Svokra- nenavist

Príspevok v téme: Svokra- nenavist
avka

Ahojte, potrebujem sa vyrozpravat. Zial uz nejakych 10 rokov sa neviem zbavit svokry v hlave a stale sa to stupnuje a stupnute. Nie je den, co by som na nu nemyslela , ze aka je nechutna aj fyzicky aj mentalne, plne ju neznasam, jej nulove hygienicke navyky, to ako rozprava, gestikuluje, dava rady, jej artikulacia je neznesitelna! Tvari sa pritom ako najdokonalejsia zena na svete, ako najlepsia babka, kucharka, proste vela veci mi na nej vadi, hlavne jej vyzor a vadi mi to ako si strasne veri, hocikedy sa pochvali a nuti nas, aby sme ju chvalili tiez. Totalne sa mi hnusi a mam chut jej to povedat do oci, aby to vedela, ale samozrejme to nemozem, lebo by som rozbila rodinu. Takze som ticho a zo zaciatku som sa tvarila, ze ju mam rada, no teraz som uz neutralna, nedavam radsej ziadne city najavo. No a moj problem spociva v tom, ze je to podla mna uz na psychiatra toto, ako taka nejaka porucha, ze stale na nu myslim, obmedzuje ma to v osobnom zivote, najradsej by som si vymazala hlavu, aby sa mi jej obraz nevracal spat, aby som na nu uz nemyslela. Pride mi to ako kompulzivna porucha a zivim v sebe nenavist k nej. Prosim o nejake rady, viem ze je to banalita, ale ja uz neviem ako dalej, lebo uz ani s manzelom to nie je uplne v poriadku a pritom chcem byt stastna, no neviem sa ju naucit mat rada, nedokazem to :-/

avka

ja888, co sa psychosomatiky tyka mam tetaniu, ale uz je mi dobre, prejavuje sa to len obcasnymi svalovymi krcmi, takze taka slabsia forma, no neviem ze by rakovina bola psychosomatickym ochorenim, skor ide o to, ze pri psychickom trapeni sa oslabuje imunita a imunitne kontroly nad bujnenim buniek zlyhavaju, takto to vidim ja, okrem toho su tu karcinogeny a genetika. Ja dost sportujem, som fit nastastie. Co sa svokry tyka, tak prave sa snazim o to dostat ju z hlavy von, keby som kazdy den pisala jej pozitivne stranky na papier, neviem, pride mi to divne, ja viem, ze ona nie je zly clovek, len mozno ma tiez nejake psychicke problemy, a takto sa to prejavuje, ze je theatralna, ma potrebu byt vsade a vzdy. Dakujem ti za rady, obdivujem, ze ty si to dokazala :-) Este by mi mozno pomohlo, ako mam asertivne zakrocit voci takymto delikatnym otazkam, ako ked malemu striha nechty, co jej mam povedat, ze prepacte, ale mate plesen na nechtoch, tak si nezelam, aby ste malemu strihala nechty? Alebo ze nechodte rukami malemu do polievky? Alebo pred tym ako pojdete k detom do toho maleho bazena sa osprchujte, lebo viem ze posledne tri dni ste sa nesprchovali, ale sa rada pochvalite s pravidelnou stolicou? Ved to by ma ukamenovali, by ma vyhostili z rodiny.

ja888

Vobec ti nezelam nic zle. Nikomu. Kazdeho beriem ako ze tvorime jednotu. Vsetci sme jedno. Ale k veci. Jasne zesa ozvi a nenechaj ju robit veci ktore sa ti nepacia ako opisujes. Mne sa to stalo s otcom ze oblizal lyzicu synovi alebo nieco taksom mu povedala zemy take nerobime, kazdy ma svoje a to som bola vychovavana ze ani kustik papulovat alebo si povesat nazor. Ale pridietati sa clovek nauci otvorit hubu a postavit sa za seba a dieta.
Skus to s tym ocenovanim, zaloz si zosit. A kazdy den pis co ocenujes, nenut sa zo zaciatku ocenovat svokru. Najskor ocenuj zo srdca vsetko co ta napadne a postupne sa prepracujes k lepsim myslienkam celkovo. Je to velmi mocné cvičenie na vylepsenie nalady a pozitivnejsie vnimanie sveta. Pis denne. Lepsie je pisat lebo sa na to clovek lepsie sustredi.
a este k tym chorobam -existuje dnes vedny odbor psychosomatika - v ktorom sa hovori ze každá choroba ma za pricinu emocie. Pozri si nejake videa na youtube s Mudr Klimovou aby si vedela o com je reč

avka

sem som napisala hlavne kvoli tomu, ze chcem tieto veci ohladom svokry vytesnit, ale nedari sa mi to, takze viem ze problem je vo mne a mam strasne vycitky svedomia, uz jej ani telefon nedviham, aby vo mne tieto pocity nenarastali, chodim k nim minimalne :-/

avka

ôôôô nezijeme u nich, byvame dost daleko od seba, ale ked sme tam tak je nam vkuse v patach, clovek si ani kychnut nemoze, aby nedobehla s teplomerom :-) Ked sme sa s muzom milovali v izbe, vbehla dnu, ani nezakolopala. S mojou mamou sa preteka kto je lepsia babka, ale moja mama tuto hru nehra... atd

avka

ja888, dufam ze mi nieco take zle nezelas, musim tiez o sebe napisat, ze nie som zly zakerny clovek a vzdy pomozem druhemu a moja svokra tiez nie je zla zena, nie je zlomyselna a nikdy by mi vedome neublizila. Prave preto pisem ze tie dovody za co ju nemam rada nie su az tak vazne a I tak mi stale vrta v hlave. Ja si vzdy hovorim, ze to co robim je hriech, ved ona je otcom mnojho muza a neviem ju mat rada napriek tomu, je to cim dalej horsie. Chcem sa spytat, ze ked mi nieco vadi, napr. minule pri spolocnom obede svojmu vnuvcatu vybrala prstami z taniera polievky vňatku a dala si ju do ust, mna az tak naplo, no nikto si to nevsimol, ci sa mam ozvat? Takisto ked je maly u nej striha mu nechty svojim cvakatkom a pritom viem ze ma plesen na nechtoch, ani to nevysterilizuje. Proste vela takychto drobnosti, ze ked tam prespime aj tri dni, ani raz ju nevidim osprchovat sa, potom skoci k malym detom do bazena, sa cuduje ze ma stale zapaly mocoveho mechura. Proste taketo veci mi vadia a neznasam to, som preto zly clovek? Viem ze ju nezmenim, ale chcem zmenit to, aby som uz na nu nemyslela. Vela cestujem, mam robotu co ma bavi, kazdy den sportujem a predsa, v jednom kuse ju riesim v hlave, ze preco je taka nechutna, sakra trapi ma to.. :-/

ôôôôô

Nič moc mať takú svokru. Tá tvoja svokra by asi potrebovala nejaké aktivity, nakoľko predpokladám, že je asi na dôchodku, nemá čo robiť a hľadať si kamarátky vekovo primerané, ktorým deti tiež už vyleteli z hniezda a starajú sa samé o seba. Len nepovedz, že bývate pod jednou strechou, lebo hneď ma natiahne z toho :) Asi sa ľahko radí a hovorí a ťažšie koná, ale bolo by dobre, keby si so svokrou obmedzila kontakt a keby ste sa presťahovali do iného mesta, dobre ďaleko od nej. Asi tak na opačný koniec republiky, lebo vtedy by už nerýpala do vás, ale by si našla iné obete. Je síce smutné dosiahnuť šťastie v podobe pokoja od nedobrého človeka tým, že urobíte nešťastným niekoho iného - toho, koho si po vašom odchode vezme svokra na mušku, ale nuž predstav si to ako štafetový beh, ty si si už vytrpela dosť a teraz musíš niekomu inému odovzdať kolík, nech trpí zase on, aby si už mala pokoj, lebo ináč odpadneš na trati... trochu blbé prirovnanie som dal. Len toľko som chcel, že človek ako tvoja svokra vždy bude musieť mať niekoho pri sebe, koho bude týrať a psychicky ničiť. Buď to budeš ty alebo niekto iný. Iná možnosť nie je. Kopa mladých rodín pre takýto dôvod odišla do Anglicka.a tým majú pokoj od svokier zaručený. Nevyháňam ťa, len uvádzam, že aj to je jedna z možností.

mimikkkkaa

Ver tomu ,ze nie si sama.Byvam so svokrou uz 5 rokov.Vynimocne som pocula pozitivne nazory z jej strany na mna...vacsinou su druhy lepsi.Nevies si predstavit ake psycho som mala na zaciatku...ako mi hovorila ,ze sa staromodne obliekam,ako mi kazala sa prezliect,ako mi vravela ako varit,a som kucharka vyucena...ako mi hovorila ako vesiat pradlo,ako sa ucesat,ako sa obliect,ako co ona robi ,nech to tak aj ja robim...ako mi menila 10x moj vianocny stromcek...ako prevracala pravdu...neviem ,som mlada 27 rocna baba..ale uz som nej mala par zachvatov,tiez ma to nici...a pri tom ju vnima vela ludi ako skvelu sypmaticku zenu...ale nepoznaju ju v sukromi...asi zosaliem...bojim sa aj dietatko mam svagrinej kedysi aj deti prezliekala co im ona obliekla...niekedy mi ani neodpoveda...ako keby ma s lahkostou ignoruje..som tiez na nervy...a viem ta pochopit