Ahojte, potrebujem sa vyrozpravat. Zial uz nejakych 10 rokov sa neviem zbavit svokry v hlave a stale sa to stupnuje a stupnute. Nie je den, co by som na nu nemyslela , ze aka je nechutna aj fyzicky aj mentalne, plne ju neznasam, jej nulove hygienicke navyky, to ako rozprava, gestikuluje, dava rady, jej artikulacia je neznesitelna! Tvari sa pritom ako najdokonalejsia zena na svete, ako najlepsia babka, kucharka, proste vela veci mi na nej vadi, hlavne jej vyzor a vadi mi to ako si strasne veri, hocikedy sa pochvali a nuti nas, aby sme ju chvalili tiez. Totalne sa mi hnusi a mam chut jej to povedat do oci, aby to vedela, ale samozrejme to nemozem, lebo by som rozbila rodinu. Takze som ticho a zo zaciatku som sa tvarila, ze ju mam rada, no teraz som uz neutralna, nedavam radsej ziadne city najavo. No a moj problem spociva v tom, ze je to podla mna uz na psychiatra toto, ako taka nejaka porucha, ze stale na nu myslim, obmedzuje ma to v osobnom zivote, najradsej by som si vymazala hlavu, aby sa mi jej obraz nevracal spat, aby som na nu uz nemyslela. Pride mi to ako kompulzivna porucha a zivim v sebe nenavist k nej. Prosim o nejake rady, viem ze je to banalita, ale ja uz neviem ako dalej, lebo uz ani s manzelom to nie je uplne v poriadku a pritom chcem byt stastna, no neviem sa ju naucit mat rada, nedokazem to :-/
Svokra- nenavist
Presne toto som prezivala aj ja. Ale svokra asi zavidi.ta moja len kazdeho osiera predomnou ked som tam chodila a najnovsie aj mna ,,,suska za chrbtom so svokrom (dochodci doma su..),do puce co cakali ze budeme s muzom pri nich byvat vsetci jeho surodenci a este aj my?nepreglgla ze sa staram o jej syna ,uz k nej nechodim nemam preco mam svoju domacnost,myslela som ze sa to zmeni no ani po 11rokoch nic,sme si cudzie a cela jeho rodina,tak mozno aj ja som na vine ale nemienim zit niekoho zivot ako oni zili ,sadit im a ich maniere robit,co si zmyslia ,,ja pracujem a mam inu predstavu
vzdy sa najde niekto kto neochorie :) ale presviedcat nebudem. Vela stastia
netvrdim ze tato teoria nie je spravna, ale nemyslim si ze je to vsetko o emociach a psychike, je to 50 na 50, inak by nebolo 90% deti v skolke chorych, imunita je proste v kolektive deti neustale peckovana, deti su chorlave. Podla mna vzdy je to na urovni teorie a nikto este nerozluskol tuto zahadu ohladom zdravia a rakoviny toboz nie.
Avka, tak ten bazen proste neries, ked sa to raz neda vyriesit tak sa neda, nemozes sa porozpravat s muzom nech on povie matke nieco?
babatka a deti funguju rovnako, maju emocie, dokonca su ovela citlivejsie ako my, uz babatko v brusku nabera vsetky emocie mamy, citi jej strach, lasku ci chcenie ci nechcenie a podla toho sa formuje. Deti reaguju velmi citlivo na vibracie svojich rodicov, citia aj to co ostava nevypovedane, ak medzi rodicmi nie je napr uz laska, ale spravaju sa k sebe priatelsky, pretvaruju sa, dieta to citi, dieta casto ochorie, lebo chce ukazat rodicom, ze nieco v ich vztahu nie je v poradku a treba to riesit. napr. to su len male priklady, toto mne hovoril este nas pediater - ano mudr. Ktory sa dal aj na studium psychiky ludskej a vlastne vzdy ked sme u nho boli tak to boli prve otazky, co a ako doma. Hovoril, ze dieta funguje ako wifi, reaguje na emocie rodicov, nabera na seba vsetko. Vsimla som si to u maleho, ked som co len trochu nervozna, zacne "hnevat", aj ked to nedavam najavo, on uz reaguje... atd
Adka to mi je luto, ale tato moja nie je zly clovek, ze by konala zlo, iba je neznesitelna :-D A mozno ze som voci nej len zaujata a take veci co si ja na nej vsimam, ini ludia to hodia hravo za hlavu a neriesia.
Avka ani nevies ako s tebou sucitim ,ja mam svokru uz sest rokov po smrti a este neviem zabudnut na tu zlobu co zo seba salala ,nedokazem pochopit ako mohla taka zla zena existovat a pri tom by pana Boha stiahla za nohy z neba.
a pozriem si aj tu Dr Klimovu, ale potom preco aj babatka a zvierata maju rakovinu, tak to mi je zahada, kedze tam psychika funguje uplne inak, tabula rasa.
dakujem, ja viem ze by som nenavist, aj ked to nie je nenavist v pravom slova zmysle ze by som jej priala cosi zle, to nie, bozechran, ale neviem ju zacat mat rada, ach... Viem, takze si kazdy den budem zapisovat co pekne sa mi deje v zivote, ja som v podstate stastny clovek a sama si vyrabam tieto negativne pocity, podla mna to je ta diagnoza, obscesivno-kompulzivna porucha, ci nieco velmi podobne, v lahsej forme :-/ No co sa bazenu tyka, tak maly sa tam clupoce hodinu s bratrancami a ona tam vbehne, tak co ho mam dat z bazena von? Ved by na mna krical ze co robim, ze preco sa uz nemoze kupat, vies je to bizarne cele, neriesitelne a preto to necham tak radsej, lebo mozno potom by som mala este vacsie vycitky.
No k tej asertivite, napriklad tam chodte len s ostrihanymi nechtami dietata, alebo zober so sebou noznicky,a ano nie je na tomnic nevhodne upozornit ju zeak ma plesen na prstoch nie je to hygienicke. S tym bazenom nepomozem. Ja by som maleho do takeho bazénu nepustila. Och to tretie som zabudla.
K tej rakovine si pozri nieco od doktorky Klimovej a rozhodni sa sama. Ka nevravim ze ju dostanes ale len výstriham pred takymi nicivymi emociami ako je nenavist. Je to proste velmi skodliva emocia. Pokial nie si tibetsky mnich ktory medituje vacsinu dna a je dokonale usadeny v pritomnosti, tak sa ti ju len tak z hlavy dostat nepodari. Preto som ti navrhla to cvicenie s ocenovanim. A napisala som ti zeocenuj teda vsetko mozne. K svokre sa nemusis dostat. Ak sa citis zle ked na nu myslis, na silu ju ocenovat neprinesie pozitivny vysledok. Preto sustred mysel ma nieco co ti robi radost. Inak ti pomoct neviem.
Proste to na co myslis sa este znasobuje, zvacsuje v tvojej realite. Ked to tam nechces mat, nemozes prestat na to mysliet,musis mysel obratit inym smerom. Ina cesta nie je.
...chcem ju len akceptovat taku aka je a to je tazke a viem ze chyba je vo mne, lebo vsak ani moja mama nie je dokonala a velmi ju lubim so vsetkym.