Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Rozchod

Príspevok v téme: Rozchod
Andrea- naivna

Ahojte priatelia.
Mam 40 rokov a mala som 8 rocny vztah. Plny bolesti a trapenia.boli sme pekny par.
Mojho ex som skutocne mlovala a robila pre neho prve posledne, ak bol v pohode vsetko bolo ok ,ale jemu casto z nicoho nic zo dna na den prepla nalada a bol schopny zo dna na den povedat mi ze ma uz nechce,zmizlo to.Ked som sa ho opytala preco ma tak rani ked este 2 mesiace dozadu mi vravel ako ma miluje...povedal,zmizlo to.
Tieto chore hry robil so mnou celych 8 rokov. Velakrat mi vynadal,ponizoval urazil ,pravidelne aj pred cudzimi ludmi,a bud som sa doplazila ja hlupana alebo sa ozval on a prosil ze ma miluje a nedokaze bezomna zit.
Ma za sebou 2 dlhorocne nevydarene vztahy, deti ktore ani nevidi cele roky,nema rad,zvierata ,kvety,.Ked je v pohode bolo to fajn,nasmiali sme sa a prezivali dni.Ale vzdy v tazkych chvilach ,ako napriklad strata prace a podobne, nikdy ma nepodporil....este mi nakladal ze vsetko je moja vina, nikto ma nechce som nemozna neschopna,.Ja i vo chvilach dobrych i tazkych vzdy som mu bola oporou.Davala som mu lasku,objatie podporu..On mi nedokazal len tak povedat ze ma ma rad, neznasal,objatie dotyky ani ked sme boli sami.Vyzadoval aby som sa bavila o jeho veciach,co prave riesil,ale ked som chcela ja cosi o sebe nemal zaujem.Pocas celeho vztahu nespocetne mnoho rozchodov,a udobreni.
Je to clovek co vidi len seba,chyba mu empatia,pocit pochopenia a myslim ze aj schopnost vydrzat vo vztahu kedze tymto ma krmil tolke roky??
Nikdy som mu nepovedala ze s nim chcem skoncit.On mi casto vravel,ze nie som ako ine zeny,ze som pribrala,ze som neschopna,a kazdy chlap sa na mna vykasle.oN ZIVOTOM PLAVE,ROBI SI CO CHCE,JE CHOROBNY PEDANT,UMYVA SI ZUBY POL HODINU,AK MU PADNE SMIETKA,ZDVIHNE JU I KEBY BOLA JEDINA V CELOM BYTE.Kompletne mi znicil moju rodinu-vztahy, odohnal odomna vsetkych priatelov, uplne ma izoloval.Dokonca ma parkrat zbil pred rokmi.Ked som mu to pripomenula,odvrkol -mala si ma udat,Cele roky som s nim chcela byvat,on nechcel.Minuly rok zrazu chcel ON aby sme spolu zili ale ked som videla ako sa sprava- ZMENY NALAD,odsuvala som to.Ked som mu pred mesiacom povedala tak zacnime spolu zit povedal uz ho to preslo.Nechce..Ak som mu len zavolala ze chcem byt s nim neozval sa aj par dni...povedal potom ze sa mu nechce a nudim ho a NIC ZO MNA NEMA!!.
Cely zivot robim v zdravotnictve,milujem hudbu,zvieratka prirodu,mam rada milych ludi.Vzdy som sa smiala a skor ako som ho spoznala bola som stastna. Vzdy som ho psychicky podporovala davala mu lasku objatie podporu...TOLKOKRAT MA PONIZOVAL URAZIL A DEPTAL ZE SOM TO MINULY ROK NEZVLADLA A POKUSILA SA PREDAVKOVAT LIEKMI,KVOLI NEMU. teraz som uz nejaky tencas bez prace a denne sa snazim a nevzdavam.Ale on vsetko otocil proti mne ,vraj nechce byt so mnou lebo uz zo mna nc nema!!! Povedala som MU - ale davam ti vsetko okrem penazi.mAS LASKU,PODPORU POCHOPENIE OBJATIA,SEX,SPOLOCNE TRAVENY CAS,ZIJEM LEN PRE TEBA,On na to ale pozri ako ziju ini,su stastny,objimaju sa ,ja chcem takto zit. Ja chcem niekoho ineho nie teba.. Ako taky upir co zo mna vysal zivot.

