pravo svoju svokru a nikoho na svete odsudzovat - ak ti to pomoze s tym skoncit, tak ti napisem, ze tvoja nenavist a odsudzovanie ti nici zdravie a telo. Takzeak si chces zarobit na nejaku rakovinu alebo tazku chorobu (aby ti tvoje telo ukazalo, ze toto nie je cesta ) tak pokracuj. Ak nie, prestan. Tvoja svokra ma pravo byt presne taka aka je a ked ti to vadi tak obmedz komunikaciu s nou na minimum. Nesnaz sa hladat vyhovorky prečo to nejde, to robia slabosi.
Ako sa najlahsie odputas, celkovo svoju mysel od nej, je ze ako som pisala si uvedomis, ze je to tebe rovnocenny tvor,ktory ma pravo byt aky je a ty ked to nechces akceptovat je to vlastne tvoj problem. Druha vec je zamestnaj seba niecim uzitocnym, niecim prospesnym,niecim co teba zveladuje, robi z teba lepsieho cloveka. Zacni zameriavat pozornost na nieco co tebe robi radost. Tym zamestnas mysel. Zjavne nemas co robit ked mas cas vsimat si svokru. Najlepsie je najst si nieco co ta pohlti - hocijaky konicek. Presla som si obojstrannym neznasanim sa so svokrou. Pomohlo mi to, ze som sa prinutila najstna nej nieco pekne, ci dobre, nejakú vlastnost, ktoru aom uprimne ocenila. Na tuto vlastnost aom sa sustredila a ocenovala svokru vzdy ked som si na nu pomyslela. Postupne som ju prestala ohovarat pred mojim partnerom, postupne sa mas vztah zlepšil velmi vyrazne. Veci samedzi nami skvele vyriesili.hovori sa pomoz si clovece aj pan boh ti pomoze. Cize musis zacat ty, vlastnou snahou a veci sa velmi rychlo vyriesia. U nas sa to vyriesilo ajtak zesme teraz od svokry velmi daleko a vidime ju iba niekolko dni v roku :) a velmi ju ocenujem. Je to skvela zena a viem ze ona si vazi mna.