Urobil MI laskavost ze odisiel,pre mna zomrel,povedala som si dost. Ale pomozte mi pochopit ako moze taka zruda byt stastna,ohurovat zeny ,vysat z nic energiu STASTIE A POTOM KED HO TO OMRZI ODKOPNUT? Kde su tie mlyny co melu spravodlivo?? Napiste mi svoj nazor. dAKUJEM váááááááM

Andrea- naivna

Anjelik-pekne si to napisal/a ale je to krute.
Vsade pocuvam ako mam davat lasku objatie oporu,tak som vnutorne nastavena odmala a nepoznam nic ine.
Pochopilaa som co tym bolo myslene ale pytam sa....ako spoznat manipulatora na zaciatku? precitala som velke mnozstvo clankov a vsade pisu- neda sa to zistit skor ako sa nedostaneme do jeho osidiel...to je moj pripad trvalo mi to preboha tolko rokov...kde mam zarucene ze nevpadnem takemuto povrchnemu cloveku aj nabuduce?

Zmierit sa s pocitom ze on je stastny takky akym je .-myslim EX, je tazka a bolestna predstava....potom si davam odpoved,na akom principe to tu potom vsetko funguje,ked hajzlom sa vsetko prepecie a nevrati im to ani vyssia sila? ako je mozne že cicaju energiu do posledneho špiku kosti az pokym nedosiahne zena ktora ho milovala status handry a stane sa nepohodlnou?!!!!

Ved to kde sme?

Ludia ktory nezistne davaju lasku su odkazany na viac ran ako pozdviženi v tomto zivote,preboha....

Poznanie ze tieto ludske hyeny su stasne je velmi bolestive, ale dakujem za tvoj nazor.

Neviem ako teraz mam verit ze zivot pojde lepsim smerom...

Deniskaf - moja zlata...ako si prekonala tu strasnu bolest poznania a sklamania ,v akej faze zivota sa prave nachadzas? kde naberas silu na kaazdy novy den....?Ja si pripadam akoby som sa prave narodila a ucim sa chodit...

Niekde som citala ze tieto ludske hyeny musia preto aby fungovali sat energiu z ludi....

Neviem som velmi zmetena mam pocit ze uz nicomu nerozumiem

Messje

Andrea,
Uprimne!
Preco ta zaujima ci sa on alebo teda taky clovek moze zmenit?Stale ho lubis?Chcela by si si pockat na ten moment ze ak sa mozno zmeni,vratis sa k nemu?Ak nie...tak nech ti je jedno ci sa raz zmeni alebo nie.Toto nech ta nezaujima.
A vies co...necakaj kedy pride cas aby si mohla jemu odpustit.Ah to ti moze byt jedno.Ty sa s tym vysporiadaj a odpusti sama sebe!To,ze si tak dlho dovolila aby sa k tebe takto choval.Lebo ano,tym ze si bola s nim aj napriek tomu,si mu to vlastne dovolila.Takze odpusti sebe.Povedz si,ze ta to nakoplo....bud sebe vdacna ze si nasla tu silu odist a nevratit sa.Ten papierik zahod z chladnicky.Akoby si si s tym chcela nieco dokazat a sama tomu uverit aj ked ti to nejde.Napis si tam,som stastny clovek.Si slobodna Andrea.Daj si tam fotku kde sa smejes .Ta fotka ti ukaze ake je to byt stastny.A ked na nu pozries,usmej sa aj ty.

denisaf.

andrejka to ze si mala odist skor to si hovorim aj ja.. kym to preboli to trva ale u mna to uz straca na intenzite.. co sa tyka jeho zmeny nie nezmeni sa ani pri takej ktoru ,,hlada,, pretoze sa bude stale len pretvarovat a nakoniec ukaze svoju manipulatorsku tvar pri takom cloveku bude uplne kazda baba nestastna akokolvek bude na prvy pohlad dokonala.. pri takom falosnom muzovi co vsetko len vyuziva si nikdy nedavaj sebe nic za vinu ani sa netrestaj nerozmyslaj o sebe ty si bola presne ako ja ked to tak citam zachranovala debilka bola tu vzdy preneho ja tak isto a ver mi strasne to lutujem ze som tu lasku pozornost pomoc neponukla cloveku ktory by si to vazil ... preto budem davat sakra pozor s kym si nabuduce zacnem a kym sa nejake to nove priatelstvo prehupne do vztahu bude mi to trvat dlho no radsej nech by som sa mala zasa osalit vo vybere..

anjelik *

Andrea, ty by si asi veľmi chcela čítať, že zajtra ho zrazí auto, že sa zobudí a začne neskutočne trpieť a že sa priplazí na kolenách za tebou a so slzami v očiach ťa bude prosiť o odpustenie, že? :o)
Ale to sa nestane. Isto nie v tomto živote. Bytostiam, ako si ty, sa vraví *prvozrody*. Prvýkrat sa zrodili do tejto skutočnosti a ako ženské podstaty majú napálený jediný dominantný program:
* Milovať život*. Potom sú ako slepé a hluché a necítiace..muž ich týra, ponižuje, ubližuje im, bije ich, ale oni to neregistrujú. Lebo oni ho vidia a cítia ako *Život*. Majú pred očami a v hlave len to jedno. Milovať.Tvojim protihráčom v tejto hre je *predátor*. Ukrytý v mužskom tele a za sebou môže mať miliardy rokov vývinu a rozvíjania skúseností a poznatkov jediného programu : *Ovládať*.. Potom skutočne nemáš šancu vyhrať a zbaviť sa ho, iba keď sa on sám nasýti a teba ako zdochlinu odkopne. lebo pre neho už nedisponuješ žiadnou životnou silou..ničím.
Ako sa s tým vyrovnať? Pochopiť to a začať tvoriť nový program..Milovať život, ale aj chápať, že život sa môže prejavovať aj takto. A nabudúce sa tomu vyhnúť. :o) Uvedomiť si jedno..ak v sebe budeš naďalej živiť nenávisť k nemu..tá nenávisť sa jeho nedotkne, lebo on ti je uzavretý a vždy bol..ale atakuješ seba a svoje okolie. Aj tých, čo ťa skutočne majú radi. Práve tí sú ti otvorení a tvoju nenávisť nezaslúžene cítia. Rozumieš? :o)
Žiadne božie mlyny, žiadna karma..nič. Také bytosti, ako tvoj partner, sú naozaj šťastné, lebo zdokonalili svoje *zlo* na najvyššiu možnú mieru, je pre nich zdrojom sily a nemajú najmenší dôvod to zmeniť...až do doby, keď aj oni začnú cítiť bolesť. Ale to nemusí u neho byť v tomto živote a ani v mnohých ďalších.
Ale ty ešte stále môžeš samu seba vyzdvihnúť na vyššiu úroveň pochopenia. Prvý krok si už nechtiac urobila, keď ťa odhodil. Tak sa postav na vlastné nohy a ži svoj život, už podľa rozumnejšieho programu, ako slepej *lásky*. :o)

Andrea- naivna

Zaujimave.... nie som pripravena v srdci odpustit,este nie... ta bolest trva veeeeeeeelmi dlho a dosiahla katasrofalny rozmer. ..zaujima ma ci clovek -ON,sa moze zmenit niekedy k lepsiemu,mozno pri tej dokonalej ktoru hlada,s dokonalou postavou, bohatu a odovzdanu jemu,lebo to su jeho povrchne priority...nie laska,pochopenie,dotyky objatie.... zmeni sa clovek z manipulatora,egoistu,narcistu a psychopata pri inej zene ,tej ktoru hlada??

Stale si vravim co som urobila zle,a stale sa dostavam k jedinej odpovedi -MALA SOM UTIECT SKOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mesačný princ

Andrea- naivna - tak som rád, že som ti aspoň trošku vyčaril úsmev na tvári :)

Pozri to ,,HAJZEL ZOMREL,, je niečo také, ako keby si podvedome zabíjala sama seba.

Nebudem tu písať dlho, len je to všetko o pochopení a hlavne o odpustení. No nikdy neodpúšťame
tomu druhému, ale sami sebe.

Ak by si tam mala nápis ,,Prajem mu šťastie,, tak by som ti toto nepísal.

Je to všetko o pochopení, prečo sa ti vlastne stalo to, čo sa stalo.
A k tej ďalšej otázke - ,,zlí,, ľudia nejestvujú!!! Je to len o výchove, návodoch a rozdielnosti pováh. A toho, ako sa na jednotlivé skutočnosti dívame. Niekto napríklad v lese zastrelí srnku a my okamžite pozeráme na neho ako na nepriateľa ,,veď ako môže niečo tak nevinné a krásne zabiť,, ale...

Všetko má svoje ,,ALE,, pevne zakotvené v našom vnímaní
,,Zlí,, ľudia sú šťastní pretože oni sa za tých ,,zlých,, nepovažujú vieš? Aj o tebe samotnej by niekto mohol povedať, že si zlá ale nevnímaš sa tak. Preto máme každý odlišný pohľad a preto je na tomto svete taká rôznorodosť.

Andrea- naivna

Mesačný princ,dakujem ti za Tvoje velke slova, tak nieco krasne a vnutorne obohacujuce som davno nepocula.,necitala...

Citim sa akoby ma pohladil anjel.Som rada ze su aj ludia ktori nie su povrchny a myslia vnutrom,dnes v dome mamonu a sebectva je to vzacne.Velmi pekne dakujem za tvoje slova,akoby mi na dusu zaklopal anjel.

Deniskaf - je to smutne co si napisala a verim tomu,som rada ze si mi dala vlastny priklad. Len by ma zaujimalo ako sa z takej velkej bolesti nepochopenia dostat,uzdravit...

Na chladnicke mam napisane -HAJZEL ZOMREL ,a ked mi utekaju myslieky alebo vzdy ked ju idemotvorit a hned mi mysel ubehne k sebe a vete,opatruj sa ,rasties...

Poznam tolko zlych ludi a nevidim na nich ze by ich nieco trapilo,nezorumiem tomu.... su taky ludia stastní?

denisaf.

takym ludom sa treba vyhybat su to presne tie ocarujuce tipy ludi ktore ta odrbu a odkopnu ale neboj sa autorka raz mu niekto ublizi ako on ublizil tebe... ja na spravodliivost verim lebo som videla na vlastne oci v mojom zivote.. moj ex ma neskutocnym sposobom oklamal podviedol strasne si vymyslal dostal ma o peniaze... a teraz ma rakovinu... takze vidis ako je to v zivote... pride aj na toho tvojho

Mesačný princ

Mlyny len melú a melú s rovnováhou :)

Vieš, to čo si mu ty dávala celé tie roky sa niekde na svete prejavilo okamžite. Ak si ho ľúbila tak možno niekto na svete vyzdravel, ak si ho pobozkala, tak sa možno narodil nový človek...

A to isté on, ak ti vynadal, tak sa tá negatívna energia niekde okamžite prejavila, niekomu sa napríklad nič v ten deň nedarilo...

a takto je to podľa mňa so všetkým.

Môže sa to všetko vrátiť aj k odosielateľovi ale je to ako hrať lotériu. Vieš, že tá výhra tam niekde je a je len na tebe koľko žrebov kúpiš.

Čiže nie, to, čo konáš sa ti vrátiť nemusí nikdy a napriek tomu, že si veľmi dobrý človek, tak budeš mať v živote len smolu a deje sa to aj naopak.
No niekde na tejto planéte sa to, čo konáme prejaví okamžite, pretože rovnováha tu musí byť